Борисов: Протестирайте, но мирно и се пазете от вируса!

Премиерът пита президента и опозицията къде ни е единението: Идат тежки месеци!
490

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова да се спазват Конституцията и парламентарните процедури, и протестите да са мирни.

"Протестирайте, чуваме ви, мислим, и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера", заяви той. Взаимно се пазете - и полицаите, и гражданите, апелира Борисов в началото на заседанието на правителството.

Още по темата
"Обръщам се и към президента и към опозиционните партии. Предстоят много тежки месеци и тогава, ако има друго правителство, всички ще започнат да говорят - къде ни е единението, съгласието и защо те така правят. Защото вие така ни правите, а ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите", каза Борисов.

Той обясни и че при предсрочни избори няма да има машинно гласуване, защото коронавирусът е спрял процеса.

Премиерът напомни, че единственият суверен е народът, той определя кой, как и кога да управлява.

Досега сме побеждавали винаги в честни избори много пъти, спазвайки Конституцията и демокрацията.

"Взривяват се бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протестът, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам, затова бяха тези пликчета с червена боя, коментира той протестите.

Премиерът Бойко Борисов предупреди и че големите ни проекти със сигурност вече са поставени под риск, защото се вижда навън, че държавата е дестабилизирана и няма доверие.

"Всички чакат да видят как ще се развият нещата по-нататък, това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти горчиво се е вайкала", подчерта Борисов.

Премиерът призова министрите да си вършат работата, но да не бъдат упреквани хората, които идват да протестират със социалните си искания. Борисов допълни, че се тревожи точно за тях.

"Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще бъдат в толкова по-тежко положение, че ще съжаляват, че не сме успели да прокараме държавата през тези иглени уши, които са финансовата и икономическа криза", подчерта той.

Премиерът каза още, че от парламентарните квоти във ВСС никога не се е виждал и не се познава с никого, за да предопределя даден избор. Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да участва през социалните мрежи в спорове с "Да, България".

Той даде да се разбере, че приемлив партньор за управление за ГЕРБ са Обединените патриоти. Ако сме заедно, управляваме, ако не сме заедно - който може и да си понесат отговорност за това, което правят сега, заяви министъ-председателят.

По вчерашните записи е ясно, че проблемът сме само аз и Горанов - защо, защото вече всичко е под наблюдението на Банковия съюз, заяви още Борисов.

Премиерът предупреди и че пандемията не е отминала, но от отличници редица държави са ни поставили в червените си зони. Това си го правим ние с поведението, но аз нямам лостове, всичко е в ръцете на всеки един индивидуално, коментира той пандемията в контекста на протестите и събирането на много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един вид каза "протестирайте, не ми пречите"
294
2
 
2
 
! Отговори
Сервитьорът до 338 преди 3 години
Коуега, идвам !
293
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите разчитат на справедливост и прозрачност от служебното правителсвто назначено от Божков! Верно няма материал в тази държава...
292
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПфффВЪРВИ,ПРЪДНИ И СЕ ВРЪЩАЙ САМО ТОВА МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ,ДРУГО СМИСЛЕНО-НЕ!!!
291
5
 
9
 
! Отговори
Младежкото Герб преди 3 години
Господин Премиерът вдигна Кръвно и в момента е в Правителствената Болница- Къса му се сърцето за хората които е ограбил -Обеща Повече да не Краде!!
290
4
 
4
 
! Отговори
До Ф.С.В. преди 3 години
Ф(иркания)С(оциалист)В(аско) , адаша ти от арабския хотел ли плаща, че си толкова активен ?
289
10
 
5
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 3 години
Другари, оставете ги тия червени платени животни да реват по площадите.Бъдете истински родолюбци и протестирайте мирно и тихо, на маса с чаша в ръка. Ето аз сега протестирам защото ми свършва бирата а сервитьора никакъв го няма.Айде наздраве!
288
3
 
11
 
! Отговори
От отайката преди 3 години
Тулупа ще пробва още няколко селски тиквени пируета и ще се скрие да плаче в ъгъла за миналото си величие.
287
4
 
7
 
! Отговори
Пффф преди 3 години
Наглец!Идвам!
286
4
 
9
 
! Отговори
az преди 3 години
бойко, няма ли да обиколиш с тойотката да прегледаш как вървят протестите по 10-15 града в страната? хората са купили хляб, сол и кори с яйца да те посрещнат. ако ли не, можеш да отидеш при контрапротеста, поддръжниците на герп (само да не забравят да се качат на автобусите).
285
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Яяяя, ми че той Бойко не бил избягал в Македония, както разправяха петолъчниците.Като гледам, и оставка не иска да подава... Трябва да питам Черепа какви са инструкциите... и да му кажа, че Румен Шведски иска още пари, иначе ще събере посланиците и ще каже, че оттегля подкрепата си за тях!Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
284
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ден след срещата с американския посланник у нас стана ясно че Чекмедже-паша подава уставка.Очаквам след това обаче АРЕСТИ но не от Гешев защото той също трябва да си ходи.Ако трябва да внесем главен прокурор от Германия.Иначе няма да стане.
283
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе пазенето става само с противогас и скафандър Друг начин няма
282
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.В БЪЛГАРЕЯ СМЕ ТУК СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ!***!
281
8
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Този е Политически ТРУП - Този ПЪТ наиСТИНА ФОУРЕВАРАЪЪЛ (използвам неговият акцент и английски говор)
280
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
HAHA Викайте си колко душа ви иска,аз оставка не подавам???Неуважение към народа раята ще бъде мачкана от ГЕРБ.
279
8
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Баце -Ко Прайм БЕ? То ако напишем някоя книга с далаверките ТИ по 10-20 милиона за тези 12 г във Властта-Тя книгата на Винету ще е като тетрадка пред ТАЗИ! И "говорим само за тези 12 г! Ами ако върнем 90те години с далаверките ТИ с цигарки наркотици! Там още ЕДИН ТОМ! Баце накъдето се обърнеш -си хванат в далаверки!-Ти и твойте Хора-Шуробаджанаците във Власта-Дотам ЛИ Я ДОКАРАХТЕ?-КОЙТО НЕ Е ОТ ГЕРБ - В СОФИЯ ДА НЯМА МЕСТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗА ДЕЦАТА СИ! ВИЕ СЕ САМОЗАБРАВИХТЕ В АЛЧНОНОСТА СИ!
278
7
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Сега е важно кой ще проведе изборите. Ако ГЕРБ проведе изборите, ще успее да ги фалшифицира до степен да се окаже победител. Ако успеем да свалим мутрите от власт и има предсрочни избори, изборите ще ги проведе служебното правителство и мутрите много по-малко ще успеят да фалшифицират изборите.
277
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До anonБи ли излязъл на пътя да те блъсне камион, само защото хипотетично може да те блъсне винаги, така че по-добре да е днес? Камиона е сигурен, така че все пак да се свършва. Ето това е конструкцията на една нормална герберска мисъл. Така работи мозъка ви под влиянието на ГЕРБ.
276
4
 
10
 
! Отговори
Аххх преди 3 години
Алчен Ми.сир, ЗАТВОР за теб !!!