Горда българка с носия и мъж с тъпан: Кои са лицата на протеста?

Някои от тях са там с надеждата за генерална промяна
13 юли 2020 20:36, Красимир Ангелов
95

Кои са лицата на протеста? Екип на Bulgaria ON AIR ви предлага един малко по-различен поглед към гражданското недоволство в триъгълника на властта.

Мария е пристигнала от Пирдоп, за да подкрепи протестите. Тя е облечена в народна носия, защото се чувства горда, че е българка. Носи и знаме с везеница - древен символ на народа и семейството.

Още по темата
"Не съм съгласна България да бъде управлявана от някой друг, а не от българите", коментира Мария.

В другия край на площада един мъж за пореден ден се оказва душата на протеста. Това е юристът Никола Вапцаров, който задава ритъма на гражданското недоволство.

"По-скоро те на мен ми дават, аз само изразявам тяхната емоция. Аз съм просто един човек, който дава ритъм, но аз вървя по техния ритъм, не те по моя. Първоначално си купих тъпан заради протеста на майките с децата с увреждания и медицинските сестри. От тогава на всички протести се опитвам да вдъхна малко кураж на хората", каза той за Bulgaria ON AIR.

Макар да не е професионален музикант Никола признава, че се получава лесно, когато имаш съмишленици. На площада е с надеждата за генерална промяна в държавата.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха на митинга на герберите щяхте да ги изкарате "пейтриът" нещо се опитвате да ги иронизирате ли , да подцените мирният им начин да изразят несъгласието си с неща от обществения живот...пречат на някого ли щото не се държат като сл..уг...инаж
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** като ччуят горд българин и пускат пяна на устата.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще бъде все така горда българката и тапанат, след евентуално управление, пардон, опустошение за страната, на БСП?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериала - измамените камили...
5
14
 
18
 
! Отговори
факт преди 3 години
Бойко борисов е най-добрият политик на България последните 142 години. Който иска да ми сложи минуси. Не симпатизирам на никоя партия от 12 години, опозиция съм на всички,
4
11
 
17
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Стойностни хора, изразяващи позицията си по уникален начин, който ще остане неразбран поради факта,че протестират, а срещу себе си имат нагла прослойка провъзгласила се за елит, но известна с гьонcypатлъka си и съмнителното си минало, и настояще, закриляна от банда нискоинтелигентни потомствени държавни служители,които за къшей хляб и карта, са готови да убиват.
3
11
 
25
 
! Отговори
И ? преди 3 години
Това ли са лицата на протеста?Протест без ясна визия и идеи , а след оставката какво?Идват избори и не са толкова далече. На тях ще се види дали народа иска нова тройна коалиция , фалити на банки и спрени евро средства.
2
7
 
22
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Как сте използвани,не е истина
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гладна мечка оро не игра