Горда българка с носия и мъж с тъпан: Кои са лицата на протеста?

Някои от тях са там с надеждата за генерална промяна
13 юли 2020 20:36, Красимир Ангелов
95

Кои са лицата на протеста? Екип на Bulgaria ON AIR ви предлага един малко по-различен поглед към гражданското недоволство в триъгълника на властта.

Мария е пристигнала от Пирдоп, за да подкрепи протестите. Тя е облечена в народна носия, защото се чувства горда, че е българка. Носи и знаме с везеница - древен символ на народа и семейството.

Още по темата
"Не съм съгласна България да бъде управлявана от някой друг, а не от българите", коментира Мария.

В другия край на площада един мъж за пореден ден се оказва душата на протеста. Това е юристът Никола Вапцаров, който задава ритъма на гражданското недоволство.

"По-скоро те на мен ми дават, аз само изразявам тяхната емоция. Аз съм просто един човек, който дава ритъм, но аз вървя по техния ритъм, не те по моя. Първоначално си купих тъпан заради протеста на майките с децата с увреждания и медицинските сестри. От тогава на всички протести се опитвам да вдъхна малко кураж на хората", каза той за Bulgaria ON AIR.

Макар да не е професионален музикант Никола признава, че се получава лесно, когато имаш съмишленици. На площада е с надеждата за генерална промяна в държавата.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Не е толерантно да се казва че България се управлява от чуждунци, без да се уточнява че те са евреи. Те формират правителствата, опозициите им, държат медиите и са седнали върху всичките пари - те не обичат това - 89%, 98% - признават само - Всичко! Ако не се сочат с пръст, може и да финансират шумното Шоу, даващо им усещане за безпредел на власта. А соченето с пръст ще ги смути - може би синедриона е взел курс на нова рокада?!
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестър тук, протестър тамЧорап зелен ги води, знам!Той иска да е вожд голям.За нас остава - гол салам!!!
67
7
 
3
 
! Отговори
Страхил преди 3 години
Тази вечер бях на протеста пред МС и срещнах мои познат журналист,който ми съобщи нещо ИНТЕРЕСНО, което ме накара веднага да напусна митинга:А именно че днес е попаднал на информация от американското посолство,на която било отбелязяно че протестите у нас ще спрат на 16.07.2020 година !Аз не знам кои българин в тази сложна политическа ситуация може да посочи датата на края, на започналото скоро у нас протестно движение. Което на практика означава че всичко е организирано от там и ние българите отново ще бъдем употребени в сложни политически задкулисни игри и договорки между Брюксел,
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видях, че организатор на протеста е някакъв арменец, дето направо имитираше Тошовия зет и пословичен алкохолик Иван Славков - "батето".Неговото мото по собственото му признание в едно от предсмъртните му интервюта беше : Мене не ме търсете за работа!Та и този арменец пращеше от "велико остроумие" и се държеше точно като Славков -дебелашки и арогантно.Същия Славков тертип е и Трифонов Учиндолски.Явно това е индефикация на всеки селянин към софийската Шиталия.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82Божков ще изкара "майбасите" за да блокира Олов мост, та да не бегат "мутрите" дето ги гони Зайчарника на Радев.
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изнервенТова се нарича ad hominem, т.е. атака срещу човека, вместо срещу аргументите му. Доста жалко. Какво правя с живота си е моя работа, какво прави охраната на Тошо с живота на всички българи работа на всички българи, включително моя. Ето, обяснено като за ментално недоразвит, специално за твоя милост.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Черепа да не изкара "Майбас"ите, та да блокира движението, за да не може Бойко да избяга с чекмеджето от фотошопа !
62
4
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
А ще покажете ли лицата на хулиганите на радефф, които трошаха автобуси и се заканваха да режат глави?
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по главите
60
1
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 74. А бе, шльоко, и какво предлагаш? Ти сигурно нямаш никаква идея какво да правиш в собствения си живот, тръгнал си да даваш акъл за държавата.
59
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромове, защитаващи герб, защо не сте на площада за контрапротест, а коментирате тука? Рейсове ли нямаше или нямаше по 30 лв. днес? Слагайте минуси сега. Слагайте, робове/ромове.
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74Тези на жълтите павета са добре охранената градска Шикария, дето и по Тошово време правеха "мозоли" като чиновници в държавните учреждения и партийния им билет беше като билетчетата за търкане на Черепа.Сега цинкулират по жълтите павета и правят магии и заклинания за падане на Кабинета, ама Народа ги гледа с "широко затворени очи" !
57
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво по ленински, бавноразвиващ се имбeцuл? Тия на площада са както срещу БСП, така и срещу ГЕРБ, всичките сте една и съща мафиотска структура. Всички партии, които имат пръст за упадъка на България са метастази на бившата БКП, само дето любимите ти гербаджии са формирали най-неграмотното и презряно съсловие от нея - шофьори, охранители и други слуги. Мястото ви е на стълбовете по Цар Освободител във висящо положение.
56
4
 
15
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума и площадите ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването на ГЕРБ, Борисов и Гешев !!! Не подминавайте и шефа на МВР !!! Слава на БКП и лично на другарката Нинова , другаря Радев и щедрите ни спонсори - другарите Цв.Василев и Васил Божков !!!
55
2
 
11
 
! Отговори
От Аскою преди 3 години
До 54. Има, по 10-15 души, повечето хулигани на Костя Копейкин, които се ослушват като наакани, защото никой не им обръща внимание.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дегизирани русофили от потомствената градска номенклатура за заблуждение на наивниците - гонят "мутри" със Смс'ите и парите на Черепа по жълтите павета !
53
3
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Искам да попитам протестиращите дали в сряда ще се включат в протеста на БСП с Мая Манолова, *** Нинова и другите лица от БСП, които през 2013 избраха Пеевски за шеф на ДАНС?
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хъм...това лице с носията има прическа тип Курило/Карлуково, а другото лице е твърде космато за прилича на нещо изобщо. Ако това са лицата на протеста и хората дето искат да ми определят бъдещето, май ще трябва и аз да емигрирам скоро
51
3
 
12
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Хората няма какво друго да правят и висят по площадите. Някои нямат работа, други ги мързи да работят, на трети пък затова им плащат, четвърти пък искат да влязат в парламента, че и те малко да нагушат.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Горда българка с носия и мъж с тъпан" - е такава невъзможна словиесна компилация не бях срещал за русофили......звучи като ""цар "освободител"" !Това са ин витро зделани словосъчетания на "вечната дружба".