След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един PCR тест струва 40 лв. При положителен резултат, няма как тестът да си "измисли" наличие на вирус. При отрицателен обаче има възможност да не е отчел правилно. Кое не е ясно? Аз също изкарах 14-дневна карантина с две малки деца и то два пъти, в две различни държави. Преживява се, стига да имаш съзнание, че това което правиш е редно и полезно за околните.
75
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе ***. Като ви кажат че сте заразени,това значи че сте заразни за околните- не разбирате ли? Стоиш си в къщи и това е,какво толкова не разбирате. Аз не бих искал някой мърляч който не спазва мерките да ме зарази.
74
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теста не отменя карантината!Точка.
73
0
 
11
 
! Отговори
haha преди 3 години
До Munchen_DEтака както и аз се хранех,приятелка пазарува и оставя пред вратата.Няма социална помощ от никъде,съветваха ме да си поръчвам храна,след като съм сама и няма кой да ми достави храна .Без работа и минимални доходи как ще си поръчаш?Пълна порнография!
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71,Ти съвсем се увлече. Айде стига басни. Познавал бил такива дето им давали по 1800 да ги пишат от корона, сега за за диабет почнали. Нещо конкретно ще кажеш ли или ще продължаваш да редиш щуротии?
71
5
 
8
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
До 44 АнонименПреди 3-4 седмици в Токуда, малко преди тежка онкологична операция, идва една мед.сестра и с намигване ти обяснява, че го писали и корона заразен... Моли само да се подпише моята позната, бързо на формуляра...Вярваш ли ми...?!Огън да ги .... *** крадлива пасмина...
70
5
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Съд до дупка за наглите *** от РЗИ, ако се налага да се стигне до ЕСПЧ в Страсбург! Аз лично бих подкрепил такива хора със всичко с което мога!
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Тоест, казваш, че на голяма част от хората в блока ти не им пука, че може да заразят някого. Екстра ви е блока, чудни съседи. Бай да не ти стане зле пред блока, че ще се направят, че те няма там и никой няма пръста да си мръдне за теб.
68
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64 - Пари раздават в малките градове, *** в която и да е болница там и кажи че си болен от диабет примерно, ще ти платят да те пишат болен от измислицата
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ТОЧНО!
66
1
 
12
 
! Отговори
ОТ 56 преди 3 години
До HandelПОЛЗВАМ Я АЗ, ТИ ТВОЯТА ПОЛЗВАЙ! ОНЯ ДЕН ГЛОБИХА ПОЗНАТ, КОЙТО НА ТРЕТИЯ ДЕН ЦЪФНАЛ В ПАСПОРТНА ДА СИ СМЕНЯ ПАСПОРТА. НАПРАВО НА ВЪЛКА В УСТАТА. КАРАНТИНИРАТ ВСЕКИ ВЛЯЗЪЛ ОТ ТУРЦИЯ, А НЕ САМО ТЕЗИ С ТЕМПЕРАТУРА, ДРАГИ МИ УМНИКО!
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама и ние сме един опак народ не е истина !Вчера Бойко казва , че непрекъснато го питали няма ли пак да затворят хората по домовете защото много се разнасял вируса.А той отговори ! - който го е страх да се затвори сам и да не излиза.Абсолютно прав е ! - ние сме ако е така защо не е иначе.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това май не е първият случай, и преди имаше инфо, че за освобождаване от карантина се признават само тестове от централната лаборатория, платени от потърпевшите. А централната доколко е точна може само да се гадае, и дали ще тестват нова проба на съшия човек, или като им излиза като данни ще си препишат теста по примера на цибалаб няма как да знаем
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно за да управляваш държава, не се изисква нищо повече от това да бъдеш ***, герб го доказват
62
0
 
5
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До ГерманецЕй Германец , във форумите ГАНГСТЕР ...на улицата ХАМСТЕТ!!!Хората с пари не претендират,че имат!!!Ти твоите евраци от немските социални грижи и да искаш, няма как да ги харчиш тук.Да си жив и здрав , с пари мозъчни клетки не се купуват,щастие и любов също.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ! АКО ЛИ НЕ, МОЛЯ ТЕ СВЪРЖИ МЕ С ХОРАТА, ПОЛУЧИЛИ 1800 ЛВ., ЗА ДА МЕ СВЕТНАТ ОТ КЪДЕ ДА ПОЛУЧА И АЗ. СПЕШНО МИ ТРЯБВАТ, МОЛЯ ТЕ!
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаборатория да имаш тия дни .... Идват хората със 700 лева и казващ "Теста отрицателени". Няма нужда даже тест да правиш.
59
0
 
6
 
! Отговори
До додо преди 3 години
Абсолютно съм съгласен с теб, държавата Ватикан е най-голям процент заразени в цял свят, но за тях карантина няма.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко пари са дали и не на когото трябва.
57
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да си направиш 3 отрицателни теста и те да лъжат, обаче при положителен тест шанса за грешка е минимален защото за да светне ламбата трябва да има вирус в тебе. Разбирам че това е трудно за възприемане от скота населяващ татковината , но такъв е живота