Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите

Премиерът участва в глобална среща, посветена на кризата и труда
88
Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последните месеци целият свят се бори с пандемията от коронавируса. Това е безпрецедентно предизвикателство, което подлага на изпитание здравната, икономическата и социалната система на всички държави.

Това заявява премиерът Бойко Борисов, който участва чрез видеообръщение в Глобална среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization.

По думите му тенденциите в глобален мащаб показват, че пандемията е далеч от своя край затова и действията в подкрепа на засегнатите от кризата ще продължат.

През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилия на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество, изтъква той.

По думите му днес на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията, посочва Борисов.

"Взехме мерки за субсидиране на заплатите и изплащане на компенсации за запазване на работни места, за подпомагане на родители с деца и на хората, загубили работа и доходи. Гарантирахме всички социални плащания, осигурихме безвъзмездна подкрепа на микро, малки и средни предприяти", изрежда премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.