За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
1
 
! Отговори
Ме преди 3 години
Време е ББ да си ходи, заедно със свинчо доганчо гешеф Ко.
272
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не може Божков да яхва народното недоволство.тоя дето превърна България в търкане на картончета.протестът е срещу корупцията и глупостта във вид на есенен зеленчук.не се търпи простотията.
271
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да се промени, това е България все пак, осъзнайте се. 200-300 лева пенсия... заплати под 1000-2000 лева, колко подигравателно. Млад съм и направих своя избор, по груби сметки трябваше да работя 15 години в Б-я, за пари, които сега изкарвам за година(не, не съм мияч, берач и т.н). Пожелавам успех на хората останали в държавата и дано един ден нещата бъдат по-различни!
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудно защо на "нормалните хора" им приема думата *** а на мене ми изписват *** :)
269
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие "нормалните Българи" избирате тези дебеловрати мошеници. Заради това се налага ние "***" да хващаме "камъни и дърве", че то с това окопаване във властта нищо друго не помага. Относно коронавируса... всеки ден в България умират по 300 човека, много от които преждевременно поради липса на адекватна медицинска помощ или поради невъзможност да си платят лекартсвата/лечението или дори от глад. Кой е виновен за тяхната смърт? Помисли пак кой е ***!
268
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато роднините на дебилните безсъвестни безотговорни безчовечни българи с егоистично мислене на снимката се заразят с короновирус и недай се боже починат тогава дебилните българи ще повярват че короновируса е опасна болест и не хич не е за подценяване жалко е че заради дебилните българи егоисти в България страдаме ние нормалните Българи.
267
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протестиращи българи на снимката са невъзпитани безмозъщни безотговорни безчовечни българи егоисти с егоистично мислене които мислят само единствено за себе си и за своето благополучие за живота на другите Българи въобще не им пука заради такива дебелокожи егоисти дебилни българи в България страдаме ние нормалните Българи.
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВА ГОДИНА СЕ ПРАЗНУВА ПРИ СЪСЕДИТЕ, СЪРБИЯ, МАКЕДОНИЯ,ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ И ЦЯЛ СВЯТ.
265
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 305Много гладен си, ББ ви разрита канчетата.КОЛКО СТУДЕНТИ УЧЕХА ПО СВЕТА КОГАТО БКП БЕШЕ НА ВЛАСТ- само дечицата на БСП И ДС,СЕГА НЕ ХОДЯТ ДА БЕРАТ ЯГОДИ В АНГЛИЯ А ДА ДЕ ОБУЧАВАТ И ТО ДОСТЪПНО ЗА КОЙТО ИМА АМБИЦИЯТА И УМ.КОЛКО ПЪТУВАХА ЗАД ГРАНИЦА-куфарната търговия в Сърбия и Турция-сега събота и неделя всички на почивка/ изключвам последните месеци /. НОВА ГОДИНА СЕ ПРАЗНУВА ПРИСЪДИ И НАШИ ХОТЕЛИ.
264
3
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 3 години
Защо във Враца няма протести ? Отговор : Враца има прекрасен кмет , спечелил втори мандат с най висок процент-73 %. Този човек промени Враца и вече е един чудесен европейски град.Всички го харесват и ние пенсионерите от соц. клубове гласувахме за него.
263
1
 
5
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Анонимен 297 Държавен служител съм и не съм видял никакви пари раздаване на калпак.Деветдесет процента от ДС са назначени още от соца и никой не ги пипа.Такъм съм и аз. Сменяват се само директори.
262
4
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Интересна ситуация. Протестиращите са против корупцията , а в същото време искат оставка на Гешев, дето единствен се осмели да подгони негодниците.
261
17
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Парите свършват, "протестиращите" селски гейове-неудачници стават все по-малко...
260
11
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Ей, Нинова, пак окраде парите, дето *** ги отпусна за преврат... Зер, апартаментите в Ню Йорк са скъпи!
259
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едни от най-големите ***, които познавам е от ГЕРБ, даже е в една община, избран с 150 гласа, но със самочувствие, все едно милиони са го избрали. ***.
258
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 10 години се чудя как така един про-стак е избиран за премиер с такава лекота. Но сега като ви чета коментарите вече ми става ясно. С това плитко мислене не може и да се очаква друго. Викаш сега КАЗВАТ че има вирус и по-добре да си деяним така докато свят светува? Всъщност убийците сте вие, защото 10 години принуждавате нормалните хора да търпят глад и унижение заради това дебеловрато нищожество!
257
9
 
8
 
! Отговори
Ауу преди 3 години
Давайте първенюта птротестрайте,заразявайте всичко живо 159 са заразените ,8 починалите . Убийци сте вие !!!
256
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразата е във властта!
255
13
 
7
 
! Отговори
МОите Искания преди 3 години
1) на Деса да не употребява розов презерватив2) Рунбата да го канят да гледа и после да прави коремното
254
7
 
9
 
! Отговори
Време беше! преди 3 години
Aко опитаме, все има някакъв шанс този път да се получи нали? А ако човек слуша тебе и НЕ опита, какъв е шанса за промяна? Не знам за американците но като слушам днес мазника от евросъюза какво каза.... ще е трудна битка. Явно нашия *** им върши прекрасна работа като потъпква интересите на страната, за да има тяхната подкрепа. Но пък ние сме упорити!