Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие
Обновена: 11 юли 2020 18:04 | 11 юли 2020 09:08, Елка Василева
274
Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“
Снимка: БНТ

Симпатизанти на ДПС от цялата страна пристигнаха рано тази сутрин в парк "Росенец", на входа на лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Тук има и депутати, както и евродепутатът Илхан Кючюк.

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие. На този етап всички хора са се събрали при бариерата, на която продължава да стои надпис "Строителен обект".

Пред БНТ Илхан Кючюк заяви, че на място са хора от ДПС с кауза, които са сметнали за морално да изразят своята подкрепа към почетния лидер на движението.

Дали ще има охрана от НСО е въпрос от тяхната компетенция, те решават за кои хора ще има охрана. Политиците да не бъдат съдници за това кой може да има охрана и кой не, каза Илхан Кючюк.

По думите му всички хора искат България да просперира, а мечтата на ДПС е да живеем в страна, която всеки ден да работим за благосъстоянието на хората.

Христо Иванов от "Да, България" заяви пред БНТ, че не им се осигурява достъп до мястото. Получил е заблуди и лъжи, че няма второ събитие, а днес се допускат само хора от ДПС. Искаме и ние също да получим достъп до заявеното място на нашето събитие, каза Иванов.

Ние не водим организирано хора тук, допълни той.

"Виждаме НСО, българската държава, да обслужват Ахмед Доган, за сметка на български граждани", каза Христо Иванов.

Той призова хората да не се поддават на провокации и размяна на реплики.

По неофициална информация на мястото са се събрали около 5 000 привърженици на ДПС.

Още по темата

Лодките, които трябваше да пристигнат от различни точки към плажа, в знак на протест срещу ограничения достъп до местността, засега не са тръгнали.

На километър преди плажа на "Росенец" има полицейски части и пост, който отбива автомобили и автобуси.

Днешното събиране на симпатизанти на ДПС е в отговор на протестната инициатива „масово ходене на охраняем плаж“ в бургаския парк „Росенец“ до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя започва в 11 ч.

До нея се стигна, след като бившият правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактНе отговори на нито един от въпросите. Разрешили кмета на ДПС да се събират, въпреки че имаше насрочено събитие. Разреши. Харизаха ли пътя на Доган. Да. Кметът прати ли куп полицаи в Росенец днес. Да. Полицаите пускат ли депесарите навсякъде. Да. Пускат ли някой друг някъде. Не.
228
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близостта с Европа аз подкрепям.Но еврото... Не знам. С нашата издънена икономика, ще е прекалено интересно.
227
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС е Европа,който застане срещу ДПС,застава срещу Европа,тук няма българи или турци,това е атентат срещу Европа!Мазните олигарси-престъпници и крадци ,притискат ДПС,защото единствено ДПС се осмели да каже истината за грабежа им,а Гешев е единствения правов прокурор,който ги разследва! И това не им харесва,затова клатят правителството!
226
2
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Да не би Доган да има здравословен проблем, че така се разиграха някои от миманса!?
225
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов къде се скри? Що не излезе да дръпне едно слово? Май куража не му стига, нали е голям бабаит?
224
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ФактФакт е, че десните в Бургас също гласуваха за прехвърляне на пътя!Факт е, че ако се опиташ да стигнеш до плажа пред къщата на Прокопиев, боя ще ти е най-малкото което ще ти се случи!
223
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧИТАТЕЛДоган ли е близо до Европа? Който получава подаръци от Лукойл, който сам си призна, че е руски агент и който изгони дясната си ръка Местан от партията си, защото последния не подкрепяше Русия?!
222
5
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Др,ря Иванов,потомствена к,ом,уня,га показва,че добре владее конспирационните тактики на комунистическия си род!Защо не се изправи срещу Доган,когато беше министър на правосъдието?!Защо не повдигна въпросът когато беше във властта?! Или сега пароците на Черепа и на Мустака от Белград са по силен стимул,отколкото голият патриотизъм,когато беше министър на правосъдието!Нечестивите ще бъдат уловени от собствените си беззакония и с въжетата на собственият си грях ще бъдат държани!!
221
5
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
От вчера сме по-близо до Европа.За определени кръгове това е много лошо, не трябва да се обсъжда и цитира. Това ни отдалечава и от Русия, което е още по-лошо.За това ни занимават с измислени махленски истории и протести.
220
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактФакт ли е, че кметът на Бургас разреши на ДСП да се събират в Росенец, след като знаеше, че там ще има събиране на ДБ? Факт ли е, че общинарите в Бургас (мнозинството са от ГЕРБ) подариха общинския път на Доган? Факт ли е, че кмета прати полицаи в Росенец? Факт ли е, че полицаите пропускат депесарите на всякъде, но ограничават достъпа до всички останали?
219
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Факт е, че ДПС е управлявала само и е единствено с БСП!Факт е, че ДПС винаги е подкрепяла кандидата за президент от БСП!Факт е, че БСП подкрепи Пеевски за шеф на ДАНС!Факт е, че Радев се опита да блокира плажа по въздух, вода и море, за да се подмаже на Доган!С БСП винаги получаваш ДПС! Да ги подкрепим!
218
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенявите ли се, пенявите ли се? Пенявете се, пенявете се, друго не ви остава. Лапнете после по един банан за успокоение.
217
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията, която е пратена от кмета на Бургас, не пуска нормалните хора наблизо до Сараите, но пропуска навсякъде хората на ДПС! Отвратително. Хора, осъзнайте се, всеки един гербаджия служи на Доган! Очевидно е!
216
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците наглеят ама да не прекаляват много, че да не стане нещо неочаквано!
215
3
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Имам подозрение, че някой е разбрал нещо за здравословното състояние на Доган и са решили да му спретнат един цирк предсмъртно...
214
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков пък има роднинска връзка с Диков и е човек на Паргов от БСП и т.н.ДПС и Пеевски се борят с корупцията и затова не са удобни на крадците-олигарси и затова запалиха сарая на Доган и е натиска и врякането срещу ДПС и умишлените провокации срещу ДПС!За справка ,прочетете новините от последните месеци в "Монитор" ,там е обяснено!
213
8
 
3
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
аааааа това са тези фенове на Герб от автобусите вчера, прибрали са се от бързата екскурзийка до парламента и сега се върнаха при господаря Доган за още парички.
212
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИстаМбул (даже грешно си го написал) не сме успели да го превземем даже през Балканските войни, така че...
211
3
 
9
 
! Отговори
турчин преди 3 години
Кой позволява и дава право на Доган за таково поведение и действия? Абе що спи цяла България? Този човек работи против интересите на България,а България за него. Проблемен човек е и свързан с Русия. Ще продължи да се крие в бункера си,но дали какво заслужава и ще получи скоро?
210
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като властта наистина го закърши, се задейства етническата карта. И с БКП беше така, с ГЕРБ явно ще е същото.