МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

Протестът на "Да, България" от „Росенец“ – пред Община Бургас
Обновена: 11 юли 2020 11:36 | 11 юли 2020 11:30, Елка Василева
29
МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“
Снимка: БГНЕС

Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Част от събралите се в парка "Росенец" напуснаха района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.

Току-що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка "Росенец". Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността "Отманли", където се намира парка "Росенец" има много автомобили, автобуси с табели "Случаен превоз" и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата "масово ходене на плаж", обявена за 11.00 часа.

В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ви бие много полицията.Лягате на земята. С лице към земята Свивате се на кълбо. Турате ръце върху главата си. Пазете си главата си
67
1
 
12
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Моля някой да ми обясни от кого ДПС активистите пазят Доган-никой не го напада, и в какво го подкрепят - в беззаконно узурпиране на българска, публично държавна зема?. Как нямяше поне 1 журналист с малко сиво вещество да им зададе тези нормално-логични въпроси. Горките полицаи , пък и началниците им, много сложна ситуация.
66
2
 
9
 
! Отговори
Подкрепа? преди 3 години
Министър Каракачанов как ли се чувства гледайки как неговите сънародници биват тъпкани от полицията, а ДПСарите носят турски и пеевски знамена.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полуграмотните *** от ДПС защитават един ром който ги лъже, манипулира и ги държи в капсулована среда за да може да ги манипулира.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не допускаме пак да ни водят за носа. Вярата няма значение. Престъпниците трябва да са в затвора, християни или мюсюлмани. Обикновените хора сме едно, независимо кой Бог почитаме.
63
1
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това не са български полицаи, а Башибозук и Еничари, от нас зависи ще я имали въобще България! Срам СРАМ!!!!
62
3
 
4
 
! Отговори
БАНДИТИТЕ срещу ГЕРБ преди 3 години
и срещу ДПС:......С 12 млрд. лева тя противостои на държавата,издържа медии бухалки и армия от ***,за да си осигури чадър срещу съдебно преследване за гигантските си афери.За сравнение брутният вътрешен продукт на страната за 2019 г. е 118,669 млрд.Всъщност олигархията разполага с планини от пари, възлизащи на малко повече от една десета от БВП.Чудовищен грабеж и терор върху държавата!
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията няма вероизповедание, разделяй и владей на верска основа не трябва да допускаме! Врагът е властта, явна и сенчеста.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента и първолаците разбират, че г-н Ахмед Доган и младшият му партньор г-н Бойко Борисов играят заедно. Дано този път всички разберат, че повече от 10 години двамата управляват заедно.
59
1
 
15
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Странно!!!Българската милиция,не пуска БЪЛГАРСКИ граждани,да посетят публична държавна собственост/БЪЛГАРСКА/,публична държавна собственост!!!Наистина неразбираемо...Разбираемо би било,ако хората нахлуят в имота на Доган. Тогава нека бъдат арестувани,но да нямат право на собствения си плаж,не го разбирам?!
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До турчинДПС е руска партия, която се управлява от ром, който иска да се представи за турчин, за да краде гласове. Време е турците да се осъзнаят, че Доган ги лъже 40 години, така, както лъже всички ни!
57
7
 
8
 
! Отговори
7/8 преди 3 години
Къде е Бате Слави Трифонов, защо последните дни се покри? Нали има мерак за властта. Мишок ли е или ?
56
1
 
3
 
! Отговори
БАНДИТИТЕ срещу ГЕРБ преди 3 години
и срещу ДПС:12 милиарда лева, колкото две ограбени КТБ.Тази астрономическа сума държи олигархията в ръцете си в активи,в лично богатство и имоти,в пари от търговски обороти,в частни колекции и разбира се,в откраднати средства от хазната и българските граждани.С 12 млрд. лева тя противостои на държавата,издържа медии бухалки и армия от ***,за да си осигури чадър срещу съдебно преследване за гигантските си афери. За сравнение брутният вътрешен продукт на страната за 2019 г. е 118,669 млрд.
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най важното е да не допускаме конфликт между обикновените хора, вярата няма значение. Точно това цели мафията. Да не и даваме повод да празнува! Бедният човек е беден,точка. Мафията краде и от християни и от мюсюлмани.
54
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Това *** го превърнаха в някакъв вид съвременен велможа ! Но чудя се с пари ли плаща на хората си, или с дупе !
53
0
 
12
 
! Отговори
dl преди 3 години
България е член на Европейския съюз и въпросното място е външна граница насъюза.За пръв път в историята на човечеството се допуска частно лице да притежава част от Европейския съюз.Това е позор за държавата и не остава незабелязано от цивилизования свят.Какви претенции имаме за Шенгенското пространство?Такова падение и позор за държавата!Е,за пореден път си показахме истинското лице!
52
4
 
16
 
! Отговори
турчин преди 3 години
ДПС не е турска партия, а партия на мафиятаАллах е велик!
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставки и затвор за ГЕРП. Те носят вината за жертвите и за сблъсъцте.
50
0
 
22
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 3 години
Родната милиция ни гази
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР да обясни веднага защо допусна хората с автобусите, след като има разрешение за събиране на други хора на това място?!!!