Каракачанов и Горанов: Правителството няма да подава оставка

Според финансовия министър вотът на недоверие на БСП няма да успее
542
Каракачанов и Горанов: Правителството няма да подава оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството няма намерение да подава оставка към днешна дата, стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Още по темата
Той определи посланието на американското посолство снощи като "достатъчно балансирано".

"Фактът, че различни части на обществото го четат по различен начин, показва, че посланието е ясно. И едните имат право да протестират и трябва да бъде уважено това право, но трябва да се спазва и законът, и да има върховенството на закона", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

Изказване в същия дух направи в Пловдив и министър на финансите Владислав Горанов. По думите му въпросът за оставка не е на дневен ред, а исканият от БСП вот на недоверие няма да успее.

"Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани по това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме запознати с мотивите, но левицата в момента, според мен, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата", коментира финансовият министър.

Снощи за пети пореден ден в София и в други градове имаше протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Заявено беше намерение за такива демонстрациии и днес.

Прокуратурата пък днес обяви нови доказателства, събрани със СРС-та, по разследване срещу бизнесмена Васил Божков, в които са засегнати и протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
2
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
.nai-komichnia ni voenen ministar !!! Tozi ako v Garcia prevejdat " Shveik" ...da mu slojat snimkata !!! Shte pasne kato na Barba Ganios !!!
411
2
 
19
 
! Отговори
6 преди 3 години
Значи избирате да ви изхвърлим ! Да ?
410
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, е оттеглила иска си за запор на активи и имущество за около 1 млрд. лева на банкера Цветан Василев. Сега ще плати и 40млн на съда.
409
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставки с мирни протести няма да има!Няма заряд ,няма хъс , колко ще викате 10 -15 дена и ще млъкнете ! В България не капне ли кръв , няма промени !В момента сте стадо овце , а не протестиращи! Това е война и няма как да е спечелите без силови действия !Всичко друго е Пунта Мара!ГЕРБ е мафия и като такава , разбира само от сила ! Овце а не НАРОД !
408
1
 
10
 
! Отговори
той народа им преди 3 години
гласува недоверие вече шести ден тоя продавач на гражданство ще ми се оправдава с някакви измислени партниори !!! а за вършене видяхме каква я свършихте за 10 години...дано да завършите при бай ставри
407
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
кърлежите викат не искат още да смучат кръвта на народа страх ги е че вече никога няма да видят власт
406
12
 
8
 
! Отговори
Гражданин на Европа преди 3 години
Във Варна 300-400 протестиращи видях да минават по булеварда,ще падна от смях...и заради тях правителството да подава оставка?
405
7
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ами като се въртите като котараци около разни олигарси,нямате ли малко поглед върху нещата и да направите едно просто сравнение между личностите и живота на тези хора и да видите че сте кухи парчета?!Кога Борисов е демонстрирал,че е милиардер,като го обвинявате?Какви частни майбаси има той,какви частни фалкони,по какви екзотични острови в Гърция плаща милиони за тридневно плаване?!*** ли демонстративно пури,е,бе ли манекенки на лягане и ставане?Тегли ли по 70 милиона в кеш? Пълни л,узъри сте!!!
404
11
 
7
 
! Отговори
Само така преди 3 години
НИКАКВА ОСТАВКА!!!!ВКАРАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ПАРЦАЛИ ПО ЗАТВОРИТЕ!!!!!
403
3
 
15
 
! Отговори
истина преди 3 години
НЕ САМО ОСТАВКА НО РАЗСЛЕДВАНЕ И СЪД
402
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да подава оставка? Защото я иска Божков? А радев насъска "тълпата" срещу правителството. Никаква оставка. След 8 месеца идват избори- тогава ще се броят пилците.
401
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До жоркоКоепеуенце, остови Русия на мира! В тяхната преса нас ни няма . толкова сме им интересни. За тях вече сме никой, бедни, зависими, ненадеждни!А който мисли, че Решетников представлява руската разведка, е кръгъл ***-отт!
400
3
 
9
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Хора не си мислете че Борисов и мафията около него ще изпуснат онези пари от ЕС за борба с икономическите последствия от КОВИД-19. Урсула Фон Дер Лайен говори за пари между ? 4.9 и 6.15 милиарда. Мафията от ляво, дясно от център през годините са убивали хора за много по дребни суми а сега става дума за МИЛИАРДИ ЕВРО. Борисов не е луд да опусне такава сочна пържола която приготвят в ЕС. Тези скандали са за да прикрият нещо голяма а именно как са се похарчили първите два транша от ?564 и 812 млр.
399
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов е ПРЕДАТЕЛ.. Още като стана министър, трябваше да СЪБОРИ Ислямската джамия в центъра на СОфия пред ЦУМ, както събориха Мавзолея.... Трябваше да е ЗАКРИЛ и съборил- "" Агенцията за бежанци"' с която араби и турци прехвърлят ислямисти да завземат БЪлгария.. НЕ ни трябва ограда на турската граница, щото турците прехвърлят хора чрез тя агенция и оградата не ги спира.. Всички други партии може да тръгнат из България, да обикалят и да казват да хората какво правят Борисов и Каракачанов.
398
3
 
6
 
! Отговори
Ме преди 3 години
Кремъл няма пръст тук. Америка, подкрепя протестите, значи не са про-кремъл а про-българия!
397
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разделяй, и владей !това са политическите партии !МАЗОХИСТИ :(((((заради вашите мазохистични наклонности, да симпатизирате на която и да е партия....съм принуден да работя в чужбина !
396
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обективенТи, наместо да плянкаш глупости, вземи снимай, запиши, намери свидетили, дайте сведения под клетва! Иначе си долен подлец и лъжец! Действай, измий си муцуната!
395
4
 
5
 
! Отговори
До:обективен преди 3 години
Анти Бойковците бягайте на площада почнаха да раздават кинтите от Божков днеска има и бонус=============Абе пар-цал, сигурно пишеш от автобуса за контра-протеста, но там дават само 40лв.Бонусите се дават в спалнята на ТУЛУПА в поза партер й ако му направиш хубава вувузела, ще си получиш надника от нощното шкафче!
394
0
 
5
 
! Отговори
Обикновен читател преди 3 години
Малката *** креслива партийка за по кратко вмро,ще бъде извън играта след 6-7 месеца ако не по рано.Тогава ще стане ясно за много заигравания които са свързани с нея. Бат Сашо,е готов да се откаже от кръвни роднини, от близки приятели,за да си държи *** в оня кабинет,който му е детската мечта.Роднина на Пл. Бобоков,той беше готов пред журналисти да каже,че не го познава.Утре ти си аут от властта,но роднините и приятелите си остават,ако ти обърнат внимание разбира се.
393
2
 
6
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Ден 6 ти на "протестите" ! Дерзайте до 1006 ден има доста още хо хо хо