Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
15
 
13
 
! Отговори
Гешев на работа преди 3 години
Радев, страх те е от Гешев! Страх те е агресивно, но все пак е страх! Знаех си, че си п лъх. Всичкият този лъжлив патос, фалшив наставнически тон, всичкият този фалш е за да приклривма страха ти. Ако нямаш какво да криеш от закона, нямаше да насъскваш хората против Гешев! Страх те е, Радев! Апелирам Гешев да си свърши работата.
206
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев ще го съдим -Гешев ще го тричаме +
205
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и мафиотското управление на Герб трябва да си отиде на всяка цена ! Но ако то бъде сменено от Бсп и проруско управление, то България е обречена!
204
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле мале,чета тук и не знам да плача или да се смея! Някакъв хора,които само плюят,ама и те не знаят защо Боко, коментират малоумщината с шопираната снимка, искат да идва армията и пр. обаче не се замислят,че в нормалната държава могат да гласуват за който решат и след като им се предложи програма! Но не,те са ***,тях не ги вълнува,че *** дрънка тъпизми и нищо реално и конкретно не предлага ,освен публично рушене на държавността!Ами заслужавате си съдбата,другаре заблудени!
203
10
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Гербавите дори не усетиха как си го втъкнаха сами до ушите с този гламaм пишман прокурор. Това с Божков ще е нищо пред идващото.
202
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирам дарения, искам да му купя един летен каскет, че с тоя беше и зимата, а сега е 35 градуса и ми е жал, пратете Смс с текс "Гешев - каскет" на кратък номер...
201
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До леле , а у насРъфат отвсякъде.
200
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свалите правителството ето тези рецидивисти с псувните и татуировките ще ви управляват.
199
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Трябва да бият джендъра бойко и затвор за тоя насадител на содомия и ювенални османо-содомски закони ! Затова ли пазиш Доган - защото насаждаш османския ЗСУ при който ще се плаща кръвен данък на содомити и сатанисти ! Народа да помете тая ***. борисофф управлява с има няма 30%. Да се дига народа и да ги измете тея содомизирани сатанизирани и лъжирани хора ! ОСТАВКА !!! и ЗАТВОР!!!
198
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставайте българи! Мафията и мутрите са захапали страната ни
197
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подписа указа за назначаване на Каскета а някои казват Каскета да вкара радев в затвора!
196
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е кучето на Бойко, "дръж тук, дръж там, седни, претъркулисе, донеси кюлчето, захапи ония", това е Гешев, нищо повече
195
0
 
4
 
! Отговори
леле , а у нас преди 3 години
Никой не иска да слуша за демокрацияот персони, които живеят като монарси.
194
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Радев поведе смелите българи към славна победа, краят на герберското владичество е близо, ако ще бягат сега е момента, скоро ще е късно
193
13
 
12
 
! Отговори
ето на преди 3 години
Радев го е страх от главния прокурор, организира си протести, за да уволни Гешев. Защото Гешев може да се добере до много неприятна за Радев информация и по-лошо - доказателства. Дори не е необходимо Радев да бъде уволнен. Веднъж стане ли за посмешище поради връзкине си с престъпни бизнесмени, а Радев стана... Обиските в президентството го настървиха. Радев е *** фиот!
192
8
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Сега разбрахте ли защо баце държи пачките под ръка? Точно за такива ситуации. Скоро ще му трябват, баце го е предвидил, баце е визионер.
191
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам 1000 пъти днес,кое подкрепяте на Радев, толкова ли сте *** и кухи,че не виждате плоското му демагогстване-че той нищо не е предложил изобщо,овъртян е и зависим от насадените му ДС ченгета,които дори не може да разкара и най-вече няма топки и кураж да се яви на нормални избори ,Ами размахва юмруци и заплашва с метежи и погроми. Обаче 44та мина и ги няма сАвеЦките танкове,другари!
190
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70% ОТ РАБОТЕЩИТЕ СА С 600 ЛЕВА, А5-6 % С 250 000 ЛЕВА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА...
189
7
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
- Защо протестирате?- ОСТАВКА- А защо искате оставка?- *тишина*--------Какво искаш, да ти кажат директно пред камерата, че Премиерът и Главният прокурор на България са червени милиционери второ поколение и престъпници срещу държавата ли? Не всеки може да го каже пред камера.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КОГА МОЛЯЩЕ ГИ СТИГНЕМ ШВЕЦИЯ, АВСТРИЯ, ХОЛАНДИЯ???