Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки

Премиерът нареди на областните управители да действат според обстановката
313
Борисов: Дисциплината не ни е силно качество, затова въвеждаме мерки
Снимка: Правителствена пресслужба

Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по повод връщането на част от мерките заради нарасналия брой заболели.

Още по темата
На видеоконферентна среща между министър-председателя, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, е взето решение да се върнат част от противоепидемичните мерки. То беше обявено и на брифинг днес.

Областните управители докладваха на премиера Борисов, че в някои райони на страната няма регистрирани случаи на коронавирус, а в други не се наблюдава увеличение на заразените. От доклада им стана ясно още, че заразата се разпространява предимно заради това, че не се спазват мерките, разпоредени от здравното министерство за прилагане в закритите пространства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев докладва на премиера, че според всекидневния анализ отмяната на мерките, наложена с цел връщане към нормалния живот, не доведе до очакваните резултати.

"Затова ще възстановим някои от мерките, които действаха допреди три седмици", изтъкна Ананиев. Той изброи конкретните предложения, насочени към ограничаване на събирането на повече хора на едно място.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. А на открито се допуска при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания. Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.

Премиерът даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. "Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права", категоричен бе министър-председателят.

По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
15
 
! Отговори
До 194 преди 3 години
Не е задължително. Ти моят дядо не го мисли. Той със сигурност е видял много повече от такива пл*хове, като вас и знае кое е "опасно" и кое не. Слагай 20 маски и хвани бактериална пневмония. Ръкавици, за здрави ръце с гъбички. Шлем, за запушване на порите и развитие на дерматологични проблеми. Не излизай от дома си, парите сами ще дойдат при теб. И не на последно място, живей си готин живот - от дивана до к*нефа и обратно. Кеф, а?
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият е работен и добре управлява , но само от една, две година. Пропусна много години да го подвеждат,,, добри,, работници на чужди интереси и противници на България. Така става едни потъват, други се издигат. Беден човек като Христо Иванов не може да управлява държава
199
3
 
9
 
! Отговори
Световно Комстическо преди 3 години
Р0бство превзе Планетата Земя!
198
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тая паника бе хора? Заразените с всеки изминат ден намаляват като процент от изследваните. Мислете с главите си и смятайте в проценти.
197
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е най-пр0стият човек управлявал държавата в цялата й история. Ама щом го преизбират начи управлява и най-пр0стият народ.
196
4
 
19
 
! Отговори
Скорпион преди 3 години
Всички знаем, че тази пандемия трябваше да се случи по времето на свинският грип. За тогава беше написан сценарият, но сега се отдаде възможност режисьорите да направят филма, и то в световен мащаб. Най-голямата световна лъжа съществувала и реализирана откак свят свутва. Гледайте актуалните новини в 21.00 по телевизия 7/8, там се опровергават лъжите с факти.
195
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Миналата седмица, мой съсед във вторник се почувствал с температура. Обадил се до личната си лекарка, онази го определила за коронавирус. Но тест не му е вземан, само са го посетили и го накарали да подпише, че е тестван. Във петък пак миналата седмица вече същият мой съсед вече е здрав и без температура. Но и той е част от бройката."Тук някой някого лъже.
194
1
 
17
 
! Отговори
Затвора ти е мястото преди 3 години
***,мерки се въвеждат не заради безобидното грипче!!!Черепа има свидетел има и видео с предаването на подкупите и тиквун за да не падне предсрочно въвежда репресивни мерки!!!Бунт и народен съд трябва...
193
1
 
8
 
! Отговори
Коментирай, Слънце! преди 3 години
Боко, искам да коментираш изказването си от вчера:"Бойко Борисов съобщи, че мерките няма да се затягат при никакви обстоятелства. В отговор на въпрос дали не трябва да се върнат част от мерките, той беше категоричен:Напротив, считам, че ако сега почнем да затягаме, това ще внесе паника и много по-голям риск за стопанския живот".
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица, мой съсед във вторник се почувствал с температура. Обадил се до личната си лекарка, онази го определила за коронавирус. Но тест не му е вземан, само са го посетили и го накарали да подпише, че е тестван. Във петък пак миналата седмица вече същият мой съсед вече е здрав и без температура. Но и той е част от бройката.
191
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник премиер
190
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Борисов престъпник не те ли е срам ?
189
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, като търпите да ви управлява диктатор мафиот. Нито дисциплина, нито Шенген, нито европейски заплати. Само диктаторски мерки, чекмеджета със злато и цялата държава в третия свят.
188
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко удобно върнаха мерките ден преди ходенето на плаж при доган
187
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 18Прав си. Трябва да послушаме мъдрия ти 82 годишен дядо. Той едва ли се оглежда като пресича :D
186
8
 
8
 
! Отговори
Празник преди 3 години
Важното е че абитуриентите се накупонясаха, да не се ощетени милите без една вечер в живота на пропусната чалготека.
185
2
 
9
 
! Отговори
Дисциплиниран преди 3 години
Г0внар и лъжец!
184
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко е политически труп
183
3
 
6
 
! Отговори
реалити преди 3 години
много *** коментари какво общо има бойко с турците или ердо и защо отклонявате темата
182
1
 
6
 
! Отговори
Чекмеджар преди 3 години
Значи и Хитлер си развяваше коня, но света (изток и запад) се обедини въпреки противоречията си и смачка гнидата Хитлер!!!!И днес е жизнено необходимо да се обединят леви, десни и прогресивни сили и да смачкат новата напаст ГНИДАТА ОПГ ГЕРП и ИНСТРУМАНТА им, а и е нужно такова мнозинство за поправка на конституцията!!!!А иначе НАРОДА казва: СВРАКАТА РИПА ОТ КОЛЕЦ НА КОЛЕЦ ПА СЕ НАДЕНЕ НА НЕКОЙ!!!!Айде събуди се бре "ЮНАКО", виж Сърбия!!!!