Чиновниците изпълнили над 1100 мерки за по-малко бюрокрация

Намаляват изискваните документи, срокове, такси
6
Чиновниците изпълнили над 1100 мерки за по-малко бюрокрация
Снимка: flickr

Изпълнени са 1105 мерки за намаляване на административната тежест, отчете правителството, като одобри отчета за напредъка при изпълнението на най-големия пакет от 1566 мерки за намаляване на административната и регулаторна тежест.

С тях се намаляват изискваните от заявителите документи, увеличава се служебният обмен на документи, намаляват се някои срокове и такси, стандартизират се услуги на администрации със сходен профил на дейност.

Обобщената информация от отчетите показва, че от общо 1566 мерки са изпълнени 1105 (70,56%), в процес на изпълнение са 381 (24,33%), а изпълнението на 80 (5,11%) от мерките все още не е започнало.

За неизпълнените мерки работата и отчитането продължава в рамките на Съвета за административната реформа, като крайният срок за изпълнението е до края на 2020 г.

С цел осигуряване на публичност на постигнатите резултати, конкретното описание на изпълнените мерки е публикувано на Портала за обществени консултации http://www.strategy.bg/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
за нап преди 3 години
Подават се данни (едни и същи с вариации) на три различни места. Данъчна декларация, данни в статистически институт (за какъв хей е този боклу'к) и ГФО (търговски регистър) където се ръсиш и 40 лв. за да им дадеш данните, представи си. Навсякъде едни дебели по 110 кг жени седят 'работят'. Произвеждаме сланина!Дончев, мало'умен ли си или да. ОПРАВЕТЕ ТОВА, БЕ!При това за сроковете има глобички които тръгват от 300 лв. Че как ще живеят мазните калинки иначе?Интересно е, как е в чужбина?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, затова, като записваш седмокласник в гимназията носиш сума ти документи и копия, а преди бележника с оценките и служебна бележка от предишното училище.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самите мерки са бюрокрация, а изпълнението им е само и единствено в отчета на правителството.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аве Мухобоико недоразумение скапано време е да те изметем на бунището !!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митко-любопиткоМи така Мите,герб е чиновническа партия и това са основните гласоподаватели на герб.
1
0
 
11
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
Т`ва закоя държава става въпрос ?!Не вярвам да е за България , щото тук мерките са в обратна посока - практиката го показва ! Какво ще правят хилядите калинки , наредени по администрациите , ако гражданите не биват тормозени с безброй излишни документа ? Как ще си оправдават грешните заплати , които взимат , така че да остане и за "по-горе" ?!