БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките!

Имало сериозен риск от ръст за заразените с коронавирус
39
БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От Българския лекарски съюз (БЛС) призоваха протестиращитеда спазват ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее негативната тенденция за нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19, припомнят в позиция от браншовата организация.

Още по темата

 
За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система, смятат от Лекарския съюз.

Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система, отбелязват още от БЛС.

Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни, призовават лекарите.

"Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID 19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия", се казва още в позицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
17
 
! Отговори
Странна работа преди 3 години
Да,хората ги е страх от глад, мизерия и безработица, но забравиха, че без здраве не могат да постигнат нищо. Мислете първо за здравето,а като сте по протестите поне пазете другите- носете маски. Доста не вярват в във вируса, но като ги тръшне пак Бойко ще им е виновен. Досега ревахте, че имало ограничения-ограничавали ви правата ,сега пък-отворили дискотеките- щели да ви уморят. С мрънкне не става-трябва работа.
12
5
 
24
 
! Отговори
Грижовни бе преди 3 години
Когато стояхме заключени, маскирани, по график в магазините, когато чакахме по КПП-тата, политиците шетаха напред назад и ни "страхуваха" по медиите, но БЕЗ маски...Когато Николинка-Ангелинка и бургаския кмет, БЕЗ маски посрещнаха първите туристи не с термометър и PCR-тестове, а с ракиени чаши - какво каза тогава БЛС-то?
11
7
 
19
 
! Отговори
Лекари-те преди 3 години
Протестиращите правят всичко възможно да се справят с Вирусът наречен Боко кюлчето.
10
8
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Да не се бъркат, където не им е работа! Не им вярваме, не разбраха ли??? Те самите си нарушават мерките, които налагат на нас. Коронавирусът от медицински стана милиционерски казус.
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЛС да отправят тези предупреждения към властта, а не към протестиращите.Те са едни отчаяни хора, на които не им пука много от коронавируса.Те нямат едри пачки от по 500 евро в нощните си шкафчета и малко ги интересува, че сме били влезли в някаква чакалня.Така че, Бойко освен да дава пари на поповете от манастирите като Рилския (което не е непременно лошо), да вземе да даде обещаните 1000 лева на лекарите "на първа линия" вместо да ги лъже. Поне от много места чувам че точно това прави!
8
7
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
А за събирането на хора в нощните заведения, няма ли да кажат нещо от БЛС ??? Явно , професор - доктор Барба Ганьос е постановил, че там е безопасно !
7
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Постоянно ще нарастват което обезмисля мерките.Все пак трябва 70 процента да се заразят с вируса за да премине епидемията.
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарското съсловие се очертава като най-циничното и най-продажното, за голямо съжаление.
5
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми писна от тези мерки.
4
15
 
11
 
! Отговори
До Батко преди 3 години
До Батко като те гепи коронавируса, ни за глад ще мислиш, ни за протест, ни кой е мутра ще гледаш да оживееш
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаите ще нараснат заради отварянето на нощните заведения, не заради протестите. Говорете с Борисов, той там ги върти някакви - ту затваря, ту отваря.
2
9
 
11
 
! Отговори
Протестант преди 3 години
Протести? Че, какви протести има?
1
16
 
28
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Властта е впрегнала в действие, цялата държава с надежда да се запази властта и да се прекратят протестите. Но уви няма да им се получи. За съжаление БЛС са поредните , които са употребени от властта и са техни слуги. Вече хората не ги е страх от коронавируса, страх ги е от глада, мизерията, безработицата и мачкането на човешки права. БЛС да се скрият, нужда е алтернатива на тази организация, която е съставена от хора, които никаква дейност не извършват освен да лапат.Бойко Методиев си отива!