3 решения за здрави очи по време на пандемия

Националната кампания "Отговорни заедно" продължава цяло лято
Препоръчан материал | Обновена: 16 юли 2020 09:49 | 16 юли 2020 09:49,
3 решения за здрави очи по време на пандемия
Източник: Essilor България

Националната кампания “Отговорни заедно” обедини 150 независими оптики от цяла България около единни практики за безопасност в ситуацията около COVID-19, които защитават както клиентите, така и оптиците.

През изминалия месец всеки потребител можеше да потърси удобна за него оптика, в която тези протоколи се спазват, да я открие в интерактивна онлайн карта, както и да се ориентира по специалните стикер и плакат, поставени на витрината на участниците в кампанията.

В ситуация на увеличаващи се случаи на вируса в страната, съвсем логично целият сектор остава обединен около спазването на същите процедури за безопасност и "Отговорни заедно" ще продължи до края на лятото.

Междувременно, много от нас потърсиха или тепърва ще търсят решения за очното си здраве в новата ситуация, в която сме поставени - повече време пред екрана, редувано със силната лятна слънчева светлина и комбинирано с необходимостта да продължаваме да носим маски, които предизвикават запотяване на стъклата на очилата ни.

Затова организаторите на кампанията - най-големият производител на стъкла за очила в света - Essilor България, препоръчват 3 съвременни и високотехнологични решения за очно здраве, които всеки от нас може да консултира с личния си оптик.

1. Дишай спокойно

Без значение дали носите диоптрични или фотосоларни стъкла, запотяването при готвене, смяна на температурата в помещението или носенето на предпазна маска определено е неудобство. Решението е иновативното покритие Optifog - продукт, съчетан с кърпичка с активатор. Tретираната повърхност на стъклата се активира при бърсането с кърпичката и по този начин се активира и противоизпотяващото свойство на покритието. Освен това покритието има и UV  защита, също така и предпазва стъклата от надраскване. Определено нещо, от което всеки с очила би се възползвал.

2. Слънце в очите ти

Ранните фотохромни стъкла може и да са били практични преди няколко десетилетия, но определено едно цяло поколение има проблем с малко скучните 2 цвята и бавната им реактивност. Новото поколение фотосоларни стъкла на Transitions ще предпазят очите ви от ярката слънчева светлина с мигновено потъмняване в зависимост от интензитета на светлината, като в същото време стават изключително бързо  прозрачни на закрито. Всички модели са с покритие, предпазващо и от синята светлина, към което са добавени и още екстри – за повече комфорт при шофиране например. Допълнителен бонус са богатите цветни палитри и огледални ефекти, които дават изцяло ново и модерно усещане за стил и естетика на очилата.

3. Две в едно

Очите ни са поставени постоянно на изпитания – пред компютрите, на работното място, в уличното движение, в свободното време. Във времето на изолация, при прекомерното взиране наблизо, много от нас усетиха умора в очите, дискомфорт и главоболие. Решението е правилна зрителна корекция с подходящи оптични стъкла, комбинирани със специални покрития, които да възстановяват контраста и да абсорбират вредните ултравиолетови лъчи и лъчите от синьо-виолетовата светлина.

След 40-годишна възраст очите ни губят способността да фокусират правилно, което води до затруднено четене и липса на комфорт при гледане на различни дистанции. Вариант за справяне е наличието на два чифта очила - за близо и за далеч. За удобство и комфорт, за предпочитане са прогресивните стъкла, които дават безпрепятствено зрение на всички разстояния. Varilux са високотехнологични прогресивни стъкла, които помагат с един чифт очила да виждаме с лекота на близка, средна и далечна дистанция. Те могат да бъдат както без цвят, така и тъмни за слънце, поляризирани, фотосоларни и с допълнителна защита за надраскване.

По време на изолацията много от нас усетиха нуждата от подобни решения, както и от втори чифт резервни очила, поради повреда на основните. Може би сега е моментът да се определят и опишат всички тези нови и специфични нужди и вашият оптик ще може да ви насочи към най-подходящия за вас вид, за да може да видите света в най-добрата му светлина.

Имиджова публикация

Още от