Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 214Абе като гледам репортажите и нещо не съм много съгласен. Видимо здрави момчета нападат полицаите. Ако хвана някой дето ме е замерял с бутилки,боя,ритал,псувал...ще го спукам от бой. Дреме ни че е паднал. Нали е големият мъж. Като ме напада да му се хиля ли. Хващам го и бой,бой...
159
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простаци!За какво протестирсте бе?!!Кажете!Хубаво,оставка и какво следва?Спад на рейтинга на България,спад на индустриалния индекс,спад на кота на инвистиционния риск.И всичко това във време на световна икономическа криза и пандемия!Знаете ли какво ви чака?Бедна ви е фантазията,глуп***ци!Има избори съвсем скоро,отидете пред урните и там протестирайте!Никои няма полза от тази дестабилизация в момента,която впрочем е опит на олигархията да свали Борисов и Гешев,защото е погната ! Слепи ли сте !
158
9
 
10
 
! Отговори
пепе преди 3 години
"При едни избори сега българския вот ще се разсее в десетина партии а ще има и мнго не гласуващи" - При едни избори сега Боко взима 60%. На нормалните хора им писна от луумпените на черепа и от деебилите на ДБ.
157
3
 
6
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
До 213Абе "Спасительо" ,я кажи коя е твоята партия спасител. Айде като си толкова отворен кажи кой ще ни спаси.
156
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Разговори с колегите ми и приятелите ми. Ако дойде Бсб на власт край. Каквото се е построило товя е. Всичко ще спре. Червените има да крадат с години,за да напълнят касичките си пак. Тъй че не мерси.
155
6
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
И какво точно се очаква да се случи след невижданата у нас полицейска бруталност с петък? Какво се очаква от хората да направят, след като вече са видяли как полицаите "помагат" на паднали на земята младежи?И как мафиотската власт очаква напрежението да не ескалира?! И по-лошо ще става! Справка - Франция, САЩ!
154
5
 
9
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Още две седмици и протеста ще се премести в инфекциозното на ВМА.
153
8
 
11
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
Има закон за нападение над длъжностни лица. Време е да се приложи. Божков се *** като му прихванаха разговорите и сега агресира. Полицията днес да се утрои и да арестува всички провокатори. После един хубав бой в ареста. И накрая затвор по бързата процедура. Докога футболните агитки ще ни правят зулуми. В цял свят вече сме известни като расисти заради тях,а сега и размирици правят. Време е властта да се разправи с тях.
152
2
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Нещата вървят към събитията в Украйна декември 2014 г. НАРОДЕН МАЙДАТ Е НУЖЕН ЗА СПАСЯВАНЕТО НА РОДИНАТА ни от с преврат налаганото евразийски робство! Всеки ПАТРИОТ без значение политическите му убеждения трябва сега да се изправи пред руско- българската мафия на Черепа и " партньорите" му тук в България!Бог с нами!
151
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов или да пожертва кабинета си или Гешев.
150
6
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Тиквю пусна щурмовите си групички от бандити!Чиста тиквеномилиционерска работа!
149
2
 
13
 
! Отговори
ОФце преди 3 години
При едни избори сега българския вот ще се разсее в десетина партии а ще има и мнго не гласуващи... Докато електората на ДПС твърд...Ама овча мисъл... Откъде мозък...
148
11
 
12
 
! Отговори
8888 преди 3 години
Боко и Гешев да си подават оставките веднага!Подпалиха държавата с простотиите си!
147
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера полицаите като видяха как на хората не им се вижда края и напъниха гааащииитеее, като началникът им Божко. От днес със сигурност ще са с памперс, защото платените 5000 лууумпеени ще са още повече. Бойко, бягай за Дубай докато е време...
146
5
 
11
 
! Отговори
akud преди 3 години
когато комунистите искад да повторят събитията от 9.10.1944
145
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как всичките след седмица ще са болни от ковид и пак ще се взимат мерки. Заради хора като протестиращите няма да вдигнат тъпата карантина.
144
19
 
17
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Какви " протести", ТОВА Е МАФИЯТА RU- BG, ИЗКАРАЛА ГРУПИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ! НАРОДА ГЛЕДА БЕЗПОМОЩНО КАК МУТРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И ЧЕРЕПА БИЯТ И РУШАТ В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА! А НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ЩЕ ЗАЩИТИМ ЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОРЕДНОТО РУСКО РОБСТВО? Аз мисля че сме длъжни да го НАПРАВИМЕ!
143
13
 
8
 
! Отговори
За олигархията преди 3 години
Вие ще си останете завинаги оФце за месо и стригане! Мислете... Щом президента е Фигурант... Вие кви сте...?
142
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се страхувайте, и без ГЕРП-ДПС- борисоф ще си намерите работа, при следващия чорбаджия, но не пречете на останалите за промяната към по-добро !
141
11
 
18
 
! Отговори
ОФце преди 3 години
Само да ви кажа, че от едни избори сега големия печаливш ще е ДПС... срещу които вие уж блеетеБезмозъчно стадо!