Туристите нямали страх от пътуване въпреки коронавируса

Цена, безопасност и атрактивност - основни при избор на дестинация
9 юли 2020 21:32, Анисия Иванова
27
Туристите нямали страх от пътуване въпреки коронавируса
Снимка: БГНЕС

Проучването на eSky, проведено в Българя и в още 4 държави - Полша, Румъния, Великобритания и Бразилия, показа, че голяма част от потребителите нямат страх от пътуване въпреки паниката около коронавируса. Това каза Доньо Марков, управител на eSky България, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Причината е, че човекът е човек, когато е на път. Фактът, че рамките, които се формираха около пътуването по време на Covid-19, не развиха този страх, защото човек просто се нуждае от пътуване”.

По думите му близо половината от анкетираните българи са отговорили, че желаят да прекарат почивката си в чужбина тази година, което е с 2 процента по-малко от миналата година, когато е нямало ограничения.

Той добави още, че авиационният транспорт е най-предпочитан след пътуването с автомобил.

Марков изброи и някои от мерките по време на полет, които се предприемат с цел поддържане на високо ниво на безопасност - дистанциране, носене на маски, използване на HEPA филтри в самолетите. 

Що се отнася до предпочитаните места за настаняване, Марков обясни, че в хотелите изискванията за дезинфекция са спазвани повече, отколкото в малки структури.

“Становищата, че повечето ще предпочитат вили и къщи, може да не е оправдано. Големите хотели остават по-защитени и безопасни”, смята той.

Две трети от анкетираните в България избират черноморските дестинации, а една трета - почивка на планина.

"Заявките на анкетираните не се различават от миналогодишните - традиционно предпочитани са страни като Италия и Испания. Екзотиката не е изключена - Малдивите и Тайланд са сред предпочитаните”, изброи Марков.

Цената, безопасността и атрактивността са основните фактори при избор на дестинация. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Няма протести.Това телевизионна манипулация
20
0
 
1
 
! Отговори
За 13 преди 3 години
Абе, тоя д-р Стамов,Бог да го прости, няма ли. До живи приятели да му обяснят на тоя анонимен номер13 някои основни положения?Щото доктора в момента няма да може.Ама според поверието духът обикаля 40 дни наоколо.Номер13 ходи внимателно по стълбите.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма хора на Витоша?Голям зор беше по време на карантината за тая Витоша.Ако Фандъкова Ви пусне метро до х.Алеко , пак няма да идете, щото нямало Мол.
18
4
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
и аз не се притеснявам да пътувам, хора със силен имунитет няма от какво да се притясняват, тези които са по лабилни те да му мислят и вземат мерки, ясно е че вирус има, имам няколко мои познати които го изкараха много тежко.
17
4
 
3
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Радващо е , че все по-малко хора вече верват в ''пандемията'' КОФИ 19, има наченки за подобрение в мисловната дейност на МАТРИАЛА . Южното черноморие е пълно, цените доста по-ниски от предни години, няма причина нормалните хора да не пътуват !
16
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Да, всички останали освен теб и приятелите ти. Изумен съм как само при нас има хора които не вярват че съществува вируса. Като разправям на колегите от америка тука как е, те не могат да повярват.Хора...американците ни *** кви сме прости. Тва заради е такива индивиди, дето се мислят за безсмъртни.
15
8
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Със сигурност хотелите не са оферта - едно е сам да си готвиш в апартамент който си взел под наем и изчистил:), друго е да ядеш на ресторант с прибори които са минали през доста ръце, я мити я не, я посетили някой мач или болен роднина и тн
14
18
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Мани я тая корона. Кажи колко струва тоалетната!!! Това ме притеснява!!!
13
8
 
22
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
Ще прекарате вие почивката си по домовете си, чужбина ще я гледате дсълго време през крив макарон с такива управници и Щаб. До 1000 случая на ден ще стигнат скоро в БГ да гушкат по-бързо паричките от ЕС за борба с "короната" - чак сега се усетиха тул.ите български. Другите страни си прибраха веднага парите с надутите цифри и сега си гледат кефа и лятото, а вие многознайковците си сойте затворени.
12
11
 
21
 
! Отговори
25 преди 3 години
330 / 3686....Приятно пътуване!
11
25
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
От 13-ти март обяснявам,че всичко е една голяма лъжа,но поне взех и положителното от цялата ситуация!Видях много хора,какви страхливци са!
10
24
 
14
 
! Отговори
.... преди 3 години
Че то останаха ли *** които още вярват в този вирус. Всеки здраво мислещ човек знае че всичко е една голяма пародия и няма от какво да го е страх
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, ама как може! Я им разкажете историята за доктор Стамов, дето правел изкуствено дишане на коронавирусен дядо. Оста-фоста !!! Може да се трогнат!
8
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли, че на никого вече не му пука за измисления ви коронавирус. Ще дойде момент и народът ще избеси и комсомолеца-милиционер и шарлатаните от щаба му.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Слънчака масата не са туристи, ами алкохолици - коронавируса не ги плаши щото са постоянно спиртосани за дезинфекция, през цялата "почивка" само доливат алкохол за да не изтрезнеят.
6
32
 
17
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
Ами как да имат страх от нещо, което го няма?!
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова казвам на началника, пусни хладилните камиони да джъткат, извикай една телевизия да ги снима и да ги пуска по време на рекламите в турските сериали. Така, докато почнат да ги виждат само като си затворят очите. С писане не става,опитахме. Пет пъти сменям мастилото на компютъра да пиша по форуми, не се плашат и не се плашат.
4
15
 
26
 
! Отговори
Кукер преди 3 години
Туристите са глупави хора
3
7
 
9
 
! Отговори
Ген Минетчийски преди 3 години
Страх ме е само с моя сладък писан да не се разделим защото не си виждам живота без него...
2
24
 
15
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Никой нормален и поне средно осведомен човек няма скотския и първосигнален медийно провокиран и медийно моделиран страх!