Ресторантьори за ограничителните мерки: Ще имаме голям спад

Повече от 30 души на открито не може да се събират
Обновена: 10 юли 2020 08:25 | 10 юли 2020 08:15, Анисия Иванова
42
Ресторантьори за ограничителните мерки: Ще имаме голям спад
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите отново се оказаха пред колапс, след новите рестриктивни мерки, въведени от здравния министър Кирил Ананиев, за да се овладее скока на заразените с коронавирус у нас.

"Ще имаме доста голям спад, искат 50% заетост, тоест през маса трябва да сложим рерзервета. Това ще се отрази зле на работата ни", прогнозира пред БНТ Димо Димов, който е собственик на заведение в Морската градина на Бургас.

Още по темата

По думите му спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората.

"Сега ще трябва да предупреждаваме клиентите, че повече от 30 души на открито не може да се събират. Ще ни паднат оборотите. Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки", посочи той.

Димов се надява новите мерки да дадат резултат, защото в противен случай е изправен пред дилемата да остави на улицата 30 души.

"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
21
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Ох, много тъжно! Започнах да рева! Ама много ми е тъжно, ша знайте!
13
2
 
16
 
! Отговори
Тъ преди 3 години
За да няма разнасяне на зараза от сервитьорките,всички прибори ,чаши ,чинии да са за еднократна употреба.
12
1
 
37
 
! Отговори
Призив преди 3 години
Сега ние, клиентите, трябва да проявим самосъзнание и да помагаме на нашите сънародници ресторантьорите.Предлагам винаги да ходим по четворки на ресторант, за да запълваме цяла маса. Ако сме по-малко, чакаме на входа, докато се запълни четворката. Консумираме бързо и веднага напускаме, за да има място за следващите. Може, за да пестим време, и само да плащаме сметката, без въобще да сядаме и да консумираме.Може да махнат менютата, че много време отнемат. Като на стол - каквото ни дадат, това е
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки."А как да плащаш ниско ДДС знаеш, нали? Тука хич не се чудиш как ще стане.
10
1
 
40
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
На входа на Карефур-а стои едно момиче и слага на вскички дезинфектант, на касата - преди да ти пипне продуктите - касиерката си слага дезинфектант, за да не пренесе нещо от предния клиент---- Баровете - с едната ръка сипва на един клиент със същата ти подава мезе и брои парите на трети клиент... Не знам колко трябва да се мразиш , за да седнеш в заведение.
9
0
 
33
 
! Отговори
zer преди 3 години
аре ве нали намалиха ддс, кво още ревете? особено тия по черномориете сте се научили на 'ден година храни' и дерете клиентите.
8
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи стига сте ревали, като малки деца.Никой не ви затворил. Намалиха единствено с 50% капацитета на закритите им части, като не можете сами да се усетите и да го направите без заповед.Така или иначе никой не следи какво се случва вътре, както не ви следят и оборота, които правите.Ако искате да имате клиенти, просто спазвайте сами препоръките и контролирайте персонала си.Хората ако видят, че се грижите за тяхната безопасност сами ще идват в заведенията ви.
7
0
 
36
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Заведенията си работят нормално, стига лъгахте. Затварят само нощните заведения на закрито.
6
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите сами сме си виновни...и с това правителство аман...Пример от Холандия-заведенията отвариха само с храна за вкъщи,а на по-късен етап с маси,но на растояние 1,5м.Прави впечатление,че повечето заградиха паркоместата за коли и там има маси.Сигурна съм,че и правителството ще им помогне финансово.В Бг бизнесът е в колабс и анархията е пълна!Държавата я НЯМА
5
16
 
13
 
! Отговори
Tusk преди 3 години
не ми пука за измислените кръчмари. Те са лесно заменими. Ако не е един друг ще е. Аз си обирам наемите от една камара амалтаменти в софия и не ми дреме. Рентиерството е най - сигурния бизнес. Един такъв с заведение ми е наемател дера го по 3000 лв всеки месец и не ми дреме
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тея пак ревнаха, най много данъци и осигуровки укривате 1000 процента надценките си слагате и такси столове и барбарони.... мизерници.
3
3
 
29
 
! Отговори
Пенди преди 3 години
Е ми да ходят да копаят на село тогава! То пък да ти писне от мрънкачи и лакомии!
2
7
 
41
 
! Отговори
Затваряйте кръчмите преди 3 години
"Технологията " за заразяване в заведенията е следната.Сервитьорите с ръцете си пренасят вируса върху прибори, чаши и чинии, защото отсервират... и после сервират без да се дезинфекцират. Ако има 1 заразен хващат неговите прибори или чаши, носят ги на бара за миене и носят следващата поръчка със вируса по ръцете си...Там се заразяват болшинството оФце.
1
21
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
На никой не му пука, че идва глад и мизерия.Важното е племето да се облъчва.Важното е племето да се страхува.Но това не е сложно при прооосто племе.Племето си го заслужава.