Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза

Лумпени залели Партийния дом с боя, а президентът се скрил
Обновена: 15 юли 2020 10:10 | 15 юли 2020 10:10, Камелия Цветанова
284
Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестът в София ескалира и сградата на бившия Партиен дом се оказа със счупени прозорци и залята с червена боя, от ГЕРБ обвиниха президента Румен Радев.

Още по темата
"Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза", скочи от името на депутатите от мнозинството Тома Биков.

Според него има риск левицата да се окаже в сценарий, за който не е подготвена.

"Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям за Васил Божков. Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 ч. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо общо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", заяви Биков.

Според него политическата отговорност за тези, които атакуваха Партийния дом, се носи от онзи, който каза: "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площда, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв".

Биков обвини още президента, че се е скрил, а политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого.

"Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека ударим чертата и направим равносметка какво постигна Борисов за обществото и държаяата и какво направиха предшествениците му за 20 години.Сега: най-висок БВП и покупателна способност,най-ниска безработица,осъдени олигарси,драстичен спад на сивата икономика,саниране,магистрали,инфраструктура.Пенсиите са 200лв,защото когато трябваше да се осигуряват реално хората,това не се правеше,а се крадеше-сива икономика!
145
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев печели дубайски дирхами за роклички на Деса. Голямо ***.
144
3
 
1
 
! Отговори
избирател преди 3 години
:)Когато,аз прописа тук,Слави придаваше мартеници!!!Защо и от къде решихте,че съм ***,на Слави?!ВЕЧЕ СЪМ НА 49 И НИКОГА,ЗА НИКОГО,НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ!!!Грешка или не,все тая,не съм ГЛАСУВАЛ!!!Оставете заяждането,за кръчмите,там поне сме очи в очи,и можем да покажем мъжество,тук е някак смешно,да се правим на БАБАИТИ...
143
3
 
10
 
! Отговори
ДС-Пирати преди 3 години
Мутрата ми е по-яка от мутрата ти. По данни на немското посолство от 30-те най-богати българи 22 са бивши висши кадри на Държавна сигурност. Сега сме една обрулена държава , която ще стигне средния стандарт в Европа след 70 години.Дотогава ще си играйкаме на избори,докато заграбеното от държавата напълно се изсветли. Тогава когато пра-пра внуците им станат "почтенни милионери-бизнесмени".Подобно на английските пирати , провъзгласявани от кралицата за кралски офицери като ограбят испански кораб
142
6
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 182: Кои са тези хора, които не искат да търпят крадливата и некадърна гербаджийска дружинка? Излез довечера пред сградата на Народното събрание и ще ги видиш. Разбира се, според бат'ти Бойко те са ***, платени и т.н.Най-добре е за Бойко да се изнася към Барселона докато още има време. Иначе може и с камъни да го изгонят.
141
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербави ***, каквото и да пишете няма никакво значение. Хората на паветата ви го казват ясно и разбираемо. Оставка и ревизия на държавните активи.
140
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - веднага да освободиш резиденцията, от къде на къде на наш гръб живееш там със слуги, да не се изживяваш като Ким Чен Ун? Резиденцията в Бояна веднага да се направи на парк. НЕ МИ ГОВОРИ КАК БОЙКО ПОДРАЖАВАЛ НА ТАТО, ТОВА СИ ТИ!
139
7
 
3
 
! Отговори
Свинята Пеефски преди 3 години
Е шеф на мутрата Радефф!Махайте се от Родината, антиБългари!
138
4
 
4
 
! Отговори
PR акция преди 3 години
Умори умствено трола! - Предизвикай го да намери лични заслуги на господаря си за просперитета на България!
137
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Радев да излезе и каже КОИ СА ОСЕМТЕ МИНИСТЪРА НА ШИШИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ МУ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ!!!! Както и на кого са били останалите министри!
136
4
 
5
 
! Отговори
Черепът е платил преди 3 години
Пет милки на организатора на преврата Радефф. Онез на площада са полезните идьоти на мафията
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са тези хора, които не искат да го търпят?
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които ползва езика на омразата, да знаят, че по ИТ адреса са ги засекли. Всичко остава в нета завинаги.
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
време е за велико народно събрание и премахване на паразитната институция на президента представляваща излишен разход за народа и спяща терористична клетка на комунистическия интернационал
132
3
 
5
 
! Отговори
Z преди 3 години
До АнонименДа, толкова е просто, просто та дрънка! А като спрат протестите и вземете оставките, какво? Или както мъдро заявявате - после ще му мислим. Изгори си къщата, щом ти се струва грозна, ама ако имаш акъл, първо ще си построиш нова. Схващаш ли?
131
9
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Хората вече не искат да търпят некадърната и корумпирана гербаджийска дружинка. Чакаме Бойко да си изпразни чекмеджето и да се изнесе за пореден път по терлици от Министерския съвет. Докато още има време.
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
171 Такава България ни оставиха червените ***. Освен това, е пандемия, много хора и на запад губят до ходи и работа.С тези протест усложнявате положението още повече.Пак вие ще плате за тях, не Радев, на него сте му дали 13 000 лв заплата.
129
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комуниста радев в централния го чакат
128
6
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Никак,ама никак недолюбвам ГЕРБ!!!Доказал съм го с писанията си тук,но не разбирам и Жана Дарк/Радев/,какво цели?!Излезе,с чисто комунистически жестове /свита в юмрук ръка високо/ и лозунги...Разбира се,че Борисов,доказал себе си МАФИОТ,от прехода,а и сега,трябва да си ходи,но често се питам, РАДЕВ ли ще го замести?!Имам предвид,някой като Радев.По света, политиците ги "отглеждат",от съвсем ранна възраст.Учат ги за такива...
127
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко тогава какво ли "сее"? А, да - сее ЕВРО ПАЧКИ ПО 500тачки. Неоспорим факт. Също като факта, че Президента не се държи "гаменски" за разлика от управляващите.