КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза

100 000 работни места са закрити, до края на годината ще станат повече
168
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че в момента България е в началото на една много тежка икономическа криза, която вече е затворила 100 хиляди работни места, каза пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"За около 200 хил., вярно запазихме им работните места с мярката 60:40, но временно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент. Явно трябва да има и други мерки - има редица изговорени проблеми, действия трябват оттук нататък, с решения, които хората очакват", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото положение у нас ще се влоши.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат реалност от октомври насетне, когато сезонната заетост изчезне. Трябва отсега да се мисли как да се реагира изпреварващо във всички сектори, които са на масата на властта. Дълго си говорим за кредити, в същото време фирмите се оплакват, че това не се случва“, коментира Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната е изключително важно, но точно сега тя не може да бъде комуникирана, защото българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава всъщност стабилност на банковата си система и на бизнеса, който трябва да оперира на пазара", посочи президентът на КНСБ.

Пламен Димитров допълни, че днес на Тристранката ще се обсъждат промени в Кодекса на труда, за които от синдиката отдавна настояват.

"Има поне три групи промени. Първата група, по която има голямо съгласие, е усъвършенстването на колективното договаряне. Това е много важно, когато се договарят минималните прагове по браншове. Втората група промени са свързани със санкциите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушения от страна на некоректния бизнес, който експлоатира работниците си", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
16
 
! Отговори
Ясное преди 3 години
Всички които сте на държавна хранилка искате да убиете народа. Толкова години ги държите с ниски заплати и вие не ставате не защитавате работещите.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В район Средец и район Слатина кметовете са пак от ДБ но работят.Обаче тая дето е кмет на район Красно село не работи и само спъва бизнеса.Абсолютна калинка!ДБ трябва да я сменят,тая не става за нищо!!!!
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като спрат с кражбите гроп и дпс ще има пари за всички ..
56
1
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
ще става и по зле .Увеличава се задлъжнялоста на фирмите и банките от няколко години затягат кредетирането. Кредити за бизнеса или няма да има или с огромни лихви.Инвестициите през следващите 10 години няма да ги има. И това са световни тенденции .Ние ще трябва да инвестираме в България .Въпроса е къде ще избягат парите. Според мен извън ЕС .Предстоят и фалити на банки на запад .
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая дето е кмет на община Красно село е от ДБ много некадърна!Ама много е зле тая!!!!Заради нея хората намразиха ДБ!
54
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Явно парите за КНСБ са намалели, което обаче се аплодира от всички работещи хора...
53
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв синдикат може да е това, след като получава държавна субсидия, а не се издържа от членски внос на работниците? Ясно е че ще целува ръката, която го храни
52
3
 
21
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Ало синдикатите, защо не виждате че на хората така нареченият капиталист им извива ръцете. Не ги осигурява, 15 часа работен ден, не ползва отпуски и много други но иначе сте с големи претенции.
51
1
 
27
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Един след друг тия от хранилката изпълзяват. Това нещо, нарекло себе си "синдикат" е позор за България позор за народа си!
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те КНСБ отдавна не Трябва да Имат Думата Защото Всичко се Случва с Тяхно Съучастие Ползата от Тях е Като Без Тях.
49
3
 
7
 
! Отговори
Лошо,Слагаров,лошо преди 3 години
Боже,какво откритие!Ние не подозирахме.Но освен икономическата криза,броя на заразените с ковид надмина броя на населението у нас.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 48То проблема е,че и от ДБ да са и там има ужасни калинки.Като пример ще ти дам кмета на община Красно село в София.Спира бизнеси без въобще да знае наредбите.Само ''умнотии'' прави и хората са настръхнали.Та какво като не е от ГЕРБ,БСП а е от ДБ?!По-зле е и от тях!!!!
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите обслужват интереса на олигарсите и статуквото. И всички го знаят. Тия уж синдикати по- добре да не се показват на протестите.Те продадоха всички права на работещите.Синдикатите разединяват работещите.Когато мед. специалисти стачкуваха, тоя от снимката застана срещу протеста и подкрепи бялата мафия и властта.Помним!
46
0
 
7
 
! Отговори
От кухнята преди 3 години
Колективно договаряне - ОК. Хубаво де, ама не всички браншове си имат синдикати. С тях какво ще става???
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40,проблемЪТ е, че не разбирате -противниците на ГЕРБ не са привърженици на БСП! Изборите са в бъдещето,но вие като верни фенове на патологичния лъжец Бойко прогнозирате кой ще е на власт ,и разбира се,всичко ще е мор,защото само Бойко може да управлява.Мъка,мъка!
44
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
31 На кой му пука, какво пише някъде си. И така да е съгласни сме. Ама обясни на хората, защо тогава нещата не вървят. И много хора мизерстват.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите - поредното неработещо нещо в България. За едни пари на година лижат д-тата на властта и работодателите.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123 42Да, държавните хрантутници властта си ги храни. Те нямаха тревоги по време на ИП. Вчера са им раздавали пари извънредно. Но властта мълчи и официозите на властта мълчат, че на свои хора раздават пари по време на криза.
41
1
 
13
 
! Отговори
334 преди 3 години
Несменяемите "лидери" на синдикатите отново се измъкнаха от дупките си.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЧЕ?????хахахахахах