Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Радев носи отговорност на случилото се, заяви Тома Биков
Обновена: 11 юли 2020 12:50 | 11 юли 2020 08:25, Елка Василева
394
Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим. Това заяви Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ.

"Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика - това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим“, заяви Томислав Дончев.

ГЕРБ смята, че отговорността за случилото се снощи при протестите в София е на президента Румен Радев, това заяви от своя страна Тома Биков.

„Отговорността е на г-н Радев. Това е човекът, който не от вчера, а от 4 години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес, заяви Тома Биков. - Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и без да разберат, бяха превърнати във фон на шпицкомандите на /Васил/ Божков“.

По думите на Биков никой български гражданин, който е в рамките на закона, не печели от случилото.

Още по темата

„Още снощи призовахме г-н Радев да отправи призив към хората, които вандалстваха. Той отказа да го направи вчера“, посочи още Биков.

„Вчера не нарече мутри членовете и симпатизантите на ГЕРБ, а ги нарече страхливи хора, които са доведени под конвой на нашия митинг“, каза Биков.

Той подчерта, че голяма част от тези хора са били членове на ГЕРБ, към които са се присъединили симпатизанти.

„Недопустимо е подобно поведение и всички политически сили трябва да положат необходимите усилия да държат българската нация в обща форма, а не да се посветят на каузата да издълбаят дълбока пропаст в българското общество, която да обезсили нацията и държавата“, каза още Тома Биков.

Той заяви, че президентът Радев не е успял да овладее действията на протестиращите.

„Вчера над 7000 души от цялата страна дойдоха, за да изразят своята категорична подкрепа към правителството. Тези хора протестираха срещу това да бъдат обиждани, квалифицирани с епитети, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те изразиха своята подкрепа културно, мирно, без да провокират и обиждат“, каза Цветомир Паунов.

„След приключването на мероприятието хората, които бяха пред Министерския съвет си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своята подкрепа далеч от пределите на нашата страна в една много топла държава. Те бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор – президентът Радев“, каза Паунов.

Той показа снимки на хора, които са се пръснали из София и са чупели автобуси и са нападали шофьори. 

От своя страна Деница Сачева заяви, че сме в труден икономически период, а правителството се старае да изпълнява ангажиментите си. Нямахме колебания, че в процесите, в които хората се страхуват, техните страхове ще бъдат използвани. Да поговорим за "Българската зима", а не за "Българското лято", каза Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 373 Все си мисля , че на много хора им е паднало пердето , и покрай коронавируса обедняването . Наемат ли се хората , и полицията не може да ги спаси . Е ще има бити , може и убити , ама търпи се до едно положение И да няма обвинения ,че дадена партия стои зад протестите , от всяка ще има пребивани депутати
336
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко,пак пишкат на зелено!
335
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пет лева сте готови да чупите,обиждате! Е с крясъци няма да ви се случи! А зелените чорапки- вън от президентството!
334
17
 
7
 
! Отговори
До 359 преди 3 години
Габрово съвсем НЕ е напълнено с роми ! Да,бездомни такива от Южна България бяха ВРЕМЕННО преселени по интиграционна програма,а вече половината от тях ги няма ! Знаеш ли също какво направи Дончев с Габрово ? Върви и виж ! Превърна го в един отнай-модерните областни градове.Подреден,обновен,иновативен и рефрешнат ! Защо нямате никога доблестта да признаете позитивното ?! Защото сте промити профани ! Хората в този град категорично преизбраха кмета ,дори и след режесираните протести там !
333
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим"-----Кво ще спечелиш бе ,льоло ? Като ти се изсипят 50 000 души , на които им е паднало пердето , и ще ядеш бой . И полицията , където я държите с 20ст на час нощен труд , като ви изостави ???? Вашите фенове ли ще ви пазят ????
332
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаба полиция ако беше във франция да са ги натъпкали със сълзотворен газ и изкюравили с Флашболове.
331
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от това да чупят и вандалстват няма да постигнат. С такива акции власт няма да имат!
330
5
 
19
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Член на управляващата хунта да плаши с гражданска война! В 21-ви век! КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР, ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРЯ! ХОДЕТЕ СИ С МИР, БО.ЛУЦИ! Да не стане играчка-плачка! ДОЛУ ГЕРБ!
329
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митинги трябва да има. Нека крещят с цяло гърло, дълбоко вдишвайки. Тя короната ще довърши започнатото.Но този път стратегията ще е от друг тип. И съд ще има, но за подлъгалите масите, да не спазват закона. Така че само 10 - 12 дена протести ще са напълно достатъчни за да покажем на света какви сме пичове безстрашни.
328
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо 1997ма е можело да се окупира парламента , да бъдат затваряни депутатите вътре. Трепереха за животеца си . А сега да не може Всеки управляващ трябва да е наясно ,ч е като се самозабрави и краде в несвяст , а хората мизерстват и им писне , винаги може да се изсипят и да затворят парламента , да искат да трепят депутатите и т.н . Не че има кой знае какъв смисъл . Виждаме ,че управляващите не си вземат поука
327
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и останалите ще ви заведат в Русия!
326
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое нямал да допусне? Този за какъв се мисли? Пусти бой , хората с лопатите за лютеница накрая ще ви бият крадливи мутрагени! Президента е главнокомандващ, а не някакъв дончев или караянчева.
325
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо *** да си върне синчето от Сащ.След това ще им повярвам.Ама да върне и откраднатото че и тя беше в Сдс борец против комунизъма.
324
7
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Анархия ли искате бе лимури?
323
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция без русия и катай може но без Сащ не!Да са знай!
322
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим"Боже, тоя съвсем изпуши.Започна да говори несвързано.
321
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
евросъюзе колония на сащвчера има нови санкции от сащ срещу франциянали са съюзници когато става за пари няма приятели това е истината и това банкянско комунистче дето вчера хленчеше по телевизията как цяля еврапа ни поздравявала и се възхищава - да на търпението ни на безкрайно крадливата шайка
320
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Донче - това е мазното *** дето напълни габрово с *** те сами са си виновни защото избраха неговото протеже за кметчестито на печелившите
319
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд хахаха ***.Само спирането на евросредствата и изхвърлянето на България от ЕС ще ви Оправи.
318
7
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Зомбирани сурикати, както се появихте така ще се изметете!