След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
18
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Имам един въпрос. Как се хранят тези хора, щом не могат да пазаруват и щом никой не ги е потърсил? Да си търсят правата в Страсбург!!!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пробва от праскова да им дам на тез, ще излезне положителна. По-зле от Африканските държави сме...
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събраха се напоследък много фалшиви болни.Журналистите да оградят щаба и да не ги пускат докато не отговорят на неудобните въпроси.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
DA TI SE NE VIDQT I CHASTNITE LABORATORIII PECHELBARSKI TOVA GOLQMA IGRA I S XOLESTEROLA I KRYVNATA ZAXAR I COVID PRAVQT TOCHNO DA DOQT NARODA
32
1
 
5
 
! Отговори
седерастка радост преди 3 години
Невероятен упадък, разложение и деморализация сред племето....?!
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Иска да препуска волно по улицата с бира в ръка, а вкъщи да остане само женската с двете отрочета. Живеем в патриархално общество в крайна сметка. Какво е животът ни без мъжете да се мандахерцат с бирата под мищник по шорти пред блока, за да цъкат карти и да оглеждат минаващите наблизо ученички, облечени като най-изпадналите к***и на Европа??
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда на никой не му идва в акъла да провери теста на "независимата частна лаборатория" и нещата да си дойдат на мястото. По добре да ривем по медиите една седмица.
29
21
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
А и какво се пените вие тука? Толкова сте далеч от въпросния казус, че няма накъде. 700 лв може да извадите само с бърз кредит.И не ми набивайте минуси, че ще избера да си харча еврата другаде, а не да ги наливам в територията, ей!!!
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Един тест струва над 100 долара, те да не падат от небето тия тестове. Никой няма да те тества безплатно и като се втурнат oркитe и на тях да им плащаме тестовете. Тестовете не са 100 % гаранция, той за да се тества или е имал симптоми или е имал контакти със заразе.н Сега да седи, като му e слаб акъла да му е здрав гърба Хората му казаха носи си маска и спазвай дистанция.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
200 пъти обясниха, че фалшиво положителен тест е 1000 пъти по-невероятно да се получи от фалшиво отрицателен. Ама кой да слуша. Българина е неизбирателен в простотията и избирателен в ушите. "Балканско ***" ни е марката. Уникален европейски вид.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия човек преследван от кървавия режим се е обърнал към независима частна лаборатория, това е българския Навални. Чакаме развръзка след независим тест в лос аламос или в наса
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе щаба знае ли че пускате такива новини ?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Иска справеливост.Голяма част от хората ако разберат че ще се правят тестове в техния квартал биха напуснали блока за ден.
23
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той кво иска не мога разбера ?
22
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май тази случка е добър повод цялата държава да поиска оставката на щаба и да се въведе повторно тестване ако човека желае и то да е безплатно
21
3
 
27
 
! Отговори
х преди 3 години
Игра на тестове
20
13
 
6
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Тоя пич ми изглежда невероятно глъв, слаб по характер и кекав по дух! Дори не чете Вождът си, който вчера каза, че Той не затваря;))) Не затваря;))) Но, всеки, който поискал, можел да се самозаключи, самозатвори и да изпадне в анабиоза. Това си било негово право;))) Че дал и 700 лв... Пич, отде толкоз пари? Мале мила, мале мила... То затва Бойко не пада от власт;)))
19
44
 
7
 
! Отговори
антимрънкач преди 3 години
Поредния лигльокато имат съмнения ще си седиш в апартамента бекво само мрънкаш, по-добре ли е да ходиш и да сеееш заразащото си още млад , на другите майната имще си седиш у дома,щом си имал да дадеш 700 лева за тестове, не си за жаленеаман от мрънкачиглавата му по-голяма от раменете
18
3
 
22
 
! Отговори
Прав е човекът - преди 3 години
тези лаборатории са без всякакъв контрол и ОТГОВОРНОСТ!!! В рамките на един ден и един час разлика във времето на направени две пълни кръвни картини имам цяла единица разлика в резултатите на общия холестерол. Безотговорна работа !!!
17
32
 
5
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ако ще и 100 отрицателни теста да си направиш, положителният си остава. При положителен тест - карантина. Но *** си е *** и за него правила няма. Ето затова никога няма да ни настигнете. Заслужавате си съдбата.