На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи
Обновена: 14 юли 2020 23:08 | 14 юли 2020 23:05, Анисия Иванова
784
На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Ескалация на напрежението на протеста в София. Трима от протестиращите се изкачиха до колоните на бившия Партиен дом и разгърнаха трансперант "Продава се".

А напрежението ескалира, след като тримата свалиха трансперанта. Полицията се опита да ги обгради, след което протестиращите се опитаха да попречат. Залетяха бутилки, счупени са стъклата на вратите на партийния дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи се жандармерията да се намеси и да направи кордон пред вратите. Заради сблъсъците има ранени. Двама са пострадали, те бяха отведени с линейка.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, съобщи БНТ.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още по темата: протестоставкиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нали Борисов подстрекаваше протестиращите да чупят министерския съвет...сега пък ги обвиняват ,че искали да го подпалят...че за какво е пожарникарят Боко маркуча...нали да гаси...ама се крие някъде...И друг път да внимава какво говори,за да не подгони Гешев за подстрекателство към вандализъм и палеж..
541
3
 
15
 
! Отговори
Страх ги е преди 3 години
Провокаторите са платени от властта - ББ и Каскета ,за да могат да кажат ,че протестиращите са ***. Не се пуска лесно кокала. Жалки са ,плащат за насилие и се опитват да изкарат протестите партийни. На хората им писна от мутри ,лъжи и крадене. А на въпроса : Кой ще дойде? ,ще кажа ,че няма незаменими хора. Да не ми вменяват соц модела, че вожда е уникален и недостижим и никой не може да грее като "краля слънце Тиквун"
540
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокация.Фактът, че боята е червена и са напръскани протестиращите, е красноречив.Вандалите не си сменят тактиките, разчитат на бруталността, на която са обучени за целта.Това е сграда на Парламента, няма нужда от документи, достатъчно е да се види председетелката му и нейния истеричен заместник, който няма да види втори път Пармламент.
539
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не оставка, а и затвор за мутро/демократичното/комунистическо управление с което все още минаваме през прехода. За Тиквата може и с комплименти от поне 100 тояги.
538
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе важното е погроми да има - да чупим, да палим, нали някой друг ще го поправя после. Интересно ми е колко от тези протестиращи са създали каквото и да е, за да оценят колко е трудно да изградиш нещо и колко е лесно да го унищожиш, защото от това, което видях, много от тях дори не могат да си изразят гледната точка - били им отнели свободата и не знам си какви глупости. Много са малки, за да знаят какво е да ти отнемат свободата, но пък са лесно манипулируеми. Платени циркове...
537
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата премиер в началото докара(буквално)една шепа платени клакьори за да ги хвърли срещу останалата част от хората,които мирно и справедливо протестираха срещу самозабравилият се сатрап.Когато и това не помогна,хвърли с ярост полицията да смаже протеста.След като и това не помогна изпрати платените си провокатори.Какъв ли ще бъде следващия му ход за оцеляване?
536
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До701:Как пък за едно прихванато,действат,а за очевадното си затварят очите!!??Да изброявам ли???Няма да ми стигне страницата!
535
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците дадоха срок на ББ до 16.07.да си подаде оставката.Пишеше го на посолството.После,като разбраха,че не е вденал,излязоха с официално обръщение.Но понеже главата му е дебела,според неговите думи,и е готов сам да си я счупи,народа ще му даде тази възможност.
534
0
 
9
 
! Отговори
До 689 преди 3 години
Когато повдигнат обвинения на ББ,на Влади/както интимно го нарича Божков/,на шиши,на Гешев/засега само от народа/,на Менда,на дебелото Лили,на цвъки,на Цецка,на Севда и на всички други знайни и незнайни корумпета,яко облажили се от властта.
533
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мерак пак са се гоpят ,неудобни документи???
532
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 696Ами службите най-накрая са си на мястото. Прихваната е кореспонденция между организаторите.
531
8
 
0
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Протестира се,защото е модерно и друго!
530
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи боко им даде сигнал преди няколко дни и те вече атакуват.Тия елементарни милиционерски похвати могат да впечатлят само ***,но не и интелигентните млади хора,които се изправиха срещу беззаконията на властта.
529
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсилието на властта стигна до там,че да си пусне в ход и провокаторите.Явно Мустафата-Херо не си е свършила работата вчера и затова са взели по-крути мерки.
528
1
 
6
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Прокуратурата не може да влезе в Президенството,ама в сграда на НС може,с викове "Пед'ас"!Егати и демокрацията!
527
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди часове ББ,каза че има информация за атака на партийния дом,и нещата се случват.хахаха,колко сте жалки....А иначе тролчета герберасти,браво ,държите,само така-всички на амбразурата!!!!
526
4
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Много ясно, че напрежението ще ескалира. Те какво очакват от протестиращите - да си вземат столчета и да седнат в парка ли? Да видят какво стана във Франция, в САЩ!След невижданата у нас полицейска бруталност и отказа да бъдат арестувани и осъдени виновните полицаи, след отказа на мафиата да подаде оставка, напрежението тепърва ще ескалира!
525
1
 
6
 
! Отговори
pepe преди 3 години
"Аз не мога да разбера защо Партийния дом,а не Народното събрание беше целта." - стар навик :-D
524
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи попитаха една млада протестираща, 20-25 годишна, не се ли притеснява, че Черепа финансира протестите срещу правителството и гл. прокурор??? Тя каза, че не се интересува кой финансира протеста, иска оставки и промяна. Каква промяна не знае, но иска. Е, това ако не е малоумие...
523
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново,това се случва на мачовете редовно. Един път водих дъщеря си на мач- дерби и повече на стадион не стъпвам. Групите за платена провокация са ясни. Ако някой си спомня точно тях ги наричаха мутри едно време. Така се обличаха,държаха и изглеждаха!