Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София

Повече от 4 часа продължиха протестите в центъра на София
Обновена: 11 юли 2020 07:14 | 11 юли 2020 07:12, Елка Василева
209
Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София
Снимка: архив, БГНЕС

Трима служители на МВР са пострадали при протестите снощи в София. Един от тях е в по-тежко състояние, тъй като е бил ударен с бутилка от протестиращ. Другите двама униформени служители са с по-леки наранявания.

Между 10 и 20 са задържаните протестиращи. От СДВР обясниха за БНР, че ще продължат да преглеждат камерите в района, тъй като част от лицата на някои от хората, които са били най-активни в провокациите срещу МВР, са били заснети от камерите. Вероятно в събота ще има още задържани.

Всички отведени до момента не е ясно дали ще бъдат задържани за 24 часа или ще им бъдат съставени предупредителни протоколи по Закона за МВР.

Повече от четири часа продължиха протестите в центъра на София. След преместване до Орлов мост протестиращите отново се събраха в пространството между Министерския съвет и Президентството. След възникналото по-рано през деня напрежение между протестиращи и полиция, след 22.00 часа постепенно обстановката се успокои. Около сградите на институциите имаше много полиция. Малко след полунощ демонстрацията приключи.

Още по темата

Протестиращи в т.нар. "триъгълник на властта" имаха спорадични сблъсъци с намиращите се там полицаи. Наложи се да дойде допълнително подкрепление от жандармерия.

Малко след 23.00 часа протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон, разположен около сградата на Министерския съвет. Някои от присъстващите започнаха да хвърлят бутилки с вода и кутии от бира по полицаите. В резултат се стигна до сблъсък между силите на реда и част от хората.

По-рано също се стигна до напрежение и сблъсъци между привърженици и противници на правителството и на президента Румен Радев.

Протестиращите срещу правителството блокираха пл. "Орлов мост" за около час. Част от хилядите се върнаха към Парламента, други се отправиха обратно към сградата на Министерския съвет.

Малко след 20.30 часа се разигра истинска гоненица между протестиращи и полиция на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и улица “Оборище“, както и на кръстовището на бул. “В. Левски“ и ул. “Врабча“.
Причината е, че част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите на привържениците на кабинета, които бяха спрели около храма “Св. Ал. Невски“.

Автобусите, които бяха на “Дондуков“ и “Раковска“ успяха да преминат, след като плътен кордон от полицията отцепи противниците на кабинета и направи място да преминат.

До пряк сблъсък между хора от двата протеста така и не се стигна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Най-голямата глупост на ГЕРБ, е че вкараха протестиращите в сценария на Божков, който искал да свали правителството!Протестиращите излязоха, защото са против Божков, Бойко и ГЕРБ, които десет година крадоха от хазарта, Божков избяга с парите, а другите пари са делнати между Доган,Пеевски и Борисов!Това е истината, едно беззаконие, един зависим и поръчков прокурор, който гони олигарси с цел рекет, иззземване и прехвърляне на акции и бизнес!!!Кои са добрите и лошите?Селяни прости?Тед Кеш!ЦРУ!
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1923-1944ИсториятаПолицията биеНарода съди
108
7
 
10
 
! Отговори
до 106 преди 3 години
Ами то мафията са организаторите на протеста! Това са Прокопиев, Мустака, Черепа и агента на Моцква - пробития от руските служби уж натовски генерал Грипен Фатмаков - Чехлюто на генерал Деса ***! Ако още не си разбрал кой кой е в тая наистина мафиотска държава с добре организирана мафия от соцкомунисти и офицери от бившите им тайни служби значи или си много *** или си платен червен ***!
107
2
 
5
 
! Отговори
Пинко преди 3 години
Ходи да търкаш билетчета
106
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С простотията си Резидента Радев само засилва позициите на Бойко.Осигурява му още и още мандати ...Радев смесва личните емоции и амбиции с принципни въпроси.
105
13
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Лично аз, на мястото на собствениците и управителите на магазини и бакалии в района на протеста, щателно бих проверил дали не ми липсват складовите наличности от кашкавал, при толкова много комунисти наоколо.
104
6
 
7
 
! Отговори
Столипиново преди 3 години
Ако искате се избийтe , само не спирайте помощите щото ша стане лошо и за двете страни:))
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не помня протест на които полицайте да не са били!Нали трябва стадото да ги е страх от тяхГладът обаче е по силен от страха Те няма как да знаят това защото преяждат вудяхме ги колко добре са сложени с кореми!
102
3
 
6
 
! Отговори
Пинко преди 3 години
Кой е слуга на черепа? Кой?
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са тези простести не разбрах? Какво е станало пак?
100
8
 
4
 
! Отговори
Керанка преди 3 години
Според мен, Гешев трябва отблизо да се вгледа в евентуалната роля на Първанов (ако вече не го прави) в последните протести. Той е един от най-мръснитe и най-крадливи комунисти за всички времена, освен това е лисица и вероятно сводничи на Черепа и Радев в момента.
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май бройката на болните се вдигна рязко защото си знаеха какво ще става и ден преди сблъсъка пак затегнаха положението да ни стреснат да няма тълпи и събирания ама не се получи.
98
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дните на кабинета са преброени.Ако станем като в Сърбия нашите извънредно ще подадат оставка.
97
10
 
13
 
! Отговори
Един въпрос преди 3 години
Според вас какво е мнението на Васил Левски за Бойко златното кюлче? Аз мисля , че Васил Левски би се включил в протеста , всички го знаете с душите си. Няма светец , който да пази мутра.Гешев , Борисов , Доган - всичките да ви изринем *** мръсни корумпирани.
96
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическите болшевики едно си знаят. С партизанско насилие няма да вземете властта, другари, това не ви е 44та. А останалия пълнеж са безработни пияници и наркомани, на които им затвориха кръчмите.
95
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехехе герпаджийчетата ще ядат *** май.
94
1
 
5
 
! Отговори
Харизан преди 3 години
До МАЙОРА: Г-н Майор, Вие сте абсолютно прав!
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирките питаха хората за какво протестирате!Държавата е в подем
92
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Както купуванто и продаването на гласове е престъпление така трябва да се забрани и плащането на протести и контрапротести - карането на хора с автобуси трябва да се забрани.
91
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По колко плаща баце на човек за контрапротестът???Да се цаниме и ние..ние сме силна агитка от село Бъчварево!