Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София

Повече от 4 часа продължиха протестите в центъра на София
Обновена: 11 юли 2020 07:14 | 11 юли 2020 07:12, Елка Василева
209
Трима полицаи са ранени, 10-20 протестиращи са задържани в София
Снимка: архив, БГНЕС

Трима служители на МВР са пострадали при протестите снощи в София. Един от тях е в по-тежко състояние, тъй като е бил ударен с бутилка от протестиращ. Другите двама униформени служители са с по-леки наранявания.

Между 10 и 20 са задържаните протестиращи. От СДВР обясниха за БНР, че ще продължат да преглеждат камерите в района, тъй като част от лицата на някои от хората, които са били най-активни в провокациите срещу МВР, са били заснети от камерите. Вероятно в събота ще има още задържани.

Всички отведени до момента не е ясно дали ще бъдат задържани за 24 часа или ще им бъдат съставени предупредителни протоколи по Закона за МВР.

Повече от четири часа продължиха протестите в центъра на София. След преместване до Орлов мост протестиращите отново се събраха в пространството между Министерския съвет и Президентството. След възникналото по-рано през деня напрежение между протестиращи и полиция, след 22.00 часа постепенно обстановката се успокои. Около сградите на институциите имаше много полиция. Малко след полунощ демонстрацията приключи.

Още по темата

Протестиращи в т.нар. "триъгълник на властта" имаха спорадични сблъсъци с намиращите се там полицаи. Наложи се да дойде допълнително подкрепление от жандармерия.

Малко след 23.00 часа протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон, разположен около сградата на Министерския съвет. Някои от присъстващите започнаха да хвърлят бутилки с вода и кутии от бира по полицаите. В резултат се стигна до сблъсък между силите на реда и част от хората.

По-рано също се стигна до напрежение и сблъсъци между привърженици и противници на правителството и на президента Румен Радев.

Протестиращите срещу правителството блокираха пл. "Орлов мост" за около час. Част от хилядите се върнаха към Парламента, други се отправиха обратно към сградата на Министерския съвет.

Малко след 20.30 часа се разигра истинска гоненица между протестиращи и полиция на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и улица “Оборище“, както и на кръстовището на бул. “В. Левски“ и ул. “Врабча“.
Причината е, че част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите на привържениците на кабинета, които бяха спрели около храма “Св. Ал. Невски“.

Автобусите, които бяха на “Дондуков“ и “Раковска“ успяха да преминат, след като плътен кордон от полицията отцепи противниците на кабинета и направи място да преминат.

До пряк сблъсък между хора от двата протеста така и не се стигна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво възстановяване на полицаите бе, папагал?От какво?Тежко раненият ударен с пластмасова бутилка...А пребиха хората, башибозуците.
9
9
 
20
 
! Отговори
Българска работа преди 3 години
Какво правим? Размирици по време на чума и икономическа криза. Две секири ще ни ударят едновременно, а ние се бием помежду си. Защо?
8
9
 
31
 
! Отговори
Видяхме, преди 3 години
видяхме, как ги завлякоха зад колоните на МС и 6-7 гавази РИТАТ човек проснат на земята!!!!!!!Като е нарушител, закопчайте го и го карайте в РПУ-то, нали такава е процедурата и такива са задълженията ви?!?Последно: задържаните 10 ли са, или 20???Как може да не се знае колко са?
7
6
 
18
 
! Отговори
Всеки ден ще е така преди 3 години
Зо победата! 45 години стигат! Времето е наше! Има хора, които от 30 години ходят вечно на протести. Тъжното е, че са остарели и като се обърнат назад да видят какво са направили със живота си, разбират, че само са протестирали и нищо повече.
6
14
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
ДГД, ГЕРБЕРУНГЕЛИ! ВОЖДА ВИ ЩЕ БЪДЕ ОКОВАН, ЗА ДА СТАНЕ БУЛКА В ЦСЗ!
5
14
 
22
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Вашата мама фашиска,политици прокорори съдий и бизнесмени до 9 поколение,бесилото краят ви идва...бавна и мъчителна смърт ви чака,Революция народе иначе умираме.
4
41
 
19
 
! Отговори
х преди 3 години
И за какво? За да върнат БСП? За да има пак избори и пак Герб да ги спечели (според Сова Харис). Как не ви писна едни и същи филми всеки път. Бързо възстановяване на полицаите, и те имат семейства, а нарушителите да получат цялата строгост на закона.
3
14
 
36
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Талибанска брадясала банда татуиран башибозук с каски. Аз полицаи не видях. Но те не са виновни, те са генетично увредени и друго не могат.
2
8
 
27
 
! Отговори
Ушанки преди 3 години
Малко ви е, ...да не стане като в Сърбия и Гърция!
1
6
 
41
 
! Отговори
Йори преди 3 години
Срещу народа няма как да стане пичове