Нов антирекорд: 188 са новите случаи на коронавирус, четирима са починали

37 са излекуваните през последното денонощие
Обновена: 25 юли 2020 08:17 | 8 юли 2020 05:46, Елка Василева
353
Нов антирекорд: 188 са новите случаи на коронавирус, четирима са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

188 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие. Изследвани са 3467 проби. Това показват данните от Националния информационен портал.

Разпределението на новите случаи по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 10; Бургас - 6; Варна - 7; Враца - 1; Габрово - 3; Кърджали - 4; Кюстендил - 9; Пазарджик - 2; Перник - 1; Плевен - 9; Пловдив - 25; Разград - 4; Русе - 6; Силистра - 4; Сливен - 6; Смолян - 4; София област - 10; София град - 68; Стара Загора - 5; Шумен - 2; Ямбол - 2.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 6102, като към момента 2811 от тях са активни.

3037 са излекуваните, от които 37 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 483 пациенти, 32 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, са 465. Девет нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. От тях 5 са установени при медицински сестри, 2 - при санитари и 2 - при друг медицински персонал.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 254. Четирима души са починали през изминалото денонощие - жена на 53 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. със сърдечно заболяване, мъж на 54 г. със сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая пътя да се погрижиш за себе си минава първо през грижа за другите, но егоистите и щраусите това не могат да го схванат.
273
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой пак блесна с нововъведения в българския език - антирекорд. Смееттааааайй!
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕМА ВИРУС ,БЕЕЕЕЕ..Да пием, ама съчките не дават.
271
1
 
5
 
! Отговори
НЕМА ВИРУС ,БЕЕЕЕЕ.. преди 3 години
ЩО МУ СЕ НЕРВИТЕ ТОЛКОВА....ХА,ХА,ХАААААААААААААААЯ , ПИЙТЕ ПО ЕДНО У КРЪЧМЕТО !!!
270
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен>> Кога ще разберете, че живеете в общество и би трябвало да пазите себе си и другите? <<Защо аз трябва да правя заложник собственото си здраве, за да пазя други хора, които нехаят за тяхното си здраве. Тези хора си убиват целенасочено имунитета (единственият!! лек против вирусите), защото е по-лесно и за да не ги глобят, а аз сега трябва да ги пазя, като сам рискувам собственото си здраве. Е, няма да стане! Всеки първо да се погрижи за себе си и след това да изисква от другите.
269
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 285Маските на закрито и сега са задължителни.Колко големик събирания си имал?И?Помагат ли?
268
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 283Още ли не си ги чул? Дистанция, маска на закрито, огреничаване на големите събирания.
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Декларациите помагат най-добре срещу коронавирус.
266
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 281Ти какви елементарни мерки спазваш разбирачо?Миеш си ръцете ли?Ми добре. Всички ги мият.
265
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МаскитеИ какво ще търсиш в същото помещение?
264
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 285В това ли е голямата смелост? Като смелстта да караш с 300км до първото дърво. И ако оцелееш, въх, съсипан ми е живота или въх, събирайте средства, да се въстановя. Защо, като си смелчага и не ти пука за живота ти и още по-малко за този на другите?
263
11
 
6
 
! Отговори
Маските преди 3 години
Няма спор изобщо вече за маските. Това е е единственият ефективен начин да СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОКОЛНИТЕ от тези които са болни или БЕЗСИМПТОМНИ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ. Вируса се разпространява и от дишането , и от говоренето на носителите му. И всички около тях са в опасност включително и тези, които ще влязат след 5 часа!!! в същото помещение , ако носителя е бил на закрито
262
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 286Кога ще разберете, че живеете в общество и би трябвало да пазите себе си и другите? Вълк единак до крива круша. Защото аки ти се случи нещо, не само Ковид, опираш до другите. Но щом семейството си не желаете да пазите с елементарни мерки за дистанция, какво остава за другите. Не е казано, че трябва всички да стоят вкъщи, а да се спазват елементарни мерки.
261
8
 
7
 
! Отговори
Toчно чета преди 3 години
Точно четох , че вече е доказана връзката на корона вируса с мозъчните увреждания. И очевидно от тях ще страдат не умрелите ,а тези които си мислят, че една кашлица не е страшна за тях. При тези увреждания симптома кашлица може изобщо да го няма. Опичайте си акъла хора ...щото да не ви стане на вода
260
12
 
12
 
! Отговори
За наше добро преди 3 години
Време е тотално да се спрат и полетите!Разнасят заразата безобразно.Рестриктивни мерки,вечерен час и тлъстите глоби ще имат ефект.Гетата - изолирани и с КПП-та!Дивотията по морските курорти да се спре незабавно-ще преживеем годината и без туристи.Изолация за всички заразени,свиване на потреблението и драстични икономии ще повлияят добре на душевното и физическо здраве на българина.
259
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На никого не е забранено да носи маска и да се крие под леглото.
258
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са за страхливите ***.
257
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 284Гледай да не бъдеш убит с камъни предложителю.
256
4
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Изключително манипулативни новини. Да,вирусът е тук, и да нека бъдем отговорни и се пазим. Но, в тези бройки не цитират нови случаи а броят повторни изследвания на заразени. На тях се правят контролни тестове, на мой познат 3 пъти му излезе позитивен в болницата но в рамките на седмица, той е в Габрово, и там го броиха 3 пъти като нов случай едва ли не. Направете извадка само с новите случаи, и като процент от бройката наравени тестове. Да видим спрямо март как ще е?
255
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам за дебилните егоистични безсъвестни безмозъщни безотговорни безчовечни българи с егоистично мислене които ходят на закритите обществени места глоба 500 лева ако не щат да си плащат глобата 5 години затвор за предумишлено убийство заразяване с короновирус друг човек и отнемането му на неговия живот само по този строг начин дебилните българи егоисти ще се научат да спазват законите и правилата на нашата държава България по друг начин при тях няма как да стане.