Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах защо подчинените на Борисов полицаи се отнасят така с хората?
186
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо,точно Президентството е на макс овладяно от лобизъм,корупция,че и държавна измяна последните дни и затова е тоя цирк за отвличане на вниманието-назначаване на посланици по смс,лобиране за концесия на либерийско пристанище,Бобоков и ***, чуждите разузнавания подават сигнали за изнасяне на класифицирана информация от секретар на радев-ченге на ДС? И кой знае още колко ще излезе и заради това е всичко,защото им излизат кирливите ризи !
185
1
 
7
 
! Отговори
Хаштаг® преди 3 години
А защо трябва да е или Герб ИЛИ БСП партии много...изберете си и стига вече глупости!
184
6
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Ще провалите и малкото напредък в държавата, пак ще тръгнете от нулата.------- Вярно е, но виновните са руските шпиони Гешев и Ботисов.
183
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя се колко е подкрепата за ГЕПИ от столичани! Тъмнокожите туристи от кърджалийско не се броят!
182
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама още ли има хора които вярват че има вирус, хахахахахаа, смях
181
0
 
7
 
! Отговори
АВСТРИЯ преди 3 години
8 министри, пътува'и с градската линия на влака.А ние имаме министри и много заместници и много секретарки и много коли с много шофьори на заплата.
180
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво направи прокуратурата с къщата за мис *** в Барселона?Какво стана със самоубития Мишо Бирата?Прокуратурата спи ли за чекмеджетата?
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да ми каже защо в София ГЕРБ не получи подкрепа, а трябваше да идват хора от цялата страна? Възниква въпроса как печелят тези хора изборите в София?----- Печелеха включително с подкрепата на такива като мене. Гласувал съм за Борисов, защото декларираше, че върви към Европа. Единствено за коча на герберското стадо си пуснах гласа, защото всички останали под-кочове и обикновени гербери са идьоти и ***. Но и коча превърте и почна да играе лична игра...
178
15
 
13
 
! Отговори
Моят глас е ЗА преди 3 години
Оставка за Президента на България - Румен Радев!
177
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяте Радев? И кое точно на Радев? Че излиза да се снима с хората на Манолова,Йоло Денев и повтаря няма да се спрем,няма да ни спрат и...Ами нищо друго не предлага! Верно искате човек,зад който дори не се крият Нинова,Йотова, Божков и който нищо не предлага?И който няма дори топки като истински мъж да се яви на истински демократични избори,Ами се крие зад институцията и заплашва с метеж?! Верно?!
176
0
 
8
 
! Отговори
ХОЛАНДИЯ преди 3 години
80 депутата, голяма част от които ходи на работа с колело.А тук имаше един - Минчо Христов и се опитаха да го арестуват, заради паркирано колело.
175
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще провалите и малкото напредък в държавата, пак ще тръгнете от нулата.
174
1
 
6
 
! Отговори
Хаштаг® преди 3 години
Ами българи да бият българи не е за смях друже.Моето скромно мнение де.
173
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 195 "От кога президента излиза на улицата с бедни слова?"-----Откакто Президенството е единствената останала институция , която не е овладяна от мафията и олигархията - изпълнителна , съдебна , законодателна власт , журналисти - в момента всичко е под контрол на олигархията и мафията
172
15
 
13
 
! Отговори
Анти БСП преди 3 години
Простите и първични хора с леви мозъци да си протестират.Важното е, че умните и успешните хора на България са за Бойко Борисов и ЕС.
171
3
 
5
 
! Отговори
ШВЕЦИЯ преди 3 години
Заплатата на хората в кабинета е колкото средната заплата и никакви привилегии.
170
9
 
13
 
! Отговори
ГЕНЧО МОЗАКА преди 3 години
ТИКВИ И МУТРИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ БЕ -ДЕТО ГИ ОТКРАДНАХТЕ ОТ НАРОДА И ОТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
169
8
 
11
 
! Отговори
Хаштаг® преди 3 години
Има много скандали и с хората около г-н Радев да не се правят на света вода ненапита и да яхат народното недоволство.
168
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Гадев имаше два вида= дъртаци и другата порода .десната,там като ги дават имам чуството че са от кол и вЪже,наркомани и пушещи жени които хилейки като евтини к..ви викат оставка ама и те не знаят защо,така бе за купона и само Левски.Гадев и комуярската банда били светлината,като че ли не са уярав;щбали всички досега,ама Борисов най=много се задържа,ами избират го повече хора.От триисе години БКП не единствена с правото да управлява.Много сте силни по форумите,а БКП все е морален победител!.