След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седете си под мафиотската тирания на Боко тиквата. И плащайте рекет, за да напълните чекмеджето с пачки.
15
3
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Ер малко ри е ако имаш бизнес и всеки ден и час е от значение.
14
7
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ЧокоКакъв месец бе драмо ... 14 дни :D
13
4
 
32
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Разбирате ли, че така без съдебно решение можете да бъдете затворен вкъщи за месец .Да идват да ви проверяват и гаврят с вас. Един куп престъпници избягаха от България защото никой не ги проверява но сега здрав но неудобен човек може да бъде елиминиран по най-безскруполен начин. Просто ти казват, че си короноопасен и изчезваш от обществения пейзаж .
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива неуредици стават във всяка една държава, лошото е че са предпоставка за злоупотреба със служебно положение. Особено ако на власт е човек с голямо его и ниско ниво на емпатия.
11
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо бе, нема лошо. Да слагат намордниците и да се учат да слушат. Да не искат да стане както във Франция да наизлязат комунисти с жълти жилетки, добре, че дойде ковид-19 да ги поставят на мястото такива комунисти! Да слушат и да се подчиняват на властта, властта е избрана демократично, а демоикрацията е най-добрата система.
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките нямат нищо общо с вируси и пандемии. Това си е чист домашен арест без съд. Някой су льо решава и те заключва. Диктатура на ново ниво.
9
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
БОЛНИ МОЗЪЦИ ОТ КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ БОЛ. НЕ Е ЯСНО АКО ПО ВРЕМЕ НА ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ КЪДЕТО ЗАРАЗЕНИТЕ БЯХА ХИЛЯДИ ЗАЩО НЕ ЗАТВАРЯХА ХОРАТА ПО ДОМОВЕТЕ И ТОГАВА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ БЯХА СТОТИЦИ. И ПАК СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ БЯХА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА КАКТО И ПО МЛАДИ СЪС СЕРИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И СЛАБ ИМУНИТЕТ. ОТГОВОРА - ПАРИЧКИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ КОИТО НЕ СЕ ЗНАЕ В ЧИЙ ДЖОБ ЩЕ ОТИДАТ. НЕ, ЧЕ ОНИЯ ОТ ГОРЕ СА ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАЦИЯТА А ПО СКОРО ЗА СЕБЕ СИ.
8
28
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ВиготураНа простото основание, че за частен тест можеш да си платиш да е отрицателен и тестовете не са 100% сигурни. Много е важно да го заключат видиш ли, понеже е супер важен :D
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод - хора, няма никакъв смисъл сами да плащате за изследвания. Ако се разболеете, отивате на лекар и той, ако ви прати, ще ви изследват. Но не плащайте за това, за което тлрябва да плати държавата, щом й е толкоз на сърце да ви тества.
6
4
 
36
 
! Отговори
Виготура преди 3 години
След като имаш отрицателен тест, на какво основание е наложена карантина? Изродиии
5
3
 
28
 
! Отговори
И.Т. преди 3 години
Както мъдро отбеляза вчера г-н Борисов, всеки, който се страхува, да си стои заключен вкъщи до второто пришествие, останалите ни оставете да си живеем както искаме.
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте, до 2022г. световните афераджии ще ви изненадат с още по неприятни неща. Короната е само встъпителната сценка. Ще бъде интересно
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Набеждават те за заразен, затварят те и те заключват.Лесно и удобно.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На съд!
1
47
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
пак ли мрънка този ... Че и по телевизията се показа :D