Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие
Обновена: 11 юли 2020 18:04 | 11 юли 2020 09:08, Елка Василева
274
Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“
Снимка: БНТ

Симпатизанти на ДПС от цялата страна пристигнаха рано тази сутрин в парк "Росенец", на входа на лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Тук има и депутати, както и евродепутатът Илхан Кючюк.

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие. На този етап всички хора са се събрали при бариерата, на която продължава да стои надпис "Строителен обект".

Пред БНТ Илхан Кючюк заяви, че на място са хора от ДПС с кауза, които са сметнали за морално да изразят своята подкрепа към почетния лидер на движението.

Дали ще има охрана от НСО е въпрос от тяхната компетенция, те решават за кои хора ще има охрана. Политиците да не бъдат съдници за това кой може да има охрана и кой не, каза Илхан Кючюк.

По думите му всички хора искат България да просперира, а мечтата на ДПС е да живеем в страна, която всеки ден да работим за благосъстоянието на хората.

Христо Иванов от "Да, България" заяви пред БНТ, че не им се осигурява достъп до мястото. Получил е заблуди и лъжи, че няма второ събитие, а днес се допускат само хора от ДПС. Искаме и ние също да получим достъп до заявеното място на нашето събитие, каза Иванов.

Ние не водим организирано хора тук, допълни той.

"Виждаме НСО, българската държава, да обслужват Ахмед Доган, за сметка на български граждани", каза Христо Иванов.

Той призова хората да не се поддават на провокации и размяна на реплики.

По неофициална информация на мястото са се събрали около 5 000 привърженици на ДПС.

Още по темата

Лодките, които трябваше да пристигнат от различни точки към плажа, в знак на протест срещу ограничения достъп до местността, засега не са тръгнали.

На километър преди плажа на "Росенец" има полицейски части и пост, който отбива автомобили и автобуси.

Днешното събиране на симпатизанти на ДПС е в отговор на протестната инициатива „масово ходене на охраняем плаж“ в бургаския парк „Росенец“ до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя започва в 11 ч.

До нея се стигна, след като бившият правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
пОВЕЧЕТО "СИМПАТИЗАНТИ' СА ОТ СЕЛА В сИЛИСТРА- нИСКО ГРАМОТНИ И НЕЗНАЕЩИ ЗА КАКВО СА ВЗЕТИ- Истинските Турци в БГ са интелигентни и умни -ТЕ няма да отидат на този Куклен Театър!! Взели са копанари и разни роми мислещи се за мохамедани!
268
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Като ви разправях,че Доган подготвя завладяването на държавата и превръщането и в еднолична негова собственост-не вярвахте!Е сега гледайте как за броени часове мобилизира армията си,която май е по-голяма от българската!ДПС е паралелна държава,която прониква навсякъде и е въпрос на време да завладее всичко!Като в Косово....И разбира се,Доган не иска присъединяване към Турция,а своя собствена,лична държава.
267
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен278 Оказва се, че не са и симпатизанти, а са платени, както си признаха някои от тях.
266
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо множество симпатизанти не се събраха,а бяха "ДОКАРАНИ" от дпс .Има огромна разлика.Живеем в абсурда държава и мафията си я управлява както си иска!
265
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До РазочарованЛъжеш. Достъп до плажа е осигурен само за депесарите. Има вече десетки видеа, можеш да видиш, че другите НЕ ГИ пускат. Не само полицията, но и депесарите. Всъщност има вече видео, на което хората си признават, че са там защото им е платено, може и да не са депесари.
264
1
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Мирише много лошо...
263
2
 
16
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Не може да има българска плажна ивица, коята да е недостъпна за български граждани и институции! Сега обаче, ще ви дам два фрапантни случая но такава заграбена българска територия като и в двата примера са замесени турски и руски интереси:1 Парк Росенец, там съсед на Доган по Сараи е Лукойл2 Пристанището на Лукойл край Бургас в което и охраната е руска, там дори бг. институции като данъчни трудно се допускат!И така е от години
262
14
 
12
 
! Отговори
не съм гербер преди 3 години
Христо Иванов за пореден път доказа, че е с олигархията! А тази олигархия ведно с президента, отвори нов фронт, след снощна София за дестабилизация на страната! В момент, когато светът се тресе от коронавируса, нужни ли са такива маси от хора на едно място?! И когато България трябва да празнува, че вече е в чакалнята на еврозоната, да се водят дижирани улични боеве?!
261
16
 
3
 
! Отговори
До Разочарован преди 3 години
Нали искахте достъп до плажа.Достъпа е осигурен но плажа е 200 квадратни метра и не може да побере всички желаещи.Но май че Ристо е получил други инструкции от другарите които го държат на каишка. Иска да щурмува Резиденцията на Доган.Но другари това вече е Пролетарска революция защото се щурмува законна частна собственост на Българската партия ДПС.И защо точно сега се щурмува и натиска Доган защото е отказал помощ на другарите от БСП за замисления пу.Ч в държавата.Явно Доган не иска да се цапа!
260
2
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 3 години
БСП, ДПС и ГЕРБ са същото БКП-ДС, което организира масовото изселване на българските турци със смяната на имената и "голямата екскурзия", а сега ги използват като жив щит, за да защитят заграбеното.
259
3
 
8
 
! Отговори
A преди 3 години
Ало Гешев. Нали си за законност. Къде си се скрил мишко. *** с прокурорите начало на протесъа и осигури законност. ***
258
6
 
6
 
! Отговори
Разочарован преди 3 години
И какво става сега? Ние стоим на редиците в Росенец, като очаквахме да сме хиляди, а както винати цяла БГ протестира по модерния начин - с коментари и постове във ФБ. Не народ, а ***... Това сме ние... Разочарован съм, защото малцина са тук, а всички очакват другите да ги оправят. Как да се стигне до плажа, след като сме малко!!!???
257
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам какво се пените толкова! Каквото искахте, това почучихте. След 1989 подрипвахте и ревяхте като мaгapeта за банани и тоалетна хартия, получихте си я. С бананите и тоалетната хартия вървят такива като Доган, Пеевски, Борисов,...
256
2
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Мутри , Вън !!!! Ще победим мафията !!!!!!
255
6
 
12
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Хайде да почва битката. Откога се трупа напражение. Дайте оръжие на хората с българско самосъзнание, а за депесарите ще се погрижи тяхната майка - Турция. Турчеещи се роми и помаци ще окупират българска територия. Що за гавра е това с българската държава ? Да става, каквото ще става. Докога ще ни държат в шах с този " етнически мир " ?
254
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия от БНТ и НОВА що не дават нищо от бургас а от вчера излъчват само гербавите мишкина разни брифинги
253
1
 
21
 
! Отговори
Роби преди 3 години
Тези ,,умници"защитават човека ,който ги е топял през възродителния процес и е агентурен кадър на хората сътворили процеса,а те готови с телата си на амбразурата да му защитават пашалъка!Овце остригани!
252
1
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Симпатизанти, с наведени глави криещи се зад маските! Хора докарани с автобуси. Не мога да си представя какво ще правят ако протеста стане перманентен. Там ли ще живеят. На Доган Соколов скъпичко ще му излезе.
251
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактНе. Не си отговорил. На въпроси с да и не се отговаря или с да, или с не. Излъга, че няма изгонени. Има, всички, които не са от ДПС, са навън. Кмета прати ли полиция или не? Полицията пусна ли депесарите вътре? Полицията работи ли заедно с депесарите? Герберите в съвета на Бургас харизаха ли пътя на Доган? Радев ли командва МВР? Хр. Иванов ли командва МВР?
250
5
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До До ФактОтговорих ти! Факт е, че на две магарета сламата не можеш да разделиш! Кмет, не може и не му е в правомощията да нарежда на полицията! Факт е, че полицията няма да допусне две агитки да се смесят! Факт е, че няма да изгони едни за сметка на други.