Слънчев бряг пустее, туристи няма - сезонът непредсказуем

Персоналът в курорта надхвърля желаещите да почиват
140
Слънчев бряг пустее, туристи няма - сезонът непредсказуем
Снимка: БГНЕС

Персоналът и работниците в Слънчев бряг са повече от туристите.

Чуждестранните гости в курорта са основно от Полша, Румъния, Чехия и Унгария, но те са малко за големия му капацитет, предаде БНР. 

Близо 40 хотела работят в целия курортен комплекс.

Още по темата
В централната част заведенията са празни, част от собствениците се опасяват, че няма да издържат до края на сезона, ако не се подобри ситуацията.

Собствениците казват, че са свалили цените, но почиващи няма. Иначе здравните мерки се спазвали.

На плажа - празни шезлонги и гора от чадъри. Пусти са централните алеи в най-големия курорт по българското Черноморие. Колони от таксиметрови коли чакат с часове, а понякога и с дни своите клиенти.

Преди събирахме за зимата, сега няма какво да съберем, коментират те.

На ден чартърите са 8-10 на летището в Бургас, преди са били над 50. Работещите в курорта все пак се надяват да поработят поне месец, но казват, че сезонът е непредсказуем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
18
 
! Отговори
Туземците - хазаи преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКакво ще стане с поминъка на местните жители дето построиха по няколко къщи-квартири
51
0
 
48
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа как да има след като за чадър на слънчака кихаш 25лв. Няма да казвам колко кихаш за 400мл бира на плажа! Последния път дадох 10лв. А си мисля, че сега в тия времена може и 25 да ми поискат! *** тия хора там не разбраха, че това тяхното не е туризъм! Дори няма нищо общо с туризма дори е обратното на туризум! По скоро прилича на обирджийство и като си кажеш, че са те обрали и почват да те бият и да ти казва че не си патриот! Еми дано и другата и по-другата година пак да е същото!
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вчера пишат че туристите се прескачат по морето а днес че няма жива душа. Как стават тия работи бе.
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Риба да ми вадят от фризера като морето е на 200 метра?"Кви 200 метра, пускаш плувката до масата и ловиш. Къде си видял ресторант или хотел в България извън пясъка и вълните да не се плискат в основите
48
3
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Повтарям - само най-големите тарикати ще направят определена печалба.Щото на морето тарикати, с лопата да ги ринеш.НО има много големи тарикати, дето където пипнат, правят пари.За подставените лица перящи милионите парички, няма пречки !!Това обаче е друго ...
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега министър Захариева кво ще го прави Подпорния Хотел, като бизнеса не върви. Толкова бетон на пясъка(вятъра), тц тц тц
46
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тежкия старт бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъциТова ви е заглавието от вчера,днес пък било пусто.Последно? То е ясно че се опитвате да правите реклама на нашите ,,курорти'' ама и за това не ви бива. А и без това хората вече не вярват на реклами а на това което виждат с очите си,затова няма хора по морето,няма и да има.Българите отдвна са избрали къде да ходят на море и къде да си харчат парите,едни малко на юг от границата,други доста по на юг,всеки според възможностите си
45
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не се прави бизнес с ромски трикове. Прави се от текучеството на клиентите. Може една проста баничарница да имаш, ама да правиш такива баници, че хората да се връщат. Да казват на приятелите си, че са яли най-вкусната баница еди къде си. Добре. Днес ще ме излъжете за чадъри и топла бира. А утре? Ще се върна ли? Риба да ми вадят от фризера като морето е на 200 метра? Е? На какво прилича това? Мутро-бизнес теории за забогатяване + бетон и платен паркинг на държавен път? Ще спечелят нанай си.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера пишеше че всичко пращи по шевовете и няма места, туристи спят по улиците само да са в съни бич, днес пусто било. да се уточните а?
43
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които са ходили в сл бр преди 1989 помнят как изглеждаше курорта. 3 високи хотела. Останалите бяха по 4-5 етажа. Зеленина навсякъде. Сегашния център беше парк с големи дървета трева и алеи.За времето си имаше предостатъчно забавлвния и атракции. Обслужването беше на световно ниво.
42
1
 
22
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
А, вчера писахте друго ( Още по темата. Прочетете). Аз сега на кое по-точно да вярвам? Всъщност вярвам на очите си. В целия комплекс Сл. бряг е пълен т-ашак. А пилетата се броят на есен. Като свърши т.н. "сезон" ще видим колко и от какво са заразените...
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички кофражисти да фалирате. Алчни и некомпетентни като царят им Слънце
40
0
 
22
 
! Отговори
Един преди 3 години
Преди по-малко от 24 ч. публикувахте това:След тежкия старт - бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъциhttps://dnes.bg/obshtestvo/2020/07/06/sled-tejkiia-start-bum-na-pochivashtite-v-slynchev-briag-i-zlatni-piasyci.455692На кое да вярваме?
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продаваите джипките и на есен пак за Биби!
38
2
 
29
 
! Отговори
Ципури преди 3 години
На Ставрос ври и кипи от българи.
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цени на плажа до какао - чадър 4 лв; шезлонг 4 лв. Два шезлонга и чадър - 12 лева, с касов бон, даже батките се усмихват. не че ми харесва слънчев бряг, от над десет години ходя само в гърция, но това е факт. гърците сами си го направиха.
36
2
 
36
 
! Отговори
Туристите идват преди 3 години
Идват, ама при предвидливия, предприемчивия, чистия и честния, а не при алчния злобния и завистливия. Бетонираха крайбрежието, застроиха го варварски и кичозно, с просташки заведения, привличащи само отрупки и пияници. И като капак на всичко допуснаха хиляди кубици фекалии и одходни води да се изсипят в морето. Българите масово хукнаха към Гърция, само и само да не се къпят във фекалиите, та чужденци ли ще дойдат?
35
0
 
28
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Туризъм не се прави с капацитет а с качество. Сега, от 400 хотела колкото са, трябва да се съборят половината. Това или ще се случи или летеуун туризъм и българите ще ходят я Гърция
34
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не дойдат никакви туристи. Да се възстанови нашата природа
33
0
 
51
 
! Отговори
Ами преди 3 години
На плажа - празни шезлонги и гора от чадъриОбаче чадърите по 10 лв нали? А пък безплатните чадъри - със задължително кафе от 8 лв. Заведенията празни, но с такса стол/барбарон 10 лева. И още се чудят защо са празни, нали?