Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания

Да не се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства
Обновена: 8 юли 2020 12:48 | 8 юли 2020 12:48, Елка Василева
292
Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания
Тодор Кантарджиев. Снимка: архив, БГНЕС

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза пред Радио „Фокус“ директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев по повод рекордния брой от 188 заразени с коронавирус за едно денощоние.

Кантарджиев обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки“, каза Кантарджиев.

Още по темата

С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски, посочи членът на НОЩ, като припомни, че носенето на маски е задължително и в градския транспорт.

„Мога да кажа, че вече берем плодовете на абитуриентски балове, на масови събирания, така както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства“, допълни проф. Кантарджиев.

Важно е в болниците да не се допуска разпространение на заболяването, уточни той. Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи, каза още той. Важен е и контролът на работодателите в големите работещи колективи, подчерта професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
3
 
! Отговори
До 245 преди 3 години
Как да не правят тестове на контактните, бе човек.Нали затова се тюхка Професорът.Кой иска да му кашлят всеки ден в лицето?Тоя тест се взема от носоглътката.Колко мераклии да работят тази работа мислиш , че има.Гледам тия дни, на сестрите вече почва да им писва.
232
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ходи на работа, разбирам.Да отидеш със семейството си на вилата, разбирам.Ама баловете са си отживелица.Сега всеки втори има Фейсбук.Седят на една маса и гледат в телефона. Какъв проблем е да се ограничи физическия контакт?
231
1
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Кaтo минe мача Левски-Лудогорец c публикa oчaквaнo щe излязaт oщe брoйки! Кaквo oбaчe търceшe Aнaниeв нa мaчa Лoкo Пд-ЦCКA зa купaтa? Какво научи?Кaтo знaeхa кaвo cлeдвa, зaщo oтвoрихa диcкoтeки, нoщни бaрoвe, пуcнaхa мaчoвe c публикa!Тaкa ли щe я кaрaт: зaтягaй здрaвo, oлaбвaй до лeкo oмaзвaнe, зaплaшвaй, зaтягaй! Тoвa дeйcтвa дo врeмe! И cтaвa "лъжливoтo oвчaрчe"!
230
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде е другият ***, тенеке генерал...как му беше името, че докато летува в греция го забравихме
229
0
 
6
 
! Отговори
гошо мисли лошо преди 3 години
че нали точно вие и Оня ги разрешихте заради единия рейтинг!
228
3
 
3
 
! Отговори
ШЕ РАБОТИТЕ ,БЕ...! преди 3 години
У РУСИЯ ВЕЧЕ БЕРАТ , СИБИРСКИТЕ КРАСТАВИЦИ, БЕЕЕЕЕ...ТАМ ИМА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ!А , ПАРИТЕ ГИ КАРАТ С РЪЧНИ КОЛИЧКИ....ХА,ХА,ХАААААААААА
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще работиме, като затвори ха границите в ЕС за българи?Немойе да се върне, дойдохме, да си извади нови лични документи.А чакате милиарда от гастарбайтерите?!Заради вас Австрия затвори за българи.
226
3
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НА ПОЗИТАНО-20 ...ИМА МЕСТА ,БЕЕЕЕЕ....!ТАМ---НЕМА ВИРУСИ!!!
225
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До йееееМисирков, разлика между вирусоносител и болен правиш ли?
224
1
 
1
 
! Отговори
Ковид 2080 преди 3 години
Защо още се запитате по дупките. Знаете че, ще ви намеря.
223
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммНямало места в болниците?Ти куку ли си?
222
0
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Хмм Не ни бери гайлето на нас. Никой не те кара да излизаш.
221
0
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
И как оцелява? Пак на ръба на мизерията. Да си работещ беден е ужасно. Но още по ужасно е когато се и раьболееш и парите не само за храна няма да стигнат, но и за лекарства няма да имат.
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммАрмията от камериерки и сервитьорки ОЦЕЛЯВА благодарение на туризма. Благодарение на туризма, се намира заетост на немалко хора, които при едни мерки, ще останат без работа. Днес едни без работа, утре други, но идва и Вашия ред.
219
2
 
1
 
! Отговори
До 234 преди 3 години
Отвори си ти очите. Гледаш само себе си и то в краткосрочна прогноза. Погледни голямата картина и спри да се оплакваш
218
7
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
А като се разболеете и няма места в болницата, кого пак ще обвинявате? Арестува глупостите с това, че работа не може да се намери. Всеки ден в джобса излизат тонове обяви за работа... ама трябва да се бачка, не става само със скатаване
217
3
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
209 Никой, ама никой не те кара да излизаш навън. Стой си във вас и си щракай с пръсти. Остави хората да живеят свободно. Избора си е техен.
216
7
 
5
 
! Отговори
радиослушател преди 3 години
БСП са про мангъров, отсвирете ги ако някога сте се замисляли да гласувате за тия кукувци:)
215
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммОТВОРИ СИ ОЧИТЕ И УШИТЕ. МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ.
214
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШашиНе се заблуждавайте. Искат да ни наложат феодализма. НЕ Е ТАКА ЗАРАЗНО САМО КОВИД. МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ. ЗАЩО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ РАБОТА? НАЛИ МИСЛЕЛИ ЗА НАШИЯТ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ? КАТО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ПАРИ ПО ЗДРАВИ ЛИ ЩЕ БЪДЕМ?