Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!

Премиерът е категоричен, че никой не може да се справи сам
Обновена: 15 юли 2020 11:09 | 15 юли 2020 10:50, Веселина Йорданова
658
Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е бил на страната на протестиращите, но му е мъчно за разединението на нацията, за полицаите и невинно битите хора.

Още по темата
"Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам", подчерта той пред министрите.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста. По думите му, икономическите мерки, които се прилагат, не са като икономиката да работи. Според него, ако финансите на държавата се удържат по този начин, годината ще завърши като през 2018 г.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал редовна среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

"Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят - от Америка до Европа", заяви премиерът и прогнозира, че ще става по-лошо. До този момент не са спирани социални плащания, проекти и не е теглен заем, но "влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана".

Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът. Той даде пример, че никога не е виждал вицепремиера Красимир Каракачанов с торбичка от голяма верига, но това се е насадило в общественото съзнание.

Вчера стана ясно кой как ги поръчва и как ги прави, посочи той, визирайки изнесените телефонни разговори от прокуратурата вчера на бизнесмена Васил Божков.

Миналия петък, когато влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, това не беше контрапротест, а се бяха събрали хора да поздравят правителството за свършената работа, подчерта той.

В началото на заседанието на правителството стана ясно, че с близо 17 млн. лв. се увеличава капиталът на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив чрез издаване на нови акции. Така ще се извърши строителство на нова сграда и нов болничен корпус от 7 етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

Правим детска болница за Южна България. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
адвокате,адвокате,а нима да сме васали на СССР или Путин е по-добре??от ЕС поне имаме полза,но не само богоизбраните адвокате а и последния жител на някое ромско гето,е боли ви,няма вече тел и картечници по границат ама не свикнахте ли 30 години бе джанъм
491
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 523И др. Радев и др Нинова как ще ти осигурят "нормален" живот - ще си размените заплатите или ... ?
490
4
 
9
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
г-н Борисов,как ще управлявате БГ когато сте васал и мнозинството не ви иска? И как ще оцелее една държава раздирана от вътрешно партийни борби с висок криминален потенциал и подритвана и бъзикана от външни сили?....
489
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИ ЛЬО..ЛЬО да престанеш да се слагаш на тия които те мразят и най-после да почнеш да ЗАЧИТАШ ПЪРВО ГЛАСА НА ТЕЗИ КОИТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СА ТИ ДАЛИ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАШ ГЛАСУВАЙКИ ЗА ТЕБ!!ДОКОГА ВРЯКАНИЯТА НА НЯКОЛКО, НА НЕКОЛКОДЕСЕТКИ ИЛИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛУМ..ПЕНА КОИТО СИ ПРОТЕСТИРАТ ЗА СПОРТА,ЗА ПАРИ ИЛИ ЗАЩОТО ТЕ НЕНАВИЖДАТ ЩЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ГЛАСА НА ТЕЗИ КОИТО ТИ ГЛАСУВАТ ДОВЕРИЕ!!ЗА КОЙ ПЪТ СЕ ПОДИГРАВАШ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ СИМПАТИЗАНТИ И ГИ УНИЖАВАШ С ПОДМАЗВАНЕТО СИ ПРЕД ПСИХЯСАЛИТЕ?
488
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА БОРИСОВ!ИСКАМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ.
487
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупът е ясен.За него няма какво повече да се каже.Не мога да разбера само зомбираните му фенове.И то тези,които буквално намат пари хляб да си купят.Познавам такива.Повечето са жени на предпенсионна или пенсионна възраст.Бойко да им се изходи в паницата,като крем карамел ще го изгребат.
486
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата знае ,че го чакат предсрочни избори и правителство съставено от Президента !Служебното правителство ще изкара цялата Гнус на 11 годишният ужас....ГЕРБ .Опитват с всички сили да предотвратят това и така отново Мафията ГЕРБ да организират-Фалшифицират редовни избори догодина !Това ние ВСИЧКИ ЗАЕДНО ....Няма да допуснем !
485
3
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Какво разединиение обедини всички срещу ГЕРБ!
484
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***,нещо да кажете за новият запис на БАЙ Х... с Борис Велчев.Или пак оглушахте.
483
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номерата и наглостта на тиквата са безкрайни...това е човек без капка срам...изпечен лъжец,демагог,лицемер...никакви компромиси с такъв човек,ако въобще е такъв...той не разбира от друго и може да бъде унищожен само с безкромрпомисност и с обединени сили на всички...никаква отстъпление и крачка назад..той е решил ...след него и потоп и като нищо може да ни вкара в гражданска война....гответе се за такава....
482
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходимо е ГЕРБ час по-скоро да организират подписка в по-големите градове, а защо не и в по-малките в защита на правителството. Откъде накъде няколко хилядна "тълпа" насъсквана от фигуранта и черепа ще иска оставка на правителството? Идват избори и нека там хората гласуват спокойно и свободно. И без машини, защото никъде в Европа ги няма!
481
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре да оставим изкуствения интелект на суперкомпютъра да ни управлява все ще е по-добре,само да се ремонтира постоянно като великите му обекти.
480
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Миналия петък, когато влязохме в чакалнята на еврозоната това не беше контрапротест,а се бяха събрали хора да поздравят правителството." Тука ме закопа вече, цяла БГ протестира за едноличните си решения ама го поздравявали. Ти го плюеш то ти вика дъжда вали, нямало пострадали само 2-*** с леко главоболие а те в комоцио и пребити като животни.Те това са му всичките приказки на мутрата - милиционерски манипулации, манипулации и фашистки пропаганди да е той и шайката му добре а ние да го д'ухаме.
479
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата е за подписа за ракетна база aegis ashore покрай Варна.
478
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупчо толкова като му е мъчно да го оставим наблюдаващ копането по магистралите му или дежурен по чакалня на гарата ама след като мине стаж при бай Ставри.
477
1
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Простолюдието, разбрахте ли вече за какво е ходила вчера Мустафата при Борисов? Ако още не сте разбрали потърсете информацията. Важно е! Давам ви жокер - НЕ е, за да му иска оставката.
476
0
 
2
 
! Отговори
до 504 преди 3 години
Аз не съм мутра вероятно за разлика от теб. Никога не съм гласувал за ГЕРб - пак вероятно за разлика от тебНа никой и никога не съм целувал обувките, - а ти май си го правил и си готов да продължиш да целуваш обувки, та било то и на друг политик без значение кой е и какви качества притежава.Зададох въпрос, на който мисля, че никой няма отговор.Ето това е е проблемът.
475
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Престъпника Бойко няма алтернатива!Е как ще има !По голям престъпник от Бойко няма !Затова няма алтернатива човека !
474
0
 
8
 
! Отговори
стига преди 3 години
Дайте и на Христо малко и на Дай България. Стига бате я стиска тази власт за герберите. Омръзна вече, не може така- трябва редуване, а то сега един бате и от сутрин до вечер ръси фолклор... Ами писна му на народа. И да дойдат малко о нашите чужденчета като при царя- обучени и с европейски мурафети- стига с тия селски милиционери и вифаджии.
473
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха ха било му "мъчно". не казва "виновен съм", а мъчно му било да го в лицемера долен. И на нас ни е мъчно че съдираш 10кожи от гърба ни да сте вие добре а ние зле. Та се вижда кой "разединява", виж го ти "съединителя" къде бил. ОСТАВКАААААА!!!!