Събарянето на старата педиатрия за сметка на изпълнителя на проекта

Търговско дружество ще ръководи строежа на новата детска болница
7
Събарянето на старата педиатрия за сметка на изпълнителя на проекта
Снимка: БГНЕС

След като беше решено, че старата и недовършена сграда на педиатрията в обхвата на Александровска болница ще бъде съборена и на нейно място ще бъде построена нова, здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че се обсъжда възможността разрушаването да стане за сметка за изпълнителя на проекта.

Той вече е избран с обществена поръчка, като идеята сега е да не се променят финансовите параметри на договора, въпреки новото условие старата сграда да бъде съборена.

Още по темата
Заради силния граждански натиск здравното министерство сформира обществен консултативен съвет, който да осигури експертна помощ на МЗ за изграждането на новата детска болница.

"Следващата седмица ще има среща за обсъждането за проектите и след това се надявам да се започне работа по събарянето на сградата и изграждането на новата", обясни Ананиев.

Готви се и анализ на детското здравеопазване в страната и обхватът на структурата за новата детска болница, които да се обсъдят с представителите на гражданското общество.

Министърът съобщи още, че правителството се готви да одобри създаването на търговско дружество, което да координира изграждането на новата педиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
серсе-ми преди 3 години
Май...да е....................
5
0
 
1
 
! Отговори
дановизлотонеподмине преди 3 години
А бе мър-шляци,готово като сграда защо ще я събаряте бе куче-та проклети,хвърляло се е човешки труд и пари.А бе съборете си къщите бе дяв оли в чов. лица
4
0
 
1
 
! Отговори
Дюлгерин преди 3 години
Колкото и главбулгарстрой построи спортната зала без печалба, а поевтиняването на строежа стана за сметка на подземния паркинг.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо не кажат колко ще струва събарянето на сградата."Така като я гледам по размер - няма да е малко. Премахваме(2015) сграда(проиводствена, един етаж 12 500кв.м. + втори етаж за административни нужди 2500 кв.м) и ни струваше малко над 2 млн.лв.Това като го гледам е на сложно място и е бая повече като разгърната площ, а кой знае надолу колко са основите... Смело ти предполагам около 5 млн. лв. с извозването и заравняването.
2
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Те това е резултатът от демократизацията на луканов и oтpeпките му от бкп (като плевнелиев и гечевци) и сДС (като костов или оня шoпap йорданов).
1
1
 
3
 
! Отговори
Ммм Да преди 3 години
Представяте ли си как се краде, че имало резерви в договора и че можело без пари...Защо не кажат колко ще струва събарянето на сградата. За да види, какъв марш е заложен в договора, та могат да твърдят, че нямало да има промени в договора. Значи, защото са избрали вече тази фирма и тя, БЕЗПЛАТНО ще го направи. Да...Конкуренция ли?! Ха-ха.