Учителка, уволнена заради тормоз над деца, се върна на работа

Родители се възмущават от решението
8 юли 2020 10:10, Ния Христова
35
Учителка, уволнена заради тормоз над деца, се върна на работа
Снимка: БГНЕС
Учителка в детска градина, която е била уволнена след повдигнати обвинения, че е биела децата с пръчка, е върната на работа след спечелено дело в съда, съобщи Нова тв. Притеснените родители са възмутени от решението. Случаят е от град Камено.
 
Миналата година родители са подали оплакване, че децата им са били бити от възпитателката, а тя е била уволнена дисциплинарно. Учителката обаче завела дело срещу общината и детската градина и го спечелила, въпреки показанията на психолозите, че е осъществяван тормоз върху децата.
 
Бистра Костадинова е родител на едно от тормозените деца. Тя разказва, че обвинената е нашамарила детето й, защото му се ходело до тоалетна. За случая жената разбира от другите деца. След дни дъщеря й разказва, че учителката е набила децата с пръчка, защото не са искали да спят. Други родители също споделят за случилото се.
 
"Тояжката е плашилото, което стои зад ъгъла. Безспорен факт е, че е ползвана рядко, но е ползвана. Самото психическо насилие не е малко, децата го помнят. Правих им атестиране доста време след историята. Поне половината съобщаваха, че са удряни и нагрубявани", разказа Кети Байчева – психологът, говорил и с децата, и с родители, и с преподавателката.
 
Директорката на детската градина решава да уволни учителката. Тя твърди, че е взела решението заради желанието си да опази здравето на децата.
 
"Имах шест сигнала срещу учителката. След проведена родителска среща, тя така и не се извини на родителите. Госпожа Раданова отричаше да е ползвала тоягата", разказа бившата директорка.
 
Ръководство сега обаче е длъжно да възстанови възпитателката на работа след решението на съда. А общината е осъдена да плати 8 000 лв. обезщетение на Мариана Раданова.
 
"Всичко това са долни лъжи, които са насочени към уронването на авторитета ми. От 2010 година работя в тази градина и никой не се е оплакал от мен. С тази коледарска гега потропах само по земята, за да предизвикам шум и да ги укротя. Всички обвинения бяха доказани като неоснователни", заяви тя.
 
Родителите са категорични, че ако възпитателката се върне на работа, ще отпишат децата си от детската градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма стар,нама нов случай! ОТГОВОРНОСТ!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой я назначи отново,че пък се и пъчи!? Отговорност?
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен И тази БГ си получи нещо от един баща,който живее с/у детската градина,но й беше малко,защото се намеси една жена.... Дано да има възмездие!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същят случай като на една учителка,която е освободена дисциплинарно от детската градина в Герман и след това започнала да работи в д.градина в Горубляне. И с най-голямата си наглост се пъчи и иска да стане директор! Колко много деца пострадаха трайно с последици от нея! Б.Г., дано има справедливост за пострдалите деца и наказание за теб,макар и късно!!!!
29
3
 
2
 
! Отговори
?!?!?! преди 3 години
Така, сега да разясним, че това е стар случай от Март 2019 г. Тук става въпрос за много опасна организирана престъпна група от деца на около 6/7 години, които са се наговорили взаимно да уронят авторитета на възпитателката си - г-жа Марияна Раданова!!! Версията на всички е една и съща ... следите ли ми мисълта ... сиреч , говорим за професионалисти!
28
2
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Едно не ми е ясно-когато градините бяха затворени, пропищяхме защо са затворени. Когато ги отвориха-пак учителките ни криви. А това, че тези жени ни отглеждат децата, никой не го забелязва.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В необятните прерии на Дрисниленд всеки умее да напляска дете но не му харесва когато него самия го напляска някой родител. Странно е за държавата Дрисниленд че се намира в ЕС и посегателството върху дете не се смята за криминален акт.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Не бяха пръчки, а показалки за картата и за дъската. От време на време и за по главата. Но е факт че в белите държави не възпитават така.
25
3
 
2
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Е това е показателно за бг съда. 8000 обезщетение ще и дадат, а тя най-вероятно е дала 5000 на съдията, че да отсъди така. И всичко е наред.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Со кротце со благо и со повечко кютек, за да си останем мъжкарска нация(па макар и най бедна в европа), иначе ке станем джендери като норвежците. Чалга и бой за да не загубим идентичността си.
23
0
 
6
 
! Отговори
МНОГО преди 3 години
подобни дела се губят в съда поради некомпетентността на директорите при съставянето на заповедта за уволнение. За това са виновни и техните работодатели, защото при назначаването им не правят нищо за ограмотяването на новоназчените в административните тънкости.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тия дела има големи безумия. Кодекса на труда е написан безумно и съдиите се оправдават с него. Повечето наказанията падат само на административно основание, без значение от дали служителят е виновен или не, най-вероятно и тук е подобен случая. Еми да вземат най-накрая или да променят кодекса или да променят начина на прилагане и тълкуването му. То не останаха вече нормални служители в заради такива безумия.
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво толкова е станало?! Всичко е плод на истерията на някакви хора без работа, които се чудят в какъв нов драматичен филм да се забъркат. Набила била три шамара - чудо голямо, все едно, че някой е умрял! Да е жива и здрава и да раздава още много плесници на пикльовците, в повечето случаи има за какво и е за тяхно добро.
20
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Точно така става, когато когато некадърни директори не могат да напишат издържана по законите заповед за уволнение, било то дисциплинарно, съкращение в щата, или сливане на училища. За съда не е важно какво е станало, а какво е написано.В случаите, когато заповедта не отговаря на изискванията, даже делото не се гледа по същество и заповедта се отменя. Който не е завел дело, той не го е спечелил.Директорите много не са наясно с тънкостите в КТ, лошото е, че не го проумяват.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дела при дисциплинарно уволнение почти винаги се печелят от служителите, независимо дали имат вина или не. Цялата работа е заради обезщетенията. Има служители, на който поради тази причина не им пука много и само чакат някой заблуден работодател да ги уволни дисциплинарно.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителката е водила делата със собствени пари,а директорката с държавни ,така,че е редно директорката да плати,макар и от бюджета на детската градина...то така всеки може да уволнява като не плаща от собствения си джоб...а че някои деца са супер разглезени,това го знаем...Ами да си местят децата,какъв е този рекет...съдът е отсъдил...
17
8
 
3
 
! Отговори
D преди 3 години
Ами родителите сега да вземат една пръчка и да й покажат как се прави. Пъл после те ще спечелят делото.
16
6
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахаха това само тук може да се случи, да бият деца с пръчка , щото не искали да спят хахахахахаха *** народ -Слаба държава! Да живее Великият червен български независим съд!
15
2
 
4
 
! Отговори
Ненчо преди 3 години
Като ги нашамари пак, ще я вкарат в затвола. То тояга в ъгъла не седи.
14
7
 
12
 
! Отговори
Илиева преди 3 години
Днес отрочето като се пръкне на този свят,памперсите трябва да са от най скъпите,количката обезателно с амортисьори и чадър,въобще гледаме на детето като на Господ.Разглезени,капризни,те биват настанени в детски заведения и там който се грижи за тях,аман му е системата.Там попадат деца на метреси, бащи мутри и най малкото невнимание на подрастващото от страна на персонала,може да му коства уволнение и нещо друго.Има много прости читатели,но 9 си остава най ***!