Пет години зад решетките грозят един от провокаторите на протеста

Вчера Л. В. счупи с бутилка едно от стъклата на Народно събрание 2
15 юли 2020 19:28, Нели Христова
57
Пет години зад решетките грозят един от провокаторите на протеста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Софийската районна прокуратура е привлякла днес към наказателна отговорност обвиняемия Л. В., на 25 години, съобщиха от прокуратурата.

Л. В. е обвинен в това, че на 14 юли 2020 г. в София, пл. "Княз Александър Първи", извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място хвърлил бутилка, която счупила едно от стъклата на входната врата на западния вход на сградата на Народно събрание 2, след което нанесъл няколко ритника по същата врата.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразил абсолютно незачитане на правните норми и на мирно изразяване на гражданска позиция и форма на протест.

За извършеното от обвиняемия престъпно деяние, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Установено е, че обвиняемият има криминална проява за извършена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 15 юли 2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л. В. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
11
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
До Анонимен 12Абе, уй0 бледи, пенсиите се осигуряват от работещите в момента... От заплатата на баба ми са удържали за тогавашните пенсионери. Така че ти куца опорката, сегашните пенсии се осигуряват от сегашните работещи ;) Ама нормално, вие от Граждани за Експедитивно Разграбване на България сте си тъпички...
17
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едно строши стъкло и два ритник по вратата Пет(5) години? Ами то за Тиквата дето почупи де що има в тая държава би трябвало да му се полагат пет(5) хиляди години!
16
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двадесет години грозят всяко длъжностно лице ако вземе подкуп, дар или облага, но ушевите например грабят с пълни шепи, без страх. Така че бокю да си събира чувиите, да си взема булонката от гешувия род под мишница, долнодъбнишкия финансов корифей, говорителя на габровската радиоточка и довиждане.
15
13
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Е как така гавазите на Тиквунь не го пребиха ? Сигурно , защото Бойко му е платил да създава безредици!?...
14
7
 
25
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Пет години зад решетките грозят един от провокаторите на протеста,А колко трябва да бъдат осъдени убийците ,крадците и грабителите на българския народ за 30г?
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За рекет в особено големи размери -премиер ...,за счупено стъкло предлагам смърт....!
12
7
 
10
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Подарявам на Мутрата Въже! Ако има малко акъл, да го използва. Ако не, краварите ще се погрижат. И Това е Милост Мутро!
11
7
 
11
 
! Отговори
Аз пък се чудя преди 3 години
Какво правят там майките на дауните?Не им ли даде правителството на Бойко предостатъчно и не си ли навлече неприязънта на много категории българи, които изразиха съчувствие към тези майки, съгласиха се, че трябва да им се помага, но попитаха те ли са дали най-много на България, та са сред най-облагодетелстваните?Затова се питам - как решиха, че им плащаме от джоба си за да вилнеят и веят байраци при всеки провокационен протест, организиран от Корнелия? Кой им гледа децата в този момент?
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столетницата използва такива индивиди.
9
5
 
20
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
А за Убиеца на Милен Цветков Условна нали! Видими резултати!
8
18
 
8
 
! Отговори
Божков казва преди 3 години
3. Не плащам на провокатори. Провокаторите на протестите са служители на охранителна фирма Делта гард. Знаете #КОЙ стои зад нея. Същите хора бяха сред защитниците на Иван Стоименов Гешев при избора му за главен инструмент. Протест до край.
7
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, Горанов, Фянков, Трайков, Цацаров, Гешев и др. задигнали милииарди от бб=джета и съотвтно присъди. Нека да има еднакъв арши за всички. За кокошка няма прошка а за милиона няма закон.
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесменът Васил Божков излезе с нов пост във Фейсбук, в който заявява: Въпросите, оставащи без отговор започват да стават запазена марка на #хунтата.Вижте още какво пише той: А навременните отговори са не по-малко важни от правилните въпроси за всяко демократично общество.Моите отговори за случилото се през последните 24 часа са: 1. Записът със Сашо Паунов е манипулиран, изменяйки смисъла на целия диалог. Това, вярвам, бе видно за всички. 2. Не яхвам протестите на гражданите. Подкрепям ги и вярвам, че това е начинът да се стигне до промяна. 3. Н
5
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 годишен протестиращ пикУч.Не видял зулумите на БСП и фалита на България,не живял през диктатурата на БКП,не чул заветните слова " като му дойде времето".С какво се занимаваш бе,протестантино? От кое точно не си доволен? Можеш ли да чукнеш в нета и да се образоваш за БВП,безработицата,инфраструктурата и инвистициите преди Борисов! Знаеш ли защо пенсията на баба ти е 200лв? Защото ,когато е блъскала за без пари,сивата икономика преди Борисов или не я е осигурявала или на минималната !
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НАБОРБА! 5..и така до края на света.........Пада пияния в мръсен гьол, пада за теб алкохол! За да изгрее и стане той, малка бутилка с коняк! :))))))))))))))
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са !!!
2
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 години за Борисов и Гешев..
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще го помилва.