Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!

Премиерът е категоричен, че никой не може да се справи сам
Обновена: 15 юли 2020 11:09 | 15 юли 2020 10:50, Веселина Йорданова
658
Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е бил на страната на протестиращите, но му е мъчно за разединението на нацията, за полицаите и невинно битите хора.

Още по темата
"Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам", подчерта той пред министрите.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста. По думите му, икономическите мерки, които се прилагат, не са като икономиката да работи. Според него, ако финансите на държавата се удържат по този начин, годината ще завърши като през 2018 г.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал редовна среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

"Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят - от Америка до Европа", заяви премиерът и прогнозира, че ще става по-лошо. До този момент не са спирани социални плащания, проекти и не е теглен заем, но "влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана".

Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът. Той даде пример, че никога не е виждал вицепремиера Красимир Каракачанов с торбичка от голяма верига, но това се е насадило в общественото съзнание.

Вчера стана ясно кой как ги поръчва и как ги прави, посочи той, визирайки изнесените телефонни разговори от прокуратурата вчера на бизнесмена Васил Божков.

Миналия петък, когато влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, това не беше контрапротест, а се бяха събрали хора да поздравят правителството за свършената работа, подчерта той.

В началото на заседанието на правителството стана ясно, че с близо 17 млн. лв. се увеличава капиталът на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив чрез издаване на нови акции. Така ще се извърши строителство на нова сграда и нов болничен корпус от 7 етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

Правим детска болница за Южна България. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев май е единственият политик в България, който казва истината.
431
4
 
7
 
! Отговори
Едни преди 3 години
До Анонимен 460Как няма да станем по-богати, беее?Ако капичнем ГЕРБ, не техни, а наши фирми ще взимат обществените поръчки. Ние ще си разпределим няколкото милиарда, които ще дойдат от Европа.А народът знае какво да прави със супата. Затова, ако имат акъл ще дойдат поне на протестите, та да вземат по някой лев колкото да си напазаруват еднократно. Иначе ще им остане само това, което се прави над чиния с гореща супа. Но супата ще трябва да си я осигурят сами, от нас да не чакат и трошичка.
430
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президетът не е длъжен да обединява мутрите с нормалните хора. Четете Конституцията!
429
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента нарушава закона, нарушава конституцията, прави делавери, назначава любовницата си, и иска да му ходя на митинга и да му викам евала. Освен това излъга че не е член на БКП. На такива хора нямам вяра
428
6
 
12
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 3 години
Президентът е длъжен да обединява нацията.Ако иска да я разединява, да подаде оставка, после да агитира и призовава за каквото си ще.Нали е офицер? Следователно трябва да бъде мъж на честта. Щом като доказва, че не е такъв, защото военните не му скъсат пагона и не го лишат от офицерско звание?Който не действа решително, винаги ще е губещ. Това правило важи и за отделния човек, и за всяко конкретно общество.
427
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой какво даде,построи,облагороди и направи за България и обшество преди Борисов ? НИКОЙ ! А с какво право си мислите,че следващия ще го направи? Кое ви дава надежда,че оставката на Борисов ще ви направи по-богати ?! А с кой ще го смените ? Видяхте ли платформата му,приоритетите,идеите,нагласите? Смятате ли,че като свалите Борисов ще прокопсате? Глуп***ци! Гледайте как живяхте преди 10 години и как живеете сега.За да не се върне времето на Виденов,Луканов,Царя !
426
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този протест копира всичко от протеста през 2013. Никакво въображение. Ако мразите ББ, направете му серия от капани от Бояна до МС - пътя е ясен, часа също. Изгорете едно *** на корупцията. Също така може да се докарат химически тоалетни в триъгълника на властта или да принудите общината да осигури нужници за протестиращите. Ще бъде много удачно една пълна химическа тоалетна да се изтъркаля на входа откъдето минават министрите
425
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Честен гражданин 455цяла България ????, посмали мъничко че Борисов в София не може да си намери 10 фена , затова докара автобуситеЯвно на масово гласуващите от Факултета не им се ходи по протести
424
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ МЕ РАЗЧУВСТВА КАТО СИ ГО СПОМНЯ ЗАЕДНО С ИКОНАТА ОНЯ ДЕНЗАЩО НЕ БЕШЕ СЛОЖИЛ И КЮЛЧЕТАТАИ С ТАЯ ЛИ ИКОНА БЕШЕ НА ПАРТИЙНОТО СЪБРАНИЕ ГА ГО ПРИЕМАХА В БКП-ТОДА ГО ПИТАТ ВСИЧСИТЕ БОРЦИ СРЕЩУ КОМУНИЗМА АМА МАЙ ТЕ САМО МУ *** ОНАЯ РАБОТА
423
13
 
15
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Аре разкарай се Банкенска мутро....
422
21
 
21
 
! Отговори
Честен гражданин преди 3 години
Цяла България е с Вас, господин Борисов ! Не се подавайте на провокациите на платени престъпници !
421
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Радев трябва да подаде оставка. Нали иска да се бори срещу мутрите и корупцията, има енергия и желание. Обаче в президенството няма място за борба, а само за дребни делаверки с бг.гражданство и екскурзи на държавна сметка
420
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Твоя принос и роля, не ги ли виждаш в процеса. Всичките мутри на остров Белене, правете си там държава и крадете един другиго. Острова ще ви събере всичките.
419
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нещо от снимката не си даде никакъв шанс да оцелее след оставката си!
418
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходил съм на много протести през последните 30 години и фалша го намирисвам от километри.
417
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго не успя този гнъс, но успешно озлоби всички почтени хора срещу хунтата им!!!
416
5
 
17
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
До 440Бе ти мал0унен ли си?Що Радев ще подава оставка.Управлява свинчо, той с неговите прави закони, краде.Радев ги спира до колкото му дават правомощията, ама те пак го прескачат .Радев е единственият съвестен президент който сме имали някога, всичко друго беше пълна леш.Радев е избран от народа пряко, свинчо не е, и никога няма да бъде.И не съм от БСП, на последните 3 избори съм с вот за НИКОЙ.СЕГА ОБАЧЕ НЯМА ДА Е ТАКА.
415
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек няма никакво достойнство!!! Този човек иска да управлява на инат държавата, която срина!!! Този човек настоява да се превърне в политически труп, преди да бъде изхвърлен от властта!!! Тогава.. :ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ МАРГИНАЛИ КАТО НЕГО!!!!
414
5
 
19
 
! Отговори
НАРОДЕН преди 3 години
Всички са обединени , обединени са срещу теб !!!!
413
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да се борят гробавите срещу разединението, или всички стават равноправни или всички стават мутри.