Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие
Обновена: 11 юли 2020 18:04 | 11 юли 2020 09:08, Елка Василева
274
Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“
Снимка: БНТ

Симпатизанти на ДПС от цялата страна пристигнаха рано тази сутрин в парк "Росенец", на входа на лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Тук има и депутати, както и евродепутатът Илхан Кючюк.

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие. На този етап всички хора са се събрали при бариерата, на която продължава да стои надпис "Строителен обект".

Пред БНТ Илхан Кючюк заяви, че на място са хора от ДПС с кауза, които са сметнали за морално да изразят своята подкрепа към почетния лидер на движението.

Дали ще има охрана от НСО е въпрос от тяхната компетенция, те решават за кои хора ще има охрана. Политиците да не бъдат съдници за това кой може да има охрана и кой не, каза Илхан Кючюк.

По думите му всички хора искат България да просперира, а мечтата на ДПС е да живеем в страна, която всеки ден да работим за благосъстоянието на хората.

Христо Иванов от "Да, България" заяви пред БНТ, че не им се осигурява достъп до мястото. Получил е заблуди и лъжи, че няма второ събитие, а днес се допускат само хора от ДПС. Искаме и ние също да получим достъп до заявеното място на нашето събитие, каза Иванов.

Ние не водим организирано хора тук, допълни той.

"Виждаме НСО, българската държава, да обслужват Ахмед Доган, за сметка на български граждани", каза Христо Иванов.

Той призова хората да не се поддават на провокации и размяна на реплики.

По неофициална информация на мястото са се събрали около 5 000 привърженици на ДПС.

Още по темата

Лодките, които трябваше да пристигнат от различни точки към плажа, в знак на протест срещу ограничения достъп до местността, засега не са тръгнали.

На километър преди плажа на "Росенец" има полицейски части и пост, който отбива автомобили и автобуси.

Днешното събиране на симпатизанти на ДПС е в отговор на протестната инициатива „масово ходене на охраняем плаж“ в бургаския парк „Росенец“ до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя започва в 11 ч.

До нея се стигна, след като бившият правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
9
 
3
 
! Отговори
Смелчака Ристо преди 3 години
Абе с 50 човека може да се правиш на велик в София като имаш Божков ТВ и затвориш Орлов мост в 18.50 точно преди новините.Само че с "Росенец" ядец.Покани ли всички българи на плажа в "Росенец". Предлагал ли си по 100 на хората по селата да отидат на плажа?Ами ето намериха се 5000 човека от цяла България и са дошли на плаж.Нали това искаше Ристо плажа да е отворен за всички.Сега не може да бъде отворен защото хората били от ДПС.Хората от ДПС не са ли български граждани? Ех Ристо идвай си в София!
248
1
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Нещата са много простички за да разтягаме локума за ляво,дясно,либерали или каквото и да е!!Има една немалка група от петоколонници,които са започнали да събарят държавата още от освобождението с едно подчертаване на намерението през 1918година,след коминтерна и с пълното и безконтролно завладяване на Родината ни на 09.09.44година!Те са с промити мозъци и много добре са разбрали през десетилетията,че колкото по усърдно и успешно ни продават на Раша,толкова по безметежно живуркат на гърбът ни!!
247
0
 
3
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Както казах, това се и случва- военнизираната партия на Доган, сама може да охранява почетният си лидер;)))
246
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 4.11.1912 г. 250 000 българска армия заема позиция по укрепената линия Чаталджа, на 30 км от Цариград (Истанбул). Тоест Истанбул е под обсада. Но Великите сили, включително Руската империя, попречват на България да приключи веднъж завинаги с Турция. Ясно е, че си имаме работа с Руско-Турската империя!
245
0
 
23
 
! Отговори
До ДПС-арите преди 3 години
Приятели, аркадаши, вижте къде живее Доган, вижте Пеевски колко е богат и имотен. Всичко това е на наш гръб, на гърба на българските данъкоплатци. Те не са ви приятели, използват ви за да имат власт и далавери.Хубав ден ви желая.
244
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактЗащо не отговори на въпросите ми? Кажи кмета прати ли полиция или не? Да или не. Полицията пусна ли депесарите вътре? Да или не. Полицията работи ли заедно с депесарите? Да или не. Герберите в съвета на Бургас харизаха ли пътя на Доган? Радев ли командва МВР? Хр. Иванов ли командва МВР?
243
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трета българска армия изненада турците с настъплението си от Странджа и завладява Лозенград. Българите продължават настъплението и на 28. 10.1912 г. избухва обща битка по линията Люлебургас-Бунархисар, която продължава шест дни и шест нощи. На 2.11.1912 г. турската позиция е пробита на няколко места и се срива, турците се разбягват, а на 4.11.1912 г. 250 000 българска армия заема позиция по укрепената линия Чаталджа, на 30 км от Цариград (Истанбул). Но Великите сили, включително Руската империя, попречват на България да приключи веднъж завинаги с Турция. Ясно е, че си имаме работа с Руско-Турс
242
0
 
11
 
! Отговори
akud преди 3 години
хората подкрепящи дпс си е тяхна работа. но аз не разбрах. хората който искат да се изкъпят на плажа ще бъдат спрени от симпатизантите на дпс . така ли да разбирам????
241
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До До ФактЧе аз да не съм гербераст?Факт е, че нямаш акъл на две магарета слама да разделиш. Полицията никога няма да допусне две агитки да се смесят. Факт!
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите през 1989 година никакви оставки не подадоха, ами се пребоядисаха и си управляват и до днес. Просто го правят чрез бодигардовете си.
239
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Болен Лидеров мишока го няма никъде. Уж калашници щеше да раздава. Къде сте и вие Патреоти гладни. Ползвахте доган само да събирате симпатизанти а сега се криете.
238
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактОткъде да ги знам, не съм десен. Не съм и ляв. Да си ходят и те. За затвор са. Отговорих ти. Доволен ли си. А герберите как гласуваха, можеш ли да ми припомниш.Айде сега кажи и за кмета. Кажи и защо МВР допуска депесарите на всякъде, а не пуска никой друг. На какво основание? И защо работят заедно с депесарите да не се пуска никой? Радев може би заповядва на МВР, а?
237
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Излезе че комунистите през 89 са по милостиви към народа си, подадоха оставки. Бойко докато не претопи матряла дето бил лош и да станем турски васал няма да пусне кокала.Емиграция е решението, като сирийски бежанци прокудени от Борисов
236
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако президента е мъж е сега требва да отиде и той на плаж там, да видим него могат ли да го спрат, ако е мъж и истински генерал, ако не е, вече е отделен въпрос
235
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста маски паднаха тия дни. И за това как ГЕРБ се борят с ДПС, и за "опозицията" БСП, която всъщност е в джоба на Бойко.
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как Илхан Кючук е допуснат в сараите, а Хр. Иванов не е? И какво дава право на Илхан Кючук да спира хората?
233
0
 
10
 
! Отговори
БГ гражданин преди 3 години
ДПС което заедно с БСП свали СДС, за да се стигне до 3000 лева за долар, никога не е било "Европа" а партия на Държавна сигурност пълна с агенти на Москва. Тва са едни обикновени раз бойници. Шaйка бандити която вилнее в България а Бойко лъжеца им е прислужник.
232
3
 
0
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До До ФактКажи защо десните гласуваха за прехвърлянето на пътя? Защото това е факт! Даже един от гласувалите "за" беше на дингито с Иванов!
231
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас,спите ли?
230
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жандармерията и депесарите заедно не позволиха на лодка да акустира пред Сараите. Работят заедно! Хора, осъзнайте се, всички маски паднаха. Униформени работят заедно с депесарите.