Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки

Премиерът нареди на областните управители да действат според обстановката
313
Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки
Снимка: Правителствена пресслужба

Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по повод връщането на част от мерките заради нарасналия брой заболели.

Още по темата
На видеоконферентна среща между министър-председателя, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, е взето решение да се върнат част от противоепидемичните мерки. То беше обявено и на брифинг днес.

Областните управители докладваха на премиера Борисов, че в някои райони на страната няма регистрирани случаи на коронавирус, а в други не се наблюдава увеличение на заразените. От доклада им стана ясно още, че заразата се разпространява предимно заради това, че не се спазват мерките, разпоредени от здравното министерство за прилагане в закритите пространства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев докладва на премиера, че според всекидневния анализ отмяната на мерките, наложена с цел връщане към нормалния живот, не доведе до очакваните резултати.

"Затова ще възстановим някои от мерките, които действаха допреди три седмици", изтъкна Ананиев. Той изброи конкретните предложения, насочени към ограничаване на събирането на повече хора на едно място.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. А на открито се допуска при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания. Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.

Премиерът даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. "Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права", категоричен бе министър-председателят.

По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЕ ПРОТЕСТИ ДЕ....
220
0
 
0
 
! Отговори
До 227 преди 3 години
227 кажи ти, ей между двама, или трима все ще се намерят такива да преследват, да се ровят в миналото и накрая ще те предадат от злоба, завист и пари.
219
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дисциплината не ни е силно качество, затова ..... ЩЕ СВАЛИМ БАРБА ГАНИОС ОТ ВЛАСТИ ЩЕ ГО НАТИКАМЕ В ЕДНА КИЛИЯ С ГЕШКАТАДА ОБСЪЖДАТ НАРКОТРАФИКА
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ, СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.ТРЯБВА ДА СЕ УСВОЯТ ЕДНИ 14 МЛДР ОТ ЕС. ТВА С 20-ИНА СЛУЧАЯ НА ДЕН НЯМА КАК ДА СТАНЕ! ТРЯБВА ДА "ПОСТРАДАМЕ", ЗА ДА СЕ НАРЕДИМ НА ОПАШКАТА С ПОРЦИИТЕ...
217
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 227Борисов не е ли комунист?А?!Кой ще го сложи да пази бай Тошо ако не е комунист а?!Или ти си кон с капаци на очите и каквото ти каже му вярваш без да мислиш?!''УМНИК'' такъв!
216
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой изкуствено надува бройката на заразените ..., a комунисти и мафия стоят като гладни вълци около България и чакат да ръфат.
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С дисциплина режи отровното дърво на грабителски преход, той е по- опасен от бактерии и вируси в,, запас,,
214
4
 
1
 
! Отговори
до 160 преди 3 години
Като лъскаш сабята довечера, гледай да не се порежеш. Да си почистиш и пушката, че ще ръждяса. Може да потрябваш на някой бкп активист
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като разбере колко тояги са приготвени за довечера ще побегне с писъци!!!!
212
2
 
8
 
! Отговори
пример преди 3 години
аз по примера на нашия вожд както той си носи маската с клюна навън (носа) започнах да си нося дънки, панталони къси панталони, с патката отвън, топките вътре. Не мога да разбера само защо хората ме гледат странно, все пак следвам примера на нашия вожд.Преди така пак по пример на нашия лидер започнах да си карам джипката без колан и започнах даа отнасям глоби за шофиране без колан, сега нямам книжка.
211
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Каква дисциплина,като Главният толуп един път не си е сложил маската правилно....
210
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от дуа не разбира ше си оди със сопата!!!!
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, кажи нещо за гардчетата от персонална служба за охрана, да видим Шиши дали ще те цензурира тук.
208
3
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Сърбия, Борисов, Сърбия! Днес там, утре и у нас!
207
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въвеждайте бе, няма да спазваме. А ако станете прекалено агресивни с контрола, ще ви се видят тесни частните плажове! Психолозите на тълпата трябва да са ви разяснили последствията!
206
1
 
9
 
! Отговори
Ахам преди 3 години
До ewalaда, на бунището на историята. Алеко Константинов се обръща в гроба като гледа.
205
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. ...", категоричен бе министър-председателят.За съжаление целта е сбъркана. Би трябвало целта да е да спрем вируса, както направиха други държави, а не да има легла в болниците.
204
1
 
3
 
! Отговори
До 206 преди 3 години
Няма как да управлява народа. Тогава няма да бъдат дисциплини и и отговорни и ще станат началници и ще измислят свои закони.
203
19
 
4
 
! Отговори
ewala преди 3 години
г-н Борисов е велик държавник и историята ще го покаже. Още дълги години му пожелавам да е с нас и да ни води!
202
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Какво беше казал Линкълн... Можете да заблудите всички за кратко. Можете за заблудите някои постоянно. Но не можете да заблудите всички постоянно.