За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=40608

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли хора, подобно на Цачева, Цветанов и Арнаудова, са се сдоболи с апетитни къщи и имоти, благодарение на дългогодишното управление на ГЕРБ?А колко ли пари са изтекли през санирането, пътищата и редица други обществени поръчки?
212
8
 
8
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума и площадите ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването на ГЕРБ, Борисов и Гешев !!! Не подминавайте и шефа на МВР !!! Слава на БКП и лично на другарката Нинова , другаря Радев и щедрите ни спонсори - другарите Цв.Василев и Васил Божков !!!
211
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжци и манипулатори, по улиците на София вече има над 60 000 и продължават да идват още у още.Това ще е последната нощ на Мафията на Тулупа.
210
5
 
9
 
! Отговори
ЕГАТИ ПРОТЕСТА... преди 3 години
МНОГО Е РЕХАВ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААА...
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ми е жал за Севда. Сега ще й вземат имотите на горката.
208
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е къде се крие Тиквата? Според един клип -интервю, пуснато от него вчера, в което се обясняваше, че няма да подаде оставка, май май излиза, че се крие в точно определен луксозен хотел в Македония. Хора, които са отсядали там, познаха обстановката от записа. Явно е изпразнил това шкафче и е решил да се покрие засега, а тук неговите *** го защитават от телевизиите
207
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро, как мислиш да "управляваш" с толкова много хора, които те мразят?Забравих...ти не можеш да мислиш.Няма с какво.
206
9
 
9
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
коментар от форумите: - "Добре, и като махнем ГЕРБ, кой да дойде. Мая Манолова още по-известна като Галева с лобиктките закони като Ванко 1. Корнелия , уволнена за корупция от Станишев , приватизирала и окрала Техноимпекс ? Радев, настанен на поста от ГРУ и ФСБ на братска Русия ? Румен, пикаещия във фонтаните на Плевен или лумпениядата около Йоло Денев ? Чичкото дето ги режисира и финансира от Дубай ? Другаря с банките скатал се в Белград ? Може би Рада Дълбоката от Брюксел ? ХАЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО !!! "
205
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрите! Съд за тях и за башибозука им!
204
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Коко На кое бюро се ***...,на руското...Не става,..тук е България ...,а Русия вече отдавна е много далече и е там ,където и е мястото...*** ...
203
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът в София е огромен! Сега идвам от него. Целият площад "Батенберг" е пълен с хора.Протести има в цялата страна, дори и в Хасково!
202
3
 
1
 
! Отговори
ТБС преди 3 години
До до ТБСОсвен Фотошоп има и други програми отворко с тях и родната ти мaйка ще се замисли. Елементарно, като самия теб отворко
201
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столетницата е отпуснала само 100 000 лв.По 50 лв на човек - ето ти 2 000. Но като гледам, по-малко са. Едва ли са повече от 1 200 човека. Останалите пари сигурно ще де използват да се плати някоя пищна вечеря на организаторите в частния салон на някой от луксозните столични ресторантии да се даде премия в плик на няколкото улични организатори, които набират "протестъри" сред познатите си.
200
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков пак раздаде на народа талончета. Трият, трият и какво се подава отдолу? Крушовица, Грипена, Копейкин. Честито на спечелилите!
199
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До селянинНе, не е вярно. По-малко от 2 000 човека са.
198
9
 
18
 
! Отговори
Няма оставка преди 3 години
Прибирайте се оставка няма да имаНа изборите пак ще ви покажем къде ви е мястото
197
6
 
15
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Накрая с тие протести и събирания на много хора ще станат заразените по 1000 човека на ден и тогава ще ревете, че няма места в болниците и пак МУТРАТА БОЙКО ЩЕ ВИ Е ВИНОВЕН! Що не изчакате 7 месеца и да го свалите на редовните изборе през Март? Ама давай сега да вземем едни пари дето дават олигарсите в немилост а че ще сеете зараза няма значение! И като подаде оставка какво ще се случи? Нови избори ама след 3-4 месеца не след 7. ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ, ЧЕ ЩЕ ЦЪФНЕМ И ВЪРЖЕМ!
196
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 198Хахаха Разсмя ме, комрад. Ти питал ли си въпросните славянски народи дали желаят да се обединят с Русия под водачеството на Вова I?Или звездите ти нашепват тези идеи?
195
5
 
9
 
! Отговори
Ауу преди 3 години
Някакви си *** вървят на пред на зад, издават нечлено разделни звуци и заразяват всичко живо. Кото скат смяна на статуквото да гласуват, изборите са след няколко месеца.
194
2
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У наше село сичко е спокойно.Ко ни интересе ко стаа в Софето?