Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания

Да не се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства
Обновена: 8 юли 2020 12:48 | 8 юли 2020 12:48, Елка Василева
292
Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания
Тодор Кантарджиев. Снимка: архив, БГНЕС

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза пред Радио „Фокус“ директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев по повод рекордния брой от 188 заразени с коронавирус за едно денощоние.

Кантарджиев обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки“, каза Кантарджиев.

Още по темата

С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски, посочи членът на НОЩ, като припомни, че носенето на маски е задължително и в градския транспорт.

„Мога да кажа, че вече берем плодовете на абитуриентски балове, на масови събирания, така както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства“, допълни проф. Кантарджиев.

Важно е в болниците да не се допуска разпространение на заболяването, уточни той. Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи, каза още той. Важен е и контролът на работодателите в големите работещи колективи, подчерта професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари