На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи
Обновена: 14 юли 2020 23:08 | 14 юли 2020 23:05, Анисия Иванова
784
На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Ескалация на напрежението на протеста в София. Трима от протестиращите се изкачиха до колоните на бившия Партиен дом и разгърнаха трансперант "Продава се".

А напрежението ескалира, след като тримата свалиха трансперанта. Полицията се опита да ги обгради, след което протестиращите се опитаха да попречат. Залетяха бутилки, счупени са стъклата на вратите на партийния дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи се жандармерията да се намеси и да направи кордон пред вратите. Заради сблъсъците има ранени. Двама са пострадали, те бяха отведени с линейка.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, съобщи БНТ.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още по темата: протестоставкиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера защо Партийния дом,а не Народното събрание беше целта.
521
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От прокуратурата показаха със запис, а А. Паунов - приближен на Нинова, си призна, че е договарял с Черепа кръвопролития, сваляне на законно избраните правителство, министър председател, гл. прокурор и министър на финансите....т.е. договарял е кървав преврат. От БСП си "измиват ръцете", че Паунов е подал молба и напуска групата на БСП в НС, но остава "независим" депутат. Нали Закона е за всички? Кога на Паунов и Бабикян ще повдигнат обвинения, кога ще ги вкарат в затвора, кога ще ги съдят????
520
12
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
българинът от лакомия и глупост ще си докара *** и шапошников на главата за 50 лв ?!!!
519
4
 
13
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
От БТВ ме кефят, репортера им вика - ето ги ОРЪЖИЯТА, които са иползвали протестиращите - лак за нокти, пласмасови шишета с боя, вувузели.Тежко са били въоражени.
518
2
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Той и Божков е дисидент- Ама докато играел (комар) зарчета в парка през Комунизма -"изял " лицево няколко палки от Милицията!
517
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
еее, тези работи са от 90 години - влизане в парламента, палена на бившия партиен дом и трън трън...............
516
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков 30 години беше на държавна хранилка. На бял кон ли искате да го върнете! Айде стига толкова, нещо много алчен ми се струва.
515
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиквата му изтича времето.... пазят го с последни сили
514
10
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Борисов вика че _Партия с 7 % няма място във властта- Ами той с Герб колко процента имат?? Той легитимен ли е ? От 7 мил гласоподаватели (защо 7 мил е неясно- мъртви души) имат едни 400 000 - Един град е гласувал за ТЯХ- За тях гласуват всички на Държавна Хранилка -Армия дерибеи шуробаджанаци и търтеи -седящи по бюра и придаващи си важностти за един подпис ! Странно е да кажеш че си легитимен при условие че дори ЕДИН милион гласоподаватели -не са те "припознали" Като ТЕХЕН ИЗБОР!
513
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татяна Дончева ви каза че с разходки по ларгото власттта няма да падне.Тая мантра че протестите да са мирни пеят всички медии.Власттта ще се предаде когато излезе цяла София,но кога ще стане това.
512
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бой по провокаторите и затвор че ни чака Орешарски
511
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб и интелектуален елит тоя са го изтървали от психиатриятабанкянския комунист - интелектуален елит
510
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей най после гробарските шпицкоманди чуха призива на банкянския комунист да нападнат партийния доммакрон насочва 100 милиарда за възстановяванеа нашите управници ги насочват кюлчетата в шкафчетата си и после ни баламосват с клюкарска информация- ами това дето го пуснахте го говори целия народ бре
509
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП следващите избори. КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?Ще се крием, за да не би Нинова да ни хвърли в Белене. Нали в ГЕРБ сме все интелектуалци, а всички знаят за комунистическите репресии срещу интелектуалния елит на нацията.
508
4
 
23
 
! Отговори
до 673 преди 3 години
Защо да се лее кръв? Аз като ненавиждам Румен Радуев, да отида и да пролея неговата кръв ли? Протестът е протест, ако е мирен. Ако не е, това е изстъпление и унищожение, и да ви арестува полицията, и да ви съдят, заслужавате го. Щом искате правила, дайте пример как спазвате правилата вие.
507
11
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
32 години гледаме ТОВА! 32 години Алчни Политици не искат да напускат Властта-Хора злобни арогантни и казващи ни в Лицата -че Живеем много добре и че Нашите Доходи са в пъти вдигнати! 32г гледаме Власта как плюска заедно с Мафията-Властта стана Мафия! и понеже съм живял в Комунизъм- Мога да ви кажа че по ГОЛЯМА МИЛИЦИОНЕРЩИНА -НЕ СЪМ ВИЖДАЛ!! ВСЕКИ Ден се пускат по Националнни Медии -записи от Подслушвания на хора- Кой какво казал!-Как казал !-Ама гласът неговият ли е?-Кой кога къде бил- !!
506
5
 
17
 
! Отговори
нарочно е преди 3 години
Какво има в протуестърските палатки? Павета, камъни за замерване, цигли, бои за цапане на прозорци и сгради. Затова казвам, че агресията е била планирана, а не спонтанна. И спонтанна да беше, агресията пак е подсъдна. А тя е преднамерена! Оттук нататък като видя протестърски палатки, ще знам, че вътре може и оръжие да има. Не вярвам на тия агресори, нарочно нападат полицията!
505
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и Гешев идете си ,нещата са необратими. Кръв ли искате да се лее
504
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха.. ха... ГРОБарите се ежат само в нета и се пишат на големи мощни герои от комиксите на Марвел, а пък ние простите хорица си пълним улиците и нааасираааме мощните герои да си стоят скрити вкъщите под ключ, включително и вождът им. Айде, драйскате си тук колкото искате, ние след 17:00 часа ви очакваме с добре дошли пред Бермудския триъгълник, ама вас все ви няма - мощни героиииии. Дуууухааачиии и плямпааачиииии
503
5
 
16
 
! Отговори
гражданска агресия преди 3 години
Не вярвам на никой твърдящ, че имало полицейско насилие. Защо? Защото видях преднамерената подготовка на протестаджиите - подготовка за агресия! Те са планирали агресия и то нарочно, за да изкарат полицията виновна. Репортер от бТВ показа сутринта намерени предмети, останали от стадото май муни, които уж протестираха. Парчета от стъклени бутилки, лак за нокти!, запалка. Обаче най-силно ме впечатли палатката с надпис "Системата ни убива".