Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза

Лумпени залели Партийния дом с боя, а президентът се скрил
Обновена: 15 юли 2020 10:10 | 15 юли 2020 10:10, Камелия Цветанова
284
Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестът в София ескалира и сградата на бившия Партиен дом се оказа със счупени прозорци и залята с червена боя, от ГЕРБ обвиниха президента Румен Радев.

Още по темата
"Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза", скочи от името на депутатите от мнозинството Тома Биков.

Според него има риск левицата да се окаже в сценарий, за който не е подготвена.

"Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям за Васил Божков. Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 ч. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо общо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", заяви Биков.

Според него политическата отговорност за тези, които атакуваха Партийния дом, се носи от онзи, който каза: "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площда, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв".

Биков обвини още президента, че се е скрил, а политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого.

"Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
8
 
9
 
! Отговори
Президенството е преди 3 години
Гнездо на руски шпиони!Трябва да бъде смазано с цялата сила на закона!За да я има България!
125
11
 
9
 
! Отговори
Мутрата Радефф преди 3 години
Е държан ба къса каишка от свинята Пвевски!Оставка!
124
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
155 Хаах, опитното зайче заподскача. По-по лека, малко ли плати Черепа?
123
7
 
15
 
! Отговори
Грипенът наруши преди 3 години
Конституцията !Оставка и съд!Гешев, спиш ли?
122
4
 
9
 
! Отговори
До 129 преди 3 години
***,да,хората вярват на очите си и знаят как живеят сега и как живяха преди 10,15 години! Хирата виждат как изглеждаше България тогава и как изглежда сега.А ти ако вярваш на снимки мога да ти направя такава как првиш секс с Анджелина Джоли или шофираш Бугати ! Само ми прати своя снимка.Имаш ли представа от съвременните технологии?Ако наистина си заинтересован кажи-ще дам E-mail.Поздрави !
121
7
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Срамота бе. Това феновете на герб, сте тия на които хвърлят огризки. Мършляци които се въртят около масата на силните на деня, винаги ***.
120
9
 
12
 
! Отговори
Мутрата Радев преди 3 години
Иска преврат !Оставка и съд на мутрата!Веднага!
119
5
 
13
 
! Отговори
антифа преди 3 години
Фирмата на пожарникаря, ЕТ "герб-буда", още не може да се примири, че катастрофално загуби президентските избори. И Бокьо, като истински български политик, злобее и си отмъщава.
118
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурори отказват да подписват декларации за подкрепа на Гешев и да бъдат въвличани във политически игри.Шест човека от управата на асоциацията им го правят само
117
6
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Тома Биков е дежурният лаладжия на ГЕРБ.Бойко и гербаджиите просто няма какво друго да кажат, освен че ще се държат до последно. И все някой друг им е виновен. Но толкова по зле за тях.Преди Бойко успяваше да подаде навреме оставка за да спечели пак следващите избори. Този път обаче президентът Радев го заклещи в ъгъла като му поиска оставката. Няма как да я подаде и след това пак да се представя като "баш бабаит".
116
3
 
7
 
! Отговори
КОНПИ преди 3 години
--А Аз се чудех кой ми е сложил Джакудзи на Терасата на Покрива!! Радев!!
115
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябва да се подава оставка, поради каква причина?
114
9
 
10
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Тома Биков - мъжкият куртизан на т.н. "герб"!
113
11
 
11
 
! Отговори
Фигуранта преди 3 години
Фигуранта, който никой никъде не покани за тия години и никой не го посети- освен другарите от СССР... Фигуранта, на който първата му работа като президент бе да направи Деса ПиАрка.И с това се изчерпва цялата му дейност...
112
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка държава в Европа има държавен глава- монарх или президент. В България мафията си има президент- фигурант.
111
10
 
10
 
! Отговори
До 138 преди 3 години
Значи признаваш,че днешното управление е некадърно и Радев трябва да му каже какво да прави.Ти добре ли си?11 години не разбраха какво трябва да правят,а само крадяха,сега Радев им виновен.Ай сиктир!
110
11
 
10
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Слугата на Кремъл Радев трябва да бъде съден за държавна измяна...Няма да му се размине на този плъх...
109
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За никой друг освен Борисов не е имало толкова уличаващи записи снимки и скандали .Просто и манипулативно мафията официално си има правителство вече 11 години.Кой пусна таки,Брендо и Божков да се измъкнат.Маджо и Пашата първи приятели ли са с него..
108
8
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
Думи на Радев извадени от контекста, както бяха извадени думите на танева. герб защитават беззаконие, избирателни действия на геша, който иначе се кълне, че пред закона всички са равни, но властимащите никой не ги пипа. Колкото повече приказват за това, че няма недосегаеми, толкова по-фалшиво звучи това и по-ясно се вижда, в чия полза работи прокуратурата.баце май още се забавлява като гледа снимки на чекмеджето си, щом не го разследват.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПешоПешка, дали не е по-добре да попрочетеш нещо, пък после да коментираш?Има едно нещо, наречено НС, което "назначава" премиери, а вице-премиерите се назначават от "назначения" премиер...Добре е да се чете преди да се преписва от лисчета, че понякога и инструкторите не са съвсем в час!Хайде, толкова безплатен "ликбез"!