КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза

100 000 работни места са закрити, до края на годината ще станат повече
168
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че в момента България е в началото на една много тежка икономическа криза, която вече е затворила 100 хиляди работни места, каза пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"За около 200 хил., вярно запазихме им работните места с мярката 60:40, но временно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент. Явно трябва да има и други мерки - има редица изговорени проблеми, действия трябват оттук нататък, с решения, които хората очакват", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото положение у нас ще се влоши.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат реалност от октомври насетне, когато сезонната заетост изчезне. Трябва отсега да се мисли как да се реагира изпреварващо във всички сектори, които са на масата на властта. Дълго си говорим за кредити, в същото време фирмите се оплакват, че това не се случва“, коментира Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната е изключително важно, но точно сега тя не може да бъде комуникирана, защото българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава всъщност стабилност на банковата си система и на бизнеса, който трябва да оперира на пазара", посочи президентът на КНСБ.

Пламен Димитров допълни, че днес на Тристранката ще се обсъждат промени в Кодекса на труда, за които от синдиката отдавна настояват.

"Има поне три групи промени. Първата група, по която има голямо съгласие, е усъвършенстването на колективното договаряне. Това е много важно, когато се договарят минималните прагове по браншове. Втората група промени са свързани със санкциите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушения от страна на некоректния бизнес, който експлоатира работниците си", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
5
 
! Отговори
баце преди 3 години
след 5 дни протести - мълчи бре, не думай. ББ ще плати от шкафа.
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tоест Бойко вече счупи държавата, това ли казва КНСБ-то?
117
3
 
6
 
! Отговори
44 преди 3 години
Всъщност се молете да не скочат данъците 50-60%, както е писал един анонимен по-долу. ИТ-тата работят отдалечено и могат да плащат данъци където си искат :) Ама за вашите социални няма да остане нищо :) Аз, примерно, веднага започвам да плащам във Великобритания. И заплатата ми дори няма да се облага :)
116
7
 
6
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Не сме в никаква криза, народа продължава да си купува цигари, алкохол, а по младите и наркотици на богато. На ден получавам поне по 3-4 позвънявания от някакви безработни които търсят трева. Жалко че масово познатите ми си дават парите за глупости.
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е само в България та КНСБ-то да казва нещо уникално...
114
2
 
25
 
! Отговори
Призив преди 3 години
Хора, оттеглете си членството от тези измислени синдикати! Те са на хранилка от държавни дотации и правят това, което им наредят. А на правителството нареждат олигарсите, които спонсорират партийната и личните касички на управляващите. Няма нормална държава, в която работодателите и синдикатите са на едно мнение по отношение на правата на работниците. Истински синдикат е този, който може да се издържа само от членския си внос и чиито синдикалисти са постоянно сред работниците.
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
120 - програмистчето - вземи се скрий в пещерата и не излизай от там.
112
11
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 107И да скочат данъците - аз отдавна не плащам данъци в БГ. А ИТ няма да фалират. На тях се крепи света. Иначе всичките ви високотехнологични играчки един ден ще спрат да работят и пак до нас ще опрете.
111
11
 
7
 
! Отговори
Истина преди 3 години
В България няма тежка икономическа криза. Всички карат майбахове, меткат хилядарки през прозорците и всяка събота и неделя са на почивка в чужбина. Да не говорим с какви къщи и апартаменти разполагат. Каква криза?
110
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 години
тоа не трябва да говори общи приказки и да пее старите си песни, а да организира организацията си да подпомогне протеста срещу марионетното 'правителство"-хунта
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ и ГЕРП за какво са там като някакви статистички. Нали затова са там, за да борят кризите и народа да се размоножава и живее добре.
108
1
 
21
 
! Отговори
Броят пачки стотачки преди 3 години
Аз на прогнози от Корумпираните Националисти, Слушащи Борисов (КНСБ) не вярвам! Те гледат да ви разсеят от протестите, че да му спасят правителството и изобщо не им пука за това какво "ще изгубим", защото и без това еврофондовете ще го компенсират и дори ще им станат повече парички за крадене.
107
3
 
5
 
! Отговори
1923 год. преди 3 години
Едно от постоянните обвинения на опозицията срещу управлението на земеделците е за огромни финансови злоупотреби. В пресата са изнесени и данни за имотни гешефти, правени от земеделската партия. Според в. Пряпорец при земеделското управление от държавата са ограбени 800 млн. лева.Следите на част от парите се губят към вилата на Стамболийски в Славовица.
106
1
 
14
 
! Отговори
знаем бе преди 3 години
Ехо-о-оо агитката, спинкате ли спокойно,щот и вашият ред идва. Особено след бясното препускане вчера на варненският общински съвет със 118-те сделки по общинските имоти. Вече мажем важетата със сапунче.
105
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Откога прогнозите се дават в сегашно глаголно време?
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме новина:Мусатафата е казала - Ф16 срещу оставка, иначе нЕма самолетчета
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа кризада бе - затвориха чалготеките и стадионите за посетители. Я кажи кой завод е затворен бе синдикалистче смoтaно?
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия синдикати нещо полезно свършили ли са за хората????
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХеро Мустафа е в МС.Ко стааа??ше уволняват оня с големите уши
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Херо Мустафа си го каза в пряк текст миналата седмица: Американските граждани да избягват центъра на София до 16 юли. Защо точно 16 само те си знаят. Явно на 16 правителството ще падне.