Бойко Рашков: "Шумът" в разследване обслужва политически интереси

Според него в прокуратурата е въведен двоен стандарт
59
Бойко Рашков: "Шумът" в разследване обслужва политически интереси
Снимка: БГНЕС

Влизането на прокуратурата в президентството предизвика много въпроси - единият от тях е защо трябваше да се вдига шум. Това заяви пред bTV Бойко Рашков, който от вчера е член на Правния съвет към президента Румен Радев.

Той коментира, че шумотевицата у нас е “привилегия” на българските политици. Чрез нея отключват доверие на гражданите към собствените си действия и очаквания в посока евентуални политически събития.

Още по темата
Рашков каза, че шумотевицата не е характерна за разследващите органи у нас и е въведена през последните два мандата на главните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Според него шумът обслужва само политически интереси.

"Процесуалната дейност, която трябва да се извърши в административна сграда, е известно как се осъществява по закон и не е нужно да се вдига шум, освен ако не се преследват политически интереси", изтъкна той.

Рашков беше категоричен, че в прокуратурата е въведен двоен стандарт - нещо недопустимо в правото. Той коментира, че Иван Гешев е превърнал държавното обвинение в придатък на политическата власт.

“Какво престъпно има в това, че в един кабинет е намерено съдебно решение, което не е подписано и подпечатано? Когато един гражданин се сдобие с решение на някой съд, това е публична информация и няма нищо класифицирано”, уточни той.

Според него президентът Радев не е защитил бегълци от правосъдието, както твърди главният прокурор в своя публикация в “Туитър”.

“Беглецът, който сега е в Азия, беше тук до неотдавна. А извършените от него деяния, за които е обвинен, са направени по времето на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров, Менда Стоянова, пресаташето на премиера и много други”, подчерта той, визирайки бизнесмена Васил Божков. “Оказва се, че държавните органи, които много добре знаят, че 5 години не се плащат съответните такси, започват да преследват човека, с който са си общували”, продължи Рашков.

По думите му във всяка цивилизована държава принципалът, който ръководи Комисията по хазарта, при загуба от 700 млн. лв., ако е така, следва да подаде оставка. А ако има прокуратура - да бъде подведен под наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
34
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Не мож им обясни на глупави глезльовци, колкото и да се напъваш ! Такива трябва да идат да поживеят в Северна Корея или Китай, за да проумеят !
38
1
 
36
 
! Отговори
А преди 3 години
Тоя чувал ли е, че "страх лозе пази" ! Точно затова прокурорите трябва да вдигат шум - за да се знае, че действат, а не спят !
37
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз скелет от бюрото за специални разузнавателни средства ще оправя бакиите на Радеф
36
7
 
35
 
! Отговори
До Пенсилвания преди 3 години
Човек преминал и преживял времената от 80те до днес мисли като теб! Пуберите и милениум поколението не са преживели нищо ,за да могат да имат сравнение .За това тук се говори за ,,тумор" за ,,магаре" за ,,мафиотско правителство" ,ГЕРБЕРИ,И Т.Н. и по това се познават голобрадите критици и нихилисти!!! Ами какво сте видели и преживели вий бе лиг.льовци?!? Насилие на полицията ли ,направо як бой до посиране на Московска 5 и ако продължиш да мрънкаш Белене!!Глезени дечурлига!
35
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Гешев му е работата да повдига обвинения на престъпниците!Какво лошо има?Нали затова чакахме такъв главен прокурор?!Кой от предишните?Например Борис Велчев с червеното потекло!Спокойствие за червените олигарси!Гарван гарвану око....
34
1
 
33
 
! Отговори
GURU преди 3 години
До Пенсилвания Mnogo pravelno kazano
33
4
 
37
 
! Отговори
До 18 изнервения преди 3 години
Юрист съм. И съм учил поввче от този милиционер Гешев.Нещо друго да ме питаш?Кажи си ти професията и дали мможеш да гояориш за право с мен.
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката помия изплува по време на протестите!
31
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе протестъри симпатични сте като всички млади хора,ама малко прочете!Книги като бе четете!Айфоните са на *** ви!Политиците обичат да им забравят миналото!Само с емоции не става!
30
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ!
29
22
 
41
 
! Отговори
Пенсилвания преди 3 години
На следващите избори пак Бойко ще спечели.Той наистина няма алтернатива в момента,колкото и да ви е неприятно това,което пиша.Това е истината,сигурно краде незнам,не сме крали заедно,ама и направи много неща.Другите само крадяха от 1990г насам,ама българина има къса памет,забравил е,какъв глад беше 90те години.Няма нищо - тя Нинова и Радев ще ви ги припомнят,друг път да не забравяте.
28
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изнервенПредпочитам да напиша твоите: безработен гербаджия, разнасян като мръсен чувал с рейс срещу скромната сума от 30 лв.
27
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не го помните този Рашков,но ние го помним!Какви огромни далавери се правеха по негово време!Още един скелет от гардероба на комунистите!Радеф?
26
5
 
38
 
! Отговори
ПЕШО преди 3 години
До АнонименГЕРБ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ НО С 28ПРОЦЕНТА.С ДПС ЛИ ЩЕ ПРАВИ КОАЛИЦИЯ?
25
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантрата ,че нямало кой ,освен Бойко да управлява....си я пускайте там като опорна точка в мин. съвет.Па то едно магаре да вържем там по -малко зулуми ще направи!
24
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кога влезе в президенството и застана на амбразурата.
23
4
 
47
 
! Отговори
село майка преди 3 години
KOГИ, КЕ ВЛЕЗНЕТЕ В на боко спалнята...
22
6
 
42
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Кои са другите и как точно идват??? Тези се махат и изведнъж идват Нинова ,Манолова,Копейкин,Хр.Иванов,ген Атанасов , Паунов и офицера Радев !!! И........???? А и дане забравим икономиста ГЕЧЕВ !!...Този ,,тумор на държавата" направи повече от всички преди него за тази държава.
21
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернатива има и тя е коалиция от ренегати, криминали, олигарси, адвокати на мафията. Връщане на хазарта, лафките, олигарсите в изгнание като герои.
20
6
 
41
 
! Отговори
До19 преди 3 години
Не само си гербер,ами и миришеш отдалеч! Подушваммммм те!