Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Радев носи отговорност на случилото се, заяви Тома Биков
Обновена: 11 юли 2020 12:50 | 11 юли 2020 08:25, Елка Василева
394
Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим. Това заяви Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ.

"Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика - това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим“, заяви Томислав Дончев.

ГЕРБ смята, че отговорността за случилото се снощи при протестите в София е на президента Румен Радев, това заяви от своя страна Тома Биков.

„Отговорността е на г-н Радев. Това е човекът, който не от вчера, а от 4 години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес, заяви Тома Биков. - Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и без да разберат, бяха превърнати във фон на шпицкомандите на /Васил/ Божков“.

По думите на Биков никой български гражданин, който е в рамките на закона, не печели от случилото.

Още по темата

„Още снощи призовахме г-н Радев да отправи призив към хората, които вандалстваха. Той отказа да го направи вчера“, посочи още Биков.

„Вчера не нарече мутри членовете и симпатизантите на ГЕРБ, а ги нарече страхливи хора, които са доведени под конвой на нашия митинг“, каза Биков.

Той подчерта, че голяма част от тези хора са били членове на ГЕРБ, към които са се присъединили симпатизанти.

„Недопустимо е подобно поведение и всички политически сили трябва да положат необходимите усилия да държат българската нация в обща форма, а не да се посветят на каузата да издълбаят дълбока пропаст в българското общество, която да обезсили нацията и държавата“, каза още Тома Биков.

Той заяви, че президентът Радев не е успял да овладее действията на протестиращите.

„Вчера над 7000 души от цялата страна дойдоха, за да изразят своята категорична подкрепа към правителството. Тези хора протестираха срещу това да бъдат обиждани, квалифицирани с епитети, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те изразиха своята подкрепа културно, мирно, без да провокират и обиждат“, каза Цветомир Паунов.

„След приключването на мероприятието хората, които бяха пред Министерския съвет си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своята подкрепа далеч от пределите на нашата страна в една много топла държава. Те бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор – президентът Радев“, каза Паунов.

Той показа снимки на хора, които са се пръснали из София и са чупели автобуси и са нападали шофьори. 

От своя страна Деница Сачева заяви, че сме в труден икономически период, а правителството се старае да изпълнява ангажиментите си. Нямахме колебания, че в процесите, в които хората се страхуват, техните страхове ще бъдат използвани. Да поговорим за "Българската зима", а не за "Българското лято", каза Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пияния помак119 Това че си пиян не те оправдава да заплашваш цитирам:"да си правят сметка там протестиращите, щото да не играе калъча!"
416
0
 
0
 
! Отговори
Палачинката преди 3 години
Браво Василев как не са те изтрили не мога да повярвам това е самата истина като в клещи са ни хванали
415
0
 
2
 
! Отговори
Мизерия преди 3 години
Мутрата обяви че няма да подаде оставка иска да ни избива по площадиде значи с мирни протести няма да стане ще е нужна радикализация,говори несвързано и лъжи,явно усеща с престъпната си интуиция че този път отива в затвора или на почивка на Орландовци.
414
0
 
8
 
! Отговори
ква гражданска бе преди 3 години
Събирайте си багажа и метла ,Радев сформира служебно --следва служебно правителство ,разследване и опразване на шкафчетата в името на народа ,нови избори спечелва обединената опозиция герб се разпада !
413
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А че Боко ще опоска хсзната и ще остави батак, това може да сте сигурни. За този човек обратен път няма - толковаце лъгал и краднал, че да се откаже от властта, значи да се самоубие.
412
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера, какво само ми го навират тоя Божков? Дори да има участие, за да тръгне един милиардер да ви сваля, пак вие сте виновните. Човека имал някакъв бизнес, не спорим колко е морален, но абсолютно законен и си е платил всички данъци. Сега заради оня тьпак с каскета няма бизнес, няма данъци в хазната и хората са безработни.
411
5
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Кучетата си лаят керванът си върви. Ще протестирате и ще спрете в един момент. На изборите каквото стане това е!Всяко чудо за 3 дни е казал народа. И в Америка скачаха, скачаха *** ама спряха накрая.
410
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не ходете на никакви митинги. Само ви ползват за политически манипулации. Не им се връзвайте. Пак ще останете само с пръст устата, както през 90-те.
409
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев е най-големият анти-българин, отроче на отворено общ-во което знаете от кого се финансира. Единствената му задача е да "усвоява" и да работи срещу българщината
408
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този дончев, този дето усвои едни 3 млрд за електронно правителство.. и то не е почнало съвсем да работи
407
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои ние да я спечелим и срещу кого, моля другаря дончев да се уточни
406
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе ви е срам бе, всеки който не е с гроп е набеждаван (според случая) за комунист, безродник, платен кумпен и какво ли още не, единствено те са най-големите родолюбци и патриоти .. пу, даже и не заслужавате да се изплюе човек на вас продажни мекотели.
405
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква гражданска война? Та вашите "войници" нали си заминаха вчера... Между кого да избухне тази война?
404
1
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Някой да разтълкува какво значи управляващ да каже, че няма да допусне гражданска война.Че ще подаде оставка, ще започне арести на активисти, ще започне война, ама не гражданска, а cелска, щот боко е *** сeлянин?
403
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да споменеш война и гражданска в едно изречение?Ти си за съд Дончев . Кого ще плашиш бе кюп.
402
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков и неговото мнение за шайката - "Има шанс той (Б. Борисов) да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция . Още тогава г-н Биков е говорил за революции, а революциите обикновено са свързани с насилие комай ....
401
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева през 2013 г. и за Борисов - "Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега".
400
19
 
5
 
! Отговори
страх ме е преди 3 години
Мен най-много ме е страх че може да дойде на власт някой също така безличен и продажен като Румбата. Той скоро ще си отиде, но после ще трябва да му пращаме зулумите. Нали си спомняте какво стана след Орешарски?
399
5
 
15
 
! Отговори
681 преди 3 години
До До 681 Заплатите и цените в магазина са основни показатели за политиката която едно правителство води в държавата,когато влизаш в магазина и за 20лв вземаш един хляб две кисели млека и бучка сирене това за какво говори? Липса на собствено производство и огромен внос носещ печалби на определени хора.С такива *** като теб ми е омръзнало да споря на лекции
398
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш мир? Имаш само една възможност.