Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза

Лумпени залели Партийния дом с боя, а президентът се скрил
Обновена: 15 юли 2020 10:10 | 15 юли 2020 10:10, Камелия Цветанова
284
Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестът в София ескалира и сградата на бившия Партиен дом се оказа със счупени прозорци и залята с червена боя, от ГЕРБ обвиниха президента Румен Радев.

Още по темата
"Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза", скочи от името на депутатите от мнозинството Тома Биков.

Според него има риск левицата да се окаже в сценарий, за който не е подготвена.

"Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям за Васил Божков. Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 ч. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо общо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", заяви Биков.

Според него политическата отговорност за тези, които атакуваха Партийния дом, се носи от онзи, който каза: "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площда, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв".

Биков обвини още президента, че се е скрил, а политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого.

"Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКъде да се крия бе ***, отговори ми на въпросите. Изброй ми успехите му и с кого се срещна? Освен че продаде държавата за жълти копейки, аз друго не се сещам.
185
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се че Фигуранта е главния виновник за метежа на чекмеджетата.Кой излезе от Президентството с вдигнат юмрук и насъска Зайчарника ?
184
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахаЗа всички е ясно, че тези надрусани, неграмотни и вандалски протестъри са точно от герб, каквито са почти всичкитеим членове по места, но видите ли - Радев бил виновен. Аре, скрийте се, че ми писна
183
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКоя истина казва Радев, да каже кои са били министрите на Шиши в предния служебен кабинет! Да каже за чий *** съветника му носи секретни документи в руското посолство! Слепи сте и със замъглено съзнание от злоба, наркотици и простотия! За четири години с кои световни лидери са срещна и къде го поканиха? Дори лидера на Северна Корея успя да се срещне с повече световни лидери!
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тоз дом отдавна не е партиен и защо не са известили за туй младите до 30 год. да не гледат на сградата как партийна по време на протеста,че за времето вечерно как час от 22 до 23-24 часа докато трае демонстрацията,която уж е срещу противоположната сграда,а се обърнали срещу другата обозначена,че взели и я заляли с боя и изпучупили стъклата както я били нарекли преди туй по нечио предубеждение,че била ели каква.
181
8
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
хайде Тома, хайде Биков, и за теб има място
180
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големите разединители у нас са ГЕРБ. Постоянно ни делят на наши и останалите; на "комунисти" (каквито са те самите) и "демократи" (малко непонятно що е то на тази територия). Защо? Защото така крадецът казва "Дръжте крадеца" и сочи с пръст другите. Кой ви *** в гащите сега, а вие спахте, ГЕРБ-ери?
179
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оня ден ги подсети комунистчето от банкя за партийния дом самия той и вчера резултата е на лицешпицкомандите на гербавите мутри в действие
178
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тома Биков е бил секретарка в централата на ДПС, преди да отиде да "обслужва" ГЕРБ
177
10
 
22
 
! Отговори
знаем бе преди 3 години
Тикви прости, когато срещу хората се използва оръжие и беззаконие от власт имащите,при мирни протести, нещата автоматично прерастват във въоръжени революции. нХич не се и опитвайте да изкривявате историята и да обяснявате на хората че революциите се правят от бандити. Щот по ваща логика Капиталът който дойде на власт в света чрез френската буржоазна революция е проведена от престъпници и капиталът в света е дошъл на власт чрез терор.
176
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е платил на провукаторите! Той има най-голяма полза да омаскари протеста!
175
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радефф мутратаБъркаш нещо, Боко е човека на ПееФски, беше де.
174
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков - активен член на партията на Меглена Кунева, след това с опит за неуспешна кариера в Да, България, а сега видно острие на герб. Само това е достатъчно, за да се усъмним във всяка негова дума. Освен това се разчита на късата памет, която българите винаги са имали. Да ви припомня ли разделението, което направи Роската Плевнелиев, разделяйки нацията на УМНИ И КРАСИВИ, а другите бяха п рости и г розни? Мислете малко с тези глави.
173
10
 
12
 
! Отговори
ЧЕРЕП преди 3 години
БЪЛГАРИ НАЗНАЧАВАМ ВИ ЗА ТЪЛПА...
172
13
 
21
 
! Отговори
ДО 190 преди 3 години
Защо ви е крив Радев, че казва нещата в очите на хунтата? Сън не ги хваща господарите ти хахаха
171
16
 
14
 
! Отговори
ЧЕРЕП преди 3 години
ГРИПЕН НАЗНАЧАВАМ ТЕ ЗА ФИГУРАНТ НА ПРОТЕСТИТЕ И НА ТЪЛПАТА БЪЛГАРИЯ
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A а не Путин е виновен, Путин!
169
11
 
15
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Пребоядисани сметкаджии като Тома Биков тръгнали акъл да дават...Всички са строени, голям страх ги тресе!
168
14
 
23
 
! Отговори
Как? преди 3 години
Не знам как избирателите и защитниците на Герб, гледат децата си в очите те са избрали хунта която ограби настоящето и бъдещето на децата им!?
167
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПрезидента няма успехи и не може да има, защото в парламентарна република функциите му са нулеви. Изобщо не съм фен на Радев, но има топки да каже истината за хунтата. Да говориш истината, пък било то и с задкулисни цели, е достойно за уважение. А е достойно, защото живеем в държава, където селски безпросветни мутри се възползваха от прехода и узурпираха властта, а хората, дето доброволно гласуват за тях, са малки, презряни душици, за които истината е отровна.