Борисов: Протестирайте, но мирно и се пазете от вируса!

Премиерът пита президента и опозицията къде ни е единението: Идат тежки месеци!
490

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова да се спазват Конституцията и парламентарните процедури, и протестите да са мирни.

"Протестирайте, чуваме ви, мислим, и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера", заяви той. Взаимно се пазете - и полицаите, и гражданите, апелира Борисов в началото на заседанието на правителството.

Още по темата
"Обръщам се и към президента и към опозиционните партии. Предстоят много тежки месеци и тогава, ако има друго правителство, всички ще започнат да говорят - къде ни е единението, съгласието и защо те така правят. Защото вие така ни правите, а ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите", каза Борисов.

Той обясни и че при предсрочни избори няма да има машинно гласуване, защото коронавирусът е спрял процеса.

Премиерът напомни, че единственият суверен е народът, той определя кой, как и кога да управлява.

Досега сме побеждавали винаги в честни избори много пъти, спазвайки Конституцията и демокрацията.

"Взривяват се бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протестът, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам, затова бяха тези пликчета с червена боя, коментира той протестите.

Премиерът Бойко Борисов предупреди и че големите ни проекти със сигурност вече са поставени под риск, защото се вижда навън, че държавата е дестабилизирана и няма доверие.

"Всички чакат да видят как ще се развият нещата по-нататък, това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти горчиво се е вайкала", подчерта Борисов.

Премиерът призова министрите да си вършат работата, но да не бъдат упреквани хората, които идват да протестират със социалните си искания. Борисов допълни, че се тревожи точно за тях.

"Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще бъдат в толкова по-тежко положение, че ще съжаляват, че не сме успели да прокараме държавата през тези иглени уши, които са финансовата и икономическа криза", подчерта той.

Премиерът каза още, че от парламентарните квоти във ВСС никога не се е виждал и не се познава с никого, за да предопределя даден избор. Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да участва през социалните мрежи в спорове с "Да, България".

Той даде да се разбере, че приемлив партньор за управление за ГЕРБ са Обединените патриоти. Ако сме заедно, управляваме, ако не сме заедно - който може и да си понесат отговорност за това, което правят сега, заяви министъ-председателят.

По вчерашните записи е ясно, че проблемът сме само аз и Горанов - защо, защото вече всичко е под наблюдението на Банковия съюз, заяви още Борисов.

Премиерът предупреди и че пандемията не е отминала, но от отличници редица държави са ни поставили в червените си зони. Това си го правим ние с поведението, но аз нямам лостове, всичко е в ръцете на всеки един индивидуално, коментира той пандемията в контекста на протестите и събирането на много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
10
 
! Отговори
искаме преди 3 години
незабавен независим одит на хазната от екип от бивши финансови министри представители на различни партии - да се види какво практически се случва с чекмеджетата - може да присъства и представител на чакалнята
314
0
 
6
 
! Отговори
горанов=тмафия преди 3 години
главния виновник за божков гейт - сгрешени бланки, безхаберие и професионална некомпетентност ощетила хазната с години
313
2
 
5
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
.Boko ,oficialno e uvolnen !!! H. Mustafa vchera mu e saobshtila "blagata vest " !!!
312
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не Руменчо, както пишете по-долу. Сега на вашите каскети ще им стане тясно.
311
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Съветските самовари победиха във Виетнам.
310
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ееей тоя Радев не може да го преживеете костюмета. Цацка я спука от бой.
309
18
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Рано или късно шофьора на съветски самовари Румен Шведски и съветниците му ще бъдат добавени към кохортата национални предатели, продавали Род и Родина на *** за шепа съдрани рубли! Неизбежно е!
308
5
 
13
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Този жалък *** продължава да ни пази от короната,от демокрацията,от правото на слово и протести,правосъдие,правораздаван,държавност,социални структури и даже от кради но с ГЕРП докрай бъди!Казват,че умиращия кон,най-силно ритал!
307
2
 
13
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Тулупа-Каскета-Сокола и Шиши трябва да бъдат осъдени ,преди да са избягали като Черепа и Галеви.
306
3
 
17
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Съвети и препоръки от просттттт пожарникар и алчна мутра-убиец не искам!Мястото на Борисов е в затвора!Рано или късно ще свърши там.Само за убийството на Чакъра му се полагат минимум 20г!Това всеки прокурор в БГ го знае.
305
14
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Руменчо, ще ти изтече мандата и ще бъдеш съден за национално предателство в полза на Русия!
304
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да продължаваме - 9000 заплата + огромни комисионни от обществени поръчки по община за депутатите а 250 и 600 лева за работещи! Не става, не става господин Борисов, няма как да продължи това, няма, разбери го. Виж хората на протеста. Те са умни и се смеят на такива призиви от ваша страна.
303
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единение с мошеници НИКОГА!!!!!!!!!!!
302
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на площада не са социално слаби. Те са там заради беззаконието упражнявано от Тулупа, Дебелян, *** и Каскета!
301
7
 
19
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Много загрижен за протестиращите и много притеснен за народа е този отиващ си шмекер.Народа го е казал-на триците скъп,а на брашното евтин!Сбогом,Боко,сбогом!
300
3
 
5
 
! Отговори
Никакви протести преди 3 години
не могат да променят сътвореното от комунистите в Конституцията, само чувството за самосъхранение на властимащите може да ги подсети, че утре те ще са на мястото на БСП и не е лошо да променят нещата към някаква що-годе справедливост в тази държава, обаче простия човек си мисли, че с него света свършва и по-далеч от носа си не вижда - така че - а дано ама надали. Пък и като гледам как е обраснал ГЕРБ Бойко има много да люспи, ако иска да оцелее и да не го затрият "приятелите"
299
5
 
11
 
! Отговори
5 преди 3 години
До Анонимен Вие си протестирайте аз ще управлявам ! Аа не , няма такъв филм -вън , съд , затвор !
298
4
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
БАТЕ ви Бойко -гледа на кафе на Туризма - и го "ИЗКЪПА""
297
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Българският Народ както иска ГЕРБ и Борисов в затвора -Така иска и Божков в затвора- ТЕ са много престъпниците за 32 г !! Поне ПЕТ Нови Затвора трябва да се направят -Включая ДПС Царисти СДС Куневки БСП червени Барони И всякакви Патреоте и Герое,, Аптекаре с майчин Бизнес -и знайни и Незнайни Политически Трупове -Бандитите са толкова много -че Българският Народ накъдето се обърне - е МАФИЯ!
296
3
 
17
 
! Отговори
6Не мисли за оставка преди 3 години
Не мисли за оставка , а как да се измъкне безнаказано и ако може пак да се намъкне във властта ! Ще го допуснем ли ? НЕ! Оставка , съд , затвор за цалата крадлива смрад , която ограби България и прогони младите ! никаква прошка ! Не отмъщение , а справедливо възмездие !