Да помогнем спешно на Илияна, трябва да се лекува във Виена

Тя преживя животоспасяваща белодробна трансплантация
15 юли 2020 11:20, Александър Попов
6
Да помогнем спешно на Илияна, трябва да се лекува във Виена
Илияна Христова е на 29 години, с основна диагноза Кистозна фиброза (муковисцидоза). Тя има нужда от спешна помощ за лечение във Виена, след като здравословното й състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб.
 
"Преди близо една година преживях така чаканата, животоспасяваща белодробна трансплантация в болницата във Виена – AKH Wien! Това чудо се случи благодарение и на Вас, защото с Ваша помощ успях да събера средствата за престоя в Австрия! Мислех, че вече всичко е наред и ще стартирам наново живота си, следвайки всичките си мечти! За щастие трансплантацията е успешна и вече мога да дишам свободно! Но само месец след трансплантацията бях „сюрпризирана“ с новината, че се е образувал тумор на дебелото черво, вследствие на тежката имуносупресия (това са лекарствата срещу отхвърляне на белия дроб). Последваха две операции за премахване на тумора. Казаха ми, че всичко е наред, че са изчистили добре всичко и са премахнали и околни лимфни възли, въпреки че е нямало метастази. След още един месец, при контролен скенер се установи, че имам метастази в черния дроб. Лекарите смятат, че този бърз растеж се дължи на подтиснатия имунитет. Взеха решение да ме подложат на химиотерапия. След направени 4 курса, нямаше подобрение, напротив, метастазите увеличиха броя и размерите си. Смениха с друг вид химиотерапия плюс имунотерапия, от които изкарах още 4 курса, но се оказаха толкова агресивни, че получих перфорации на червата. Последваха две животоспасяващи операции през април, тази година. Сега продължавам със същата терапия, като скоро ме очаква 11-тата по ред. Важно е да бъда във Виена, за да могат лекарите да реагират навреме, ако подобно нещо се случи отново. Онколозите, пулмолозите и хирурзите са в постоянна връзка помежду си, тъй като съм рисков пациент, полиморбиден и се налага комплексно наблюдение. 
Добрата новина е, че на последния скенер от 26 май 2020г., се наблюдава минимално редуциране на туморната маса. Минимално, но за мен това е голяма надежда! Очакванията на лекарите са метастазите да смалят още размерите си и да могат да ги отстранят с операция!
 
Отново се обръщам към Вас с молба за финансова помощ! Тези средства са ми необходими за:
 
- Разходи за престой във Виена, които са непосилни за моето семейство; 
- Освен това се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи.
 
През последните 2 години, Вие ми показахте, че мога да разчитам на Вас и се надявам отново да ме подкрепите!
Който желае, може да дари на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800 
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah

6
Още по темата: Илияна Христова
Още от Общество
Бойко Рашков: "Шумът" в разследване обслужва политически интереси
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Марин преди 1 месец
И парите ги даваме ние, стига сте дрънкали глупости, а пратете по 5-10 или повече лв.
4
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 1 месец
Няма да е лошо да се сложи някакъв СМС номре, за тези които нямат онлайн банкиране или paypal
3
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Хелпкарма адрес публикувайте, за да може да се помогне кой коклкото мо е и от сърце.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага помагам:

1. бойко борисов се намира на Дондуков 1. Той и правителството му определят как се лекуват гражданите на България.
2. Министъра на здравеопазването се намира на пл. Света Неделя 5. Той дава парите за лечение и от него зависят здравните вноски.
3. Народно събрание е принципал на Здравната каса и се намира на пл. Княз Александър 1. Може да отидете там и да питате що няма пари за лечението, а се налага да просите.

И да, на 29 сте, замислете се дали сте гласували и за кого.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз откога говоря като учен че бъдещето е в изкуствените органи от небиологичен произход.Но за да стане това цялата безнадеждна наука медицина трябва да изчезне.Тия трансплантации са бошлаф работа.