На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи
Обновена: 14 юли 2020 23:08 | 14 юли 2020 23:05, Анисия Иванова
784
На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Ескалация на напрежението на протеста в София. Трима от протестиращите се изкачиха до колоните на бившия Партиен дом и разгърнаха трансперант "Продава се".

А напрежението ескалира, след като тримата свалиха трансперанта. Полицията се опита да ги обгради, след което протестиращите се опитаха да попречат. Залетяха бутилки, счупени са стъклата на вратите на партийния дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи се жандармерията да се намеси и да направи кордон пред вратите. Заради сблъсъците има ранени. Двама са пострадали, те бяха отведени с линейка.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, съобщи БНТ.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още по темата: протестоставкиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
582
6
 
10
 
! Отговори
КТБ потърпевш преди 3 години
Не съм симпатизант нито на Герб, нито на БСП, но мене и други 7000 с над-гарантираните депозити от КТБ ни обраха ПЕЕВЕСКИ (разбирай Доган), както и И.Иванов и С.Цацаров с безумните си действия. Б.Б. от Берлин 2014 се закани да спаси КТБ, но нищо не направи и ни излъга. По всичко изглежда, че и той е част от ЗАДКУЛИСИЕТО ! Всички изброени са представляват МАФИЯТА в България. Да се отървем от тях, СЕГА !!!
581
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имаше забрана да се събират много хора? Здравния министър защо позволи това да се случва? Кой разреши тези протести? Кой забрави за коронавируса? Много ще ме извиняват управляващите - но никой не мисли за народа.
580
3
 
4
 
! Отговори
до Распутин преди 3 години
Распутин, да си оправиш третото око, недовиждаш с него. Истината е тая. 1. Русия се разпада, и чужди я владеят. Казват го руски монаси. 2. Вследствие от това, цялата русофилска гад у нас начело с Корнела, е завряна на кучето в ауспуха. 3. След Тръмп е президент жена, но най-добрият за САЩ ще е млад мъж, който вече е роден. Тия неща все от руснаците ги знам. Но от руснаци, които не са селяни като теб.
579
8
 
10
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ОЩЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ Б.БОРИСОВ ТРЪБЕШЕ ЧЕ ЩЕЛИ ДА ЗАПАЛЯТ ПАРТИЙНИЯ ДОМ БОЛИ СЕ ГОТВЕЛИ - ПИТАМ АЗ ОТКЪДЕ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ТОЙ ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ КОИ СА- ДАЛИ НЕ СА НЕГОВИ ХОРА ЗАЩОТО НА НЕГО НЕ МУ ПУКА ЗА СГРАДАТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ПАРЛАМЕНТ ЛИ Е ПО ВАЖНОТО ДА ОБВИНЯТ МИРНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ АМИ ПОМИСЛЕТЕ СИ ....... А КАЛИНКАТА БИКОВ СЕ ПЕНЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА ГОРКИЯ МНОГО Е ЗЛАЕ С РЕЧНИКА ТО ДРУГИТЕ ОТ ГЕРБ СА СЪЩИТЕ
578
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
683- Е ДА ДЕ ЧЕРЕПЪТ ГО НАЗНАЧИ ЗА ФИГУРАНТ ЛИДЕР НА ПАРТИЯТА НА ЧЕРЕПА- КОЙТО ИЗЛЕЗЕ И КАЗА- УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БГ В БЛАТО- ПОТЪРСИ В ГУГЪЛ...
577
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът е кукла на конци! Фактът че ВОЕНЕН ПИЛОТ искаше авиациата ни да лети на грипен вместо на Ф 16 го доказа!
576
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли морал в политиката??? Ако няма, не се чудете какво вършат обезверените хора.
575
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕПЪТ- ГРИПЕН НАЗНАЧАВАМ ЗА ФИГУРАНТ НА БГ И ЗА ЛИДЕР НА МОЯТА ПАРТИЯ!
574
5
 
9
 
! Отговори
ДО 671 преди 3 години
Твоят тъй наречен президент гледаше като теле, докато руският патриарх удряше с юмрук по масата и му казваше какво да прави Радев. Оттам нататък за мен Радев е празно място.
573
5
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 3 години
Аз съм Распутин и искам да успокоя българите .Даде ми се видение ,което вещае само хубави неща за България,след толкова години мракобесие най- накрая светлина.Видях три неща -1.Бойко пада до Коледа 2.Нинова печели изборите и 3.Тръмп печели ноември отново.
572
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕП- ГРИПЕН, АЗ И ТИ ЩЕ МАНИПУЛИРАМЕ ТЪЛПАТА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я ОТВЕДЕМ В ЕВРАЗИЯ- НАРОДЪТ СЪС ЗАПЛАТА ОТ 1.8/3 ДЛ, С ВИЗИ ЗА ЕВРОПА, ЗА МАСКВА ВИЗИТЕ ПАДАТ- ТОВА СМЕ ОБЕЩАЛИ НА КРЕМЪЛ.
571
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще "счупите" хубавата МУ държава бе оу!
570
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от Дубай са в чекмеджето и се пазят с пистолет до главата
569
5
 
5
 
! Отговори
РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ преди 3 години
Ако редовните избори се манипулират, докажете го. Не ми говорете общи приказки. И не говорете от името на протестиращите. Освен ако не сте им лидер. Лидер ли сте?
568
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕП- ГРИПЕН НАЗНАЧАВАМ ТЕ ЗА ФИГУРАНТ!
567
3
 
1
 
! Отговори
без оправдания преди 3 години
Не оправдавайте днешни вандализми с вчерашни простъпки на други хора. Ако ще се връщаме към 1989, то може спокойно да се върнем към което щеш минало - Османската империя, СССР, Тамерлан, Чингис хан. Ако имаме претенции, че сме по-развито общество и че сме напреднали по отношение на миналото, методите от миналото не могат да ни послужат. Иначе, защо ми е двоевластие, което вреди на страната? Цар Борис по същата причина е убил големия си син Расате.
566
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев сигурно е щастлив. Нали това искаше - размирици, ранени хора!
565
9
 
13
 
! Отговори
До 692 преди 3 години
Единствено президента не се уплаши от от самозабравилата се мафия и никой не е насъскал.Народа излезе спонтанно ,защото до гуша му дойде от кражбите и далаверите,а той си остана най-беден в ЕС.Тези млади хора искат да останат тук,но в правова държава,а не в мафиотска такава.
564
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ ИМАТ НОВ СЛОГАН- ИЗДОИ ЯКО ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ- ПОМОГНИ НА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ- ЧЕРЕПЪТ НЯМА ДА СИ ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА.
563
0
 
6
 
! Отговори
698, преди 3 години
толкова си жалък,че даже няма да те коментирам.Явно си на хранилката.