Българско семейство прекара тримесечна изолация в Австралия заради COVID-19

Бойка и Стоян Велинови разказват за преживяването си
7 юли 2020 10:54, Ния Христова
32

 

Хиляди по света останаха блокирани по летищата заради първоначалната парализа от коронавируса. Семейство Велинови са посрещнали кризата в Австралия и са останали там по време на глобалнaта изолация цели три месеца.

Двамaта планирали дълго това пътешествие, което започва за тях от Нова Зеландия с първите сигнали за новата зараза, преминава през Австралия и така и не завършва в Япония и Корея. 

"Нямахме избор и не можехме да се паниксьоваме. Това за тях беше трета криза, която ги направи още по-единни след пожарите и наводненията", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Бойка Велинова. 
 
Тя допълни: "Това, което се говореше у нас за ваксини, лекарства срещу коронавируса, не присъстваше там. Това е наша обсесия, която там не съществуваше. Премиерът призова хората да са дисциплинирани и единни, имахме право да излизаме по 4 повода, един от които - работа". 
 
Сънародничката ни сподели, че в дните на изолация се е занимавала с писане на пътеписи, а съпругът й се е отдал на ученето на испански език.
 
"Извънредното положение Австралия го обяви преди СЗО да обяви пандемията. Хората са изключително дисциплинирани, не подлагат на съмнение казаното от властите. Радвам се, че ще има рестрикции, защото тълпите и истерията на прегазващи културните ценности ще бъдат намалени", обясни тя. 
 
"Министър-председателят посочи, че ще излезем заедно от всичко това. Градският транспорт там не спря изобщо. Чувствахме се привилегировани, защото вагоните и влаковете бяха само за нас. Не бяхме изплашени, нищо такова", коментира на свой ред Стоян Велинов.
 
Той разказа, че между пребиваването си в Нова Зеландия и Австралия двамата са направили отклонение на няколко острова, когато всъщност са усетили, че се задава напражение.
 
"На летището ни поискаха сертификати за полетите, с които да удостоверим, че не сме заразени с коронавирус. Ние нямахме, тогава усетихме за какво става дума", подчерта още Стоян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Много хора прекарват почти целия си живот в изолация от ... България.За сметка на това до 2019г броя на туристите надхвърли 10,5 милиона.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега , ако госпожата е бременна, ще сме сигурни, че е от мъжа й
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегТук вярвате, че има някакъв световен заговор за удължаване мандата на Бойко Борисов.Руската пропаганда ви докара до шизофрения.
20
1
 
1
 
! Отговори
изолация преди 3 години
В кой хотел и безплатно ли?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше тук щеше да има всенародни бунтове.Добитъка щеше да побеснее, но в други държави бай *** стриктно спазва закона.Хахахаха
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние вярваме на властите.Имаме първа, втора, трета и четвърта власт.Кой на която си иска , на нея си вярва.
17
3
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"Хората са изключително дисциплинирани, не подлагат на съмнение казаното от властите."А тук трябва да си много ***, за да вярваш на властимащите !!!Или да си чат от крадливата гербаджийска/комуноидна шайка !!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЯХНАТА ОБСЕСИЯ ПЪК НЕ СЪЩЕСТВУВА ТУК.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие носите маски, добре добре,само така. Добре че вируса не е много умен инаще ще избяга през всички странични празни пространства околко маската, вкл и около носа ви. Виж май требва да порърсите вакуумни маски. А вие знаете ли колко е големината на вируса 1 микрон.Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2020/07/07/novi-174-sluchaia-na-koronavirus-u-nas-chetirima-sa-pochinali.455718#comment-newest
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8"Аман от овчедушници и провинциалисти."Не знам кой си сложи доброволно намордника, хехе :)))
13
1
 
2
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
3 месеца в Австралия в писане на пътеписи. Искено завиждам....
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора прекарват почти целия си живот в изолация от ... България.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се бяха обадили на СиднитУ . Той пък сега може да пише, че са клошове
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз искам да се "изолирам" я в Австралия, я в Нова Зеландия, а може и в Танзания...завинаги!
9
2
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До Анонимен6Ейй добре, че тук сме се събрали най-умните, а пък горките хорица в Австралия, Нова Зеландия и САЩ са толкова празноглави, че пратиха космически апарати отвъд Слънчевата система, измислиха всички цивилизационни благини, а тук ние, умниците, се биехме в гърдите, че сме измислили сливовата ракия и шкембе чорбата, пък то се оказа, че не е баш така.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зарко Попа 4Глупавият си ти и останалите "Нема вирус-нема вирус"!!!Крайно време е властите да регистрират всички по света които припяват "Нема вирус" ида ги освидетелстват с всичките произтичащи от това последствия.Аман от овчедушници и провинциалисти.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зарко Попа"5000 регистрирани, 250 починали = 5 процента, само дето 5-те хиляди може да си и 25 000."Не са 25 000, а поне 250 хиляди. И по-важното: от 250 починали с ковид най-много за 25 ковидът да има някаква съществено участие в леталния край. 25 починали от 250 000 заразени - смятайте си.
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хората са изключително дисциплинирани, не подлагат на съмнение казаното от властите."Не му се вика дисциплинираност, а овчедушие и празноглавие.
5
6
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И кво да си събуя чорапите ли за тех?
4
6
 
8
 
! Отговори
Зарко Попа преди 3 години
Свръхреакцията на властите спрямо ковид става вече съмнителна, или поне глуповата. Процентът смъртни случаи го раздуват, вчера Пешо Москов каза, че бил 8, а истинския никой не го знае, защото ако приемем за точен броя на починалите, заразените никой не ги знае колко са, тези без симптомите, лесно е да бърбориш - 5000 регистрирани, 250 починали = 5 процента, само дето 5-те хиляди може да си и 25 000.