Борисов: Протестирайте, но мирно и се пазете от вируса!

Премиерът пита президента и опозицията къде ни е единението: Идат тежки месеци!
490

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова да се спазват Конституцията и парламентарните процедури, и протестите да са мирни.

"Протестирайте, чуваме ви, мислим, и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера", заяви той. Взаимно се пазете - и полицаите, и гражданите, апелира Борисов в началото на заседанието на правителството.

Още по темата
"Обръщам се и към президента и към опозиционните партии. Предстоят много тежки месеци и тогава, ако има друго правителство, всички ще започнат да говорят - къде ни е единението, съгласието и защо те така правят. Защото вие така ни правите, а ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите", каза Борисов.

Той обясни и че при предсрочни избори няма да има машинно гласуване, защото коронавирусът е спрял процеса.

Премиерът напомни, че единственият суверен е народът, той определя кой, как и кога да управлява.

Досега сме побеждавали винаги в честни избори много пъти, спазвайки Конституцията и демокрацията.

"Взривяват се бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протестът, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам, затова бяха тези пликчета с червена боя, коментира той протестите.

Премиерът Бойко Борисов предупреди и че големите ни проекти със сигурност вече са поставени под риск, защото се вижда навън, че държавата е дестабилизирана и няма доверие.

"Всички чакат да видят как ще се развият нещата по-нататък, това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти горчиво се е вайкала", подчерта Борисов.

Премиерът призова министрите да си вършат работата, но да не бъдат упреквани хората, които идват да протестират със социалните си искания. Борисов допълни, че се тревожи точно за тях.

"Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще бъдат в толкова по-тежко положение, че ще съжаляват, че не сме успели да прокараме държавата през тези иглени уши, които са финансовата и икономическа криза", подчерта той.

Премиерът каза още, че от парламентарните квоти във ВСС никога не се е виждал и не се познава с никого, за да предопределя даден избор. Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да участва през социалните мрежи в спорове с "Да, България".

Той даде да се разбере, че приемлив партньор за управление за ГЕРБ са Обединените патриоти. Ако сме заедно, управляваме, ако не сме заедно - който може и да си понесат отговорност за това, което правят сега, заяви министъ-председателят.

По вчерашните записи е ясно, че проблемът сме само аз и Горанов - защо, защото вече всичко е под наблюдението на Банковия съюз, заяви още Борисов.

Премиерът предупреди и че пандемията не е отминала, но от отличници редица държави са ни поставили в червените си зони. Това си го правим ние с поведението, но аз нямам лостове, всичко е в ръцете на всеки един индивидуално, коментира той пандемията в контекста на протестите и събирането на много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестиращите са западни *** баш джженндъри и глууупаци които няма да гласуват на изборите или ще гласуват пак за ГЕееРБ понеже седеерастите им писали по интернета, че при социализма било много лошо и само сееерасти и гееррберасти могат да управляват а Орешарски е виновен за всичко затова сте на това положение младото поколение е тотално затъпяло учило на запад на джендърство а в главите нищоо
334
0
 
2
 
! Отговори
в коя аптека преди 3 години
бяха сравнили носенето на маска като бб с носенето на оная работа върху гащите
333
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюйте по мен ,но аз ще се правя че вали дъжд.
332
1
 
6
 
! Отговори
народ преди 3 години
500 евро пенсия 900 евро минимална заплата това му трява на народа и премахване на всички 240 от парламента друго народа не иска
331
1
 
8
 
! Отговори
158 преди 3 години
Бойко, спаси ни от вируса! Подай оставка!
330
1
 
5
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Протестите са нормално явление за демократична държава ...... на който не му харесва да отива да живее в Северна Корея .
329
4
 
6
 
! Отговори
*/* преди 3 години
Физиономията на Борисов страшно напомня на една друга от 10.10.89.
328
4
 
12
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Нагъл е , нагъл е защото всички знаем че масово купуват гласове , а говори че побеждават в честни избори. С това си говорене , още повече отвращава хората.
327
4
 
11
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
" Досега побеждавали в честни избори4- това е най- опашатата лъжа. Купени, 100%. Най - важното е друго,казал го е Г. Бенковски- преди повеле от 150 г.- " в сърцето на тирана е отворена такава люта рана, която никога няма да заздравее" Тиранът е ясен- този, който се опитва отново да манипулира и лъже най- безогледно хората.Дори да остане, не виждам как ще управлява!
326
2
 
5
 
! Отговори
veso преди 3 години
Тези неща ,който сега му казват да КАЗВА,ако ги мислеха нямаше да се докара до тука,.ПИЧ ТИ НЕ СИ ШОФЬОР НА ДЖИП С 10 БОНА ЗАПЛАТА.Горанов-Амнезията да го хваща Гешев .нали е работлив
325
2
 
8
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Герб отдавна трябваше да подготви млад образован и решителен човек.Тоя даже топки няма.Едно е в джипката да дъниш чалга,друго е като например макрон или мицотакис да браниш държавата от вандализъм.за мен е страхливец който за трети път ще предаде гласувалите за герб.
324
6
 
5
 
! Отговори
Панов преди 3 години
Когато сменяш нещо,трябва да знаеш с какво го сменяш.Предсрочни е лошо и скъпо.Ако ги има,трябва да са и за парламент и за президент.
323
2
 
10
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
За всички е видно че Борисов е напълно изчерпан.Протестите да продължават без палежи.Най добрия вариант е редовни избори.Там файтон партиите да поискат доверие защото сега не се знае кой какво иска освен черепа.Той иска да търкаме билетчета.
322
2
 
7
 
! Отговори
Протестиращ срещу ? преди 3 години
Глу-пак вървиш към ареста май ! Тия с които се хвалеше най много и ги возеше с джипката лесно ги предаде защото си без топки ! Кото те е страх от кръв сигурно и на зъболекар не ходиш !
321
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека се подиграва с протестиращите.Протестирайте мирно, за да не ме притеснявате...
320
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
А, той ни разрешава да протестираме!Ама благодарим!Такъв жест!Иначе сериозно, този трябва да си ходи и веднага след това е за психодиспансер.
319
6
 
10
 
! Отговори
справедлив преди 3 години
Ей Тиквуне ,връщай чекмеджетата на народа!Твоята заплата се превежда по банков път.Всичко друго е наше и е от нашия залък.А милиционерската си демагогия я запази за времето ,което ще прекараш при бай Ставри.
318
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Единение с мафията ? Изкукуригал шашмаджия .А с чекмежетата не можели ,единение ? Питам ?
317
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е на протеста да се заразят привържениците на БКП (и на Божков) и да няма кой после да гласува за тях. Е и някои шашави де.
316
0
 
15
 
! Отговори
тт преди 3 години
Дългото властване го изкара от релсите необратимо. Няма да се спирам на всички скандали, лъжи и простотии. Много са. И нямам толкова символи. Само на една от последните ще се спра. Контрапротестът не бил организиран. Хората били дошли да го подкрепят щото сме влезли в чакалнята за еврозоната ..